Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Att vara eller inte vara, det är frågan för Southampton

För att vara ett lag som jag bara halvt på skämt har slängt upp som vinnare av den här säsongens Europa League så passade Southampton på att göra det riktigt svårt för sig i den första playoff-matchen mot Midtjylland. Det blev bara 1-1 hemma på St Mary’s och nu vankas alltså ett tufft returmöte i Danmark som Midtjylland alltså inledningsvis leder.

Nu ska det förvisso inte vara någon omöjlig uppgift för Southampton att vinna borta mot FC Midtjylland, men inte heller är det självklart någon enkel uppgift och väldigt mycket kommer självklart bero på exakt hur mycket Southampton verkligen vill ta sig vidare i Europa League.

Ronald Koeman är den manager i någon engelsk klubb den här säsongen som har varit tydligast med att han vill gå hela vägen i Europa League. Det vore galet att inte försöka vinna turneringen har han sagt och om man utgår från att han menar vad han säger så borde det innebära full satsning från ett europeiskt orutinerat Southampton ikväll.

Det har varit en knackig säsongsinledning för Southampton, som hittills bara har två poäng efter tre matcher. Defensiven ser svajigare ut sedan Morgan Schneiderlin, Toby Alderweireld och Nathaniel Clyne lämnat klubben, men senast mot Watford lyckades man ändå hålla nollan, även om det var på håret några gånger.

Mer oroväckande är kanske offensiven där Southampton stundtals har sett ganska fantasilösa ut. Flertalet centrala mittfältare är förmodligen mer defensivt lagda, såsom Victor Wanyama, Jordy Clasie och Steven Davies, och Southampton behöver få mer flyt i uppspelsfasen.

Man Utd led lite grann av samma problem och åkte till Brügge och såg till att få riktigt rejält flyt i sin uppspelsfas. Kanske kan Southampton använda sig av en europeisk kvalmatch för att hitta flytet i sitt spel på samma sätt. Lättare sagt än gjort naturligtvis i och med den inte oväsentliga skillnaden att Brügge behövde jaga och Midtjylland inte behöver det.

Det vore hur som helst tråkigt med ett Europa League utan Southampton. Och sett till deras laguttagning i söndags mot Watford så får jag intrycket att det tycker de själva också.

:::

Det var förvisso bara belgiskt motstånd för Wayne Rooney, men om man väntade på att det skulle lossna för honom med målskyttet så lossnade det med besked. Hattrick omedelbart och där kunde man rätt tydligt se vad det betyder för en anfallare att omges av bra löpningar och bolleveranser.

Om det innan matchen pratades om Wayne Rooneys måltorka så är det en helt annan anfallare det kommer pratas om efter matchen. Javier Hernandez hade inte en bra dag på jobbet igår. Först en parodiskt missad straff och därefter ett sumpat jätteläge. Det hann nog rinna några tankar genom huvudet på ärtan innan han slog den straffen.

:::

Lottningen av Champions Leagues gruppspel äger rum ikväll, kvart i sex. Här är de officiella potterna för tydlighetens skull:

Pott-1: Barcelona, Chelsea, Bayern, Juventus, Benfica, PSG, Zenit och PSV. Pott-2: Real Madrid, Man Utd, Arsenal, Atlético, Porto, Valencia, Leverkusen, Man City. Pott-3: Shakhtar, Sevilla, Lyon, Dynamo Kiev, Olympiakos, CSKA Moskva, Galatasaray, Roma. Pott-4: BATE Borisov, Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Gent, Malmö FF, FK Astana.

Bloggar om själva lottningen på fredag.

:::

John Stones lämnade in en transfer request till Everton men var ändå med i startelvan mot Barnsley i Ligacupen. Uppfriskande att se att det finns professionella fotbollsspelare nu för tiden som faktiskt klarar av att göra sitt jobb även när det diskuteras klubbyten.

Lysande match på Oakwell för övrigt som Everton med 5-3 efter förlängning, och sedan Barnsley haft ledningen med både 2-0 och 3-2.

Roberto Martinez efter matchen: ”We have not rejected the transfer request – yet. We will do it in the morning. Sometimes money can’t buy everything.” De berömda sista orden?

Publicerad 2015-08-27 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons