Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

All about the game, and how you play it…

”It’s all about the game and how you play it. All about control and if you can take it.” Motörheads The Game brukar användas som signaturlåt inom diverse kampsporter men skulle förmodligen lika gärna kunna användas på Premier Leagues gladiatorarena. Helt omöjligt är det kanske inte att José Mourinho under den gångna veckan har gått och hummat på melodin för sig själv.

För man får ge José Mourinho en sak och det är att han verkligen vet hur han ska spela spelet. Spelet var inne i ett taskigt parti för Chelsea. Man har bara en poäng på de två första omgångarna, och fick senast rejält med smisk i prestigemötet med Man City. Lägg därtill att Chelsea fått en mängd intern byk tvättad offentligt genom bråket mellan Mourinho, Eva Carneiro och läkarteamet.

Helt enkla förutsättningar är inte det att gå in i ännu en bortamatch, mot ett defensivt inriktat West Brom med Tony Pulis som manager. En riktig måstematch för Chelsea för att få slut på problempratet och för att inte ge Man City möjlighet att öppna upp ett ännu större försprång. Det är inte tre poäng man bara ringer in.

(En lustig halvrelaterad poäng är att i samtliga Mourinhos sex senaste förlustmatcher så har motståndarmanagerns efternamn börjat på P. Idag möter man Tony Pulis och i nästa omgång Alan Pardew. Tony Pulis har dessutom gått segrande från sina två senaste möten med Chelsea och Mourinho.)

Chelsea har å andra sidan inte legat på latsidan under veckan. De rapporter som kommer om ett förestående bud runt £100m för Paul Pogba ska man kanske inte ta på större allvar än de förtjänar. Men värvningen av Baba Rahman följdes upp av det mer spektakulära köpet, eller kapningen, av Pedro från Barcelona, framför ögonen på Man Utd.

Pedro kommer självklart som spelare visa sig bli väldigt nyttig för Chelsea, så i det avseendet råder det ingen tvekan om att det var en bra värvning. Men metod och tajming på Chelseas köp av Pedro har även fått en hel del mer kortsiktigt positiva effekter för Chelsea. Spelet hade så här långt gett Chelsea citroner, men José Mourinho bestämde sig för att göra lemonad.

Chelsea var på väg att gå in i den här omgången som förlorare och med en problemstämpel i pannan. Men med värvningen av Pedro går Chelsea istället in i matchen mot West Brom med den allmänna uppfattningen i ryggen att de är veckans vinnare. Naturligtvis tvärtemot något som faktiskt har skett på planen eller i tabellen.

Det är psykologi och praktisk handling i ett och samma paket. Bli inte förvånade om det visar sig både i ett mer självförtroendepräglat Chelseaspel, i tre färska poäng och Chelseas första vinst för säsongen. Tror man att man är en vinnare så blir man också lättare vinnare. José Mourinho har under veckan spelat spelet som en riktig vinnare.

Nu är det Chelseaspelarna som måste gå ut på planen och spela som vinnare.

:::

Både Everton och Man City har inlett säsongen bra. Det kommer bli en väldigt intressant värdemätare på Goodison Park mellan båda dessa lag. Det spelar ingen roll vilka som är motståndare, inget lag åker till Goodison Park och hämtar hem tre poäng utan att göra ett riktigt bra jobb.

Publicerad 2015-08-23 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons