Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Man Utd har Club Brügge nedstoppade i en oknuten säck

Man Utd var tvungna att vinna matchen, men behövde helst också döda matchen. Så sa jag inför det första mötet mellan Man Utd och Club Brügge på Old Trafford förra veckan.

Nå. Man Utd vann matchen. Men dödade Man Utd matchen? Marouane Fellainis senare än sena 3-1-mål gav i alla fall den känslan, och gav Man Utd en betydligt mer bekväm ledning än vad de annars hade haft.

Men död? Njae. Det är väl bara att föreställa sig att Club Brügge faktiskt lyckas göra 1-0, precis som de gjorde på Old Trafford. Därefter föreställer man sig att Man Utd har lite problem med målproduktionen, vilket man har haft hela säsongen.

I det läget behöver Club Brügge bara göra ett enda mål till så är det de som går vidare. Och med hemmaplan i ryggen för Club Brügge, och med en sådan nerv i matchen, så kan det bli ett svettigt läge för Man Utd.

Men gör Man Utd mål ikväll så går de vidare. Vågar jag påstå.

:::

John Stones har alltså lämnat in en transfer request till Everton, med viljan att forcera fram en flytt till Chelsea.

Detta med en knapp vecka kvar av transferfönstret, vilket vid en första anblick ger Everton mycket lite tid att hitta en bra ersättare till rimligt pris.

Som vanligt när en spelare lämnar in en transfer request så är det han som får bära hundhuvudet. Inga supportrar i världen gillar en så tydlig markering att en spelare vill lämna deras klubb.

Men kanske finns det också anledning att fundera över Evertons roll och intressen i den här historien.

Hittills har Everton totalvägrat att ens överväga något av de bud som Chelsea har lagt, budskapet har varit att spelaren absolut inte är till salu. De måste rimligtvis ha känt till John Stones egna önskemål redan tidigare, en spelare lämnar inte in en transfer request ur tomma intet.

De borde alltså ha kunnat förutse den här situationen. Men har de till och med eftersträvat den? Ju närmare transferdeadline man kommer desto högre pris kan man kräma ur Chelsea, och en spelare som lämnar in en transfer request tappar sin lojalitetsbonus.

Det kan låta finansiellt klokt men är också ett sportsligt vågspel. Det skulle kunna vara en klubbledning som sätter kortsiktig finansiell vinning framför lagets bästa på planen.

Om nu inte Everton redan har sin ersättare utsedd och klar, så fort en John Stones-affär blir av. Alternativt så vidhåller man inställning att spelaren inte alls är till salu, trots dennes transfer request.

:::

Svettig andra omgång av Ligacupen igår kväll.

Sunderland hade 3-3 mot Exeter en bit in på andra halvlek, i en uppvisning i uselt försvarsspel, men lyckades till sist vinna med 6-3. Crystal Palace behövde förlängning för att bemästra Shrewsbury hemma.

Aston Villa låg länge pyrt till hemma mot Notts County. 2-3 långt in i matchen innan man lyckades kvittera på en generöst dömd straff. I förlängningen kunde Aston Villa avgöra och vinna med 5-3.

Luton tog Stoke hela vägen till straffar efter att ha kvitterat till 1-1 i sista minuten av ordinarie tid. Båda lagen satte sju straffar var innan Luton till sist dunkade en av sina straffar i ribban.

Tony Pulis tog hämnd på hela fotbollsengland efter helgens femmålsspektakel mot Chelsea och organiserade en själamördande 0-0-match mot Port Vale som West Brom till sist vann på straffar.

Lottningen av tredje omgången, med speldatum 22-23 september:

Middlesbrough – Wolves
Norwich – West Brom
Hull – Swansea
Leicester – West Ham

Aston Villa – Birmingham
Tottenham – Arsenal
Man Utd – Ipswich
Liverpool – Carlisle

Crystal Palace – Charlton
Fulham – Stoke
Sunderland – Man City
Newcastle – Sheffield Wednesday

Reading – Barnsley eller Everton
Preston – Bournemouth
Walsall – Chelsea
MK Dons – Southampton

Birminghamderby och Norra London-derby. Några av de stora godbitarna från den omgången. Det tog väl ungefär tre sekunder innan de första kommentarerna kom från Arsenalfans om tufft spelschema och troligtvis vilade spelare.

:::

Strålande att Joe Dodoo, en av Leicesters egna produkter, gjorde hattrick mot Bury igår kväll. That ain’t a shit name!

Publicerad 2015-08-26 kl 14:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons