Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Now that it’s raining more than ever, know that we’ll still have each other, you can stand under my umbrella!

Peter Hyllman

Har Steve McClaren inlett den här säsongen bra med Newcastle? Facit hittills är två förluster och två oavgjorda, samtidigt som motståndet hittills har inkluderat både Man Utd och Arsenal. Newcastle har sett intressant ut under inledningen av säsongen, och spelet ser definitivt bättre ut än förra säsongen, ändå är man fortfarande ett av nu bara tre lag som hittills inte vunnit någon match i Premier League den här säsongen.

Har Slaven Bilic inlett den här säsongen bra med West Ham? Det har verkligen varit fråga om höga berg och djupa dalar med två väldigt imponerande segrar borta mot Arsenal och Liverpool, samtidigt som man har förlorat hemma mot Leicester och Bournemouth. Slaven Bilic anställdes till West Ham för att införa en bättre och mer offensiv fotboll men hittills har West Ham snarare trivts bäst med att kunna ligga lågt och kontra snabbt.

West Ham möter alltså Newcastle ikväll på Boleyn Ground. Eller Upton Park som jag mycket hellre vill kalla den klassiska arenan. För Newcastle handlar det alltså om att ta den första segern för säsongen. För West Ham å andra sidan handlar det om att ta första segern på hemmaplan.

Annons

Det finns naturligtvis en historik mellan Steve McClaren och Slaven Bilic, det är ju inte första gången de stöter på varandra. Det var ju Bilic som med sitt Kroatien såg till att göra slut på McClarens förbundskaptensskap för England, genom att vinna med 3-2 på Wembley och eliminera England från EM 2008, och i samma veva skicka iväg McClaren i nationell exil och en jobbmässig passningsskugga som höll i sig i ett halvt årtionde.

Euro2008 Qualifier - England v Croatia...LONDON - NOVEMBER 21:  Steve McClaren manager of England looks on from under his umbrella prior to the Euro 2008 Group E qualifying match between England and Croatia at Wembley Stadium on November 21, 2007 in London, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Annons

The Wally with the Brolly. Man kan bara förmoda att om det råkar ösregna ikväll så finns det inte en snöflingas chans i helvetet att McClaren kommer att stå där häckandes under ett paraply. Å andra sidan kanske han håller sig i torrt skick på sin plats på läktaren. Han har ju tagit det för vana att växla mellan läktaren och bänken, men det är kanske å andra sidan lättare att göra på hemmaplan.

Det är i mina ögon en match mellan två vansinnigt svårförutsägbara lag. Båda lagen kan om säsongen går bra faktiskt sluta på tabellens övre halva, samtidigt som båda lagen mycket väl om säsongen istället går illa kan finna sig indragna i en nedflyttningsstrid när vårsolen börjar titta fram. Det är en match mellan två klubbar med liknande ambitioner, och som båda förändrat under sommaren och förstärkt med duktiga spelare.

Annons

I båda fallen känns det dock som om det är först framåt julfotbollen som vi kommer ha någon riktigt bra uppfattning om i vilken ände av tabellen det faktiskt kommer sluta.

Förra gången Steve McClaren förlorade mot Slaven Bilic så fick han sparken samt utstå nationell skam. Med McClarens egna ord så var det något som nästan ”dödade” honom. En förlust ikväll och McClaren riskerar inte sparken, men han riskerar möjligen att de första yttringarna av missnöje från ägare och supportrar börjar höras i Newcastle. Passionen är hög i Newcastle och det finns förväntningar sedan klubben spenderat drygt £50m under sommaren.

Intressant också att se om Andy Carroll ikväll gör comeback för West Ham efter långvarig skada, mot just sin moderklubb i vilken han slog igenom inom engelsk fotboll.

Publicerad 2015-09-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto