Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Norwich med fyra poäng med mersmak efter tre omgångar

Norwich flyttades upp som tredje lag till Premier League efter att ha vunnit playoff i The Championship förra säsongen. Men av de tre nykomlingarna så är det Norwich som har haft den bästa inledningen i Premier League, med fyra poäng på de tre första omgångarna, jämfört med tre poäng för Bournemouth och Watford.

Fyra poäng som idag kan bli sju när man beger sig till Southampton som kanske har viss baksmälla efter att ha drabbats av dansk dynamit under veckan. Vi pratade om fördelen med att spela hemma respektive borta igår, och sett till ligan som helhet så har endast sju av 38 spelade matcher slutat med hemmaseger.

Men bortaplan verkar inte bara vara en fördel i största allmänhet utan också något som passar Norwich förhållandevis bra. Om de skulle undvika förlust mot Southampton idag så slår de sitt eget klubbrekord med 13 raka ligamatcher utan förlust på bortaplan. Det är naturligtvis imponerande i sig, även om elva av dessa matcher har spelats i The Championship.

Med fem gjorda mål på de tre första ligamatcherna kan det vara frestande att dra slutsatsen att målskyttet är ordnat. Men tre av målen kom mot ett defensivt odugligt Sunderland, samtidigt som Norwich brände mängder av chanser både mot Crystal Palace i ligapremiären och mot Stoke i den tredje omgången, en brist på output som har kostat poäng.

Det är rimligtvis anledningen till att Norwich verkar vara på jakt efter ännu en anfallare. En spelare som ihärdigt ryktats till Norwich är Jonathan Walters från Stoke, vilket vore ett kap och kanske collateral damage från Mark Hughes Barcelonarevolución i Stoke. Men efter Ibrahim Afellays med fleras tuppjuck mot West Brom så kanske Hughes håller fast vid Walters.

Då verkar det som om Norwich tittar mot Ukraina. Tack gode gud så finns där en anfallare i Dynamo Kiev som heter Dieumerci Mbokani som Norwich verkar lite frälsta på.

Anfallarbristen bakom Cameron Jerome har blivit mer påtaglig sedan Lewis Grabban tröttnat på att spela andrafiolen. När han heller inte var uttagen i startelvan till veckans match i Ligacupen mot Rotherham så valde han helt enkelt att spelvägra, och dök inte upp till spelarbussen. I bakvattnet ligger också ett bud från Bournemouth som Norwich hittills har avfärdat.

Den gubben dög inte menade Alex Neil som prompt beslutade att stänga av Grabban från alla klubbens aktiviteter fram till dess att transferfönstret har behagat stänga. De enda kvarvarande alternativen för Grabban verkar vara om Bournemouth dyker upp med högre bud, eller att krypa till korset i september och be Neil om syndernas förlåtelse.

Men målen tenderar att komma om bara chanserna produceras. Och det är en positiv sak som Norwich onekligen kan ta med sig från samtliga sina matcher hittills under säsongen – laget har onekligen skapat målchanser. Det är naturligtvis på sitt sätt talande att supportrarna närmast vädrat missnöje med den enda poängen mot Stoke. Det har varit poäng med mersmak.

Missnöje har det varit runt Southampton också. Det oväntade uttåget innan Europa League ens hann börja på riktigt, samtidigt som Southampton hittills är endast ett av sex lag utan någon seger i Premier League den här säsongen, har gjort klart att Southampton helt säkert inte kommer kunna förvänta sig en riktigt lika bra säsong som de två senaste.

Framgång är alltid lite farligt i och med att det föder förväntningar om en fortsatt utveckling framåt. Men sådana förväntningar är inte alla gånger helt realistiska. Inget lag kan prestera på den absoluta toppen av sin förmåga hela tiden och konkurrensvillkoren och styrkeförhållanden skiftar dessutom mellan lagen.

Förväntningar kan på så vis bli betungande, vilket vi förmodligen kommer att kunna se med Southampton den här säsongen. Norwich har ännu inte hunnit till det stadiet. För dem finns naturligtvis också drömmar om fortsatt utveckling och att etablera sig i Premier League, men det är förväntningar som än så länge mer har karaktären av förhoppningar än krav.

Norwich har visat att de är bra nog att hålla sig kvar i Premier League.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Jonny Evans (CB), 27 år till West Brom. Joleon Lescott är på väg till Aston Villa och med Evans så värvar Tony Pulis in en riktigt bra förstärkning, dessutom i helt rätt ålder och med dokumenterade ledaregenskaper. Regelbunden speltid borde passa Evans väldigt bra i West Brom som definitivt förstärks av värvningen. Med beröm godkänd (++++)

Publicerad 2015-08-30 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons