Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #6: Bilic och West Ham tar ännu en storskalp i ligaspelet

Peter Hyllman

IMG_0263

Bubblare:
Adrian, West Ham
Kurt Zouma, Chelsea
Russell Martin, Norwich
Sadio Mané, Southampton
Odion Ighalo, Watford
Anthony Martial, Man Utd
Callum Wilson, Bournemouth
Graziano Pellè, Southampton

:::

OMGÅNGENS VINNARE

West Ham. Sagan fortsätter för West Ham. De följer alltså upp en vinst borta mot Arsenal och en vinst borta mot Liverpool med en vinst borta mot Man City, otroligt imponerande och betydligt mer än vad någon kunnat förvänta sig. Om inte för de märkliga hemmaförlusterna mot Leicester och Bournemouth, och insatsen i Europa League, så hade man verkligen kunnat tala om dundersuccé för West Ham och Slaven Bilic.

Annons

Chelsea. Det var matchen som Chelsea var absolut piskade att vinna och man gjorde det också, efter en hel del om och men och inte utan en beskärd del av så kallad gamesmanship. Det var en jämn första halvlek som Chelsea hade börjat hitta kontrollen i innan utvisningarna rubbade matchbilden. Men det var ingen tillfällighet att spelare som Ivanovic, Fabregas, Hazard och Costa höjde sig till den här matchen.

Man Utd. Det fanns en hel del glädjepunkter i vinsten borta mot Southampton. Att man vann på bortaplan för det första. Att man vände ett underläge för det andra. Men för det tredje och viktigaste så är det naturligtvis en lysande omgång för Man Utd eftersom flera övriga topplag, inte minst då Man City, förlorar. Anthony Martial visar alltjämt att prissumman kanske inte var helt och hållet en tillfällighet. Inget av detta döljer dock heller de uppenbara brister som finns.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Newcastle. Krisläget i Newcastle tilltar. Man nu ligger tillsammans med Sunderland sist i tabellen och man är alltjämt utan vinst i Premier League. I de följande matcherna väntar Chelsea och Man City. Vad värre är så har offensiven helt gått i träda och spelarna visar tecken på att bli sämre snarare än bättre med tiden. Klubben vill nog ha tålamod med Steve McClaren men inte till priset av en nedflyttning.

:::

TRE PUNKTER

Bren Done? Det var över en månad sedan Liverpool vann en fotbollsmatch, mer komplicerat än så behöver man inte beskriva nuvarande läge för Brendan Rodgers. Det är emellertid två saker som gör situationen värre och ännu mer besvärlig för Brendan Rodgers. Han taktiska idé framstår som otydlig och han har en obalanserad spelartrupp för den idé han helst vill arbeta med. Samt så ser spelet helt enkelt inte bättre ut under förra säsongen, stundtals kanske till och med sämre. Missnöjet är utbrett runt Anfield och stämningen börjar närma sig någon slags point of no return för Rodgers.

Annons

Aston Martin. Det verkar helt enkelt inte vilja lösa sig för Aston Villa som ända sedan Martin O’Neill lämnade uppdraget som manager i klubben har vandrat i någon slags engelsk fotbolls vildmark, sökandes efter svaret på livets stora mysterier. Är Tim Sherwood rätt man att bistå med sådana svar? Näppeligen, han verkar oförmögen att vända Aston Villas negativa trend och han har hittills inte visat att hans managergärning innehåller något mer konkret än positivt snömos om att vilja och våga.

Blue Moon. Den air av oslagbarhet som Man City har utsöndrat under inledningen av säsongen har fått sig en rejäl knäck de senaste dagarna. Först förlust mot Juventus och nu mot West Ham, båda på hemmaplan för övrigt, mot ett motstånd med en tämligen likvärdig taktik. David Silvas betydelse för Man City kan helt enkelt inte överdrivas. Trots förlusten var det en rejäl eldkraft som riktades mot West Hams försvar, och det tryck som Man City satte West Ham under är de förmodligen ensamma i ligan om att mäkta med. På så vis var det den här matchen mer än någon annan som gav mig känslan att Man City kan bli omöjliga att rå på den här säsongen.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Steve McClaren svarar på frågan om Newcastle befinner sig i någon slags kristillstånd: ”No, no no, no no no, no no, no way!”

”That’s what you send unopenable attachements for!” – Rapp livekommentar från The Guardian på David De Geas kanonräddning vid 1-2 i andra halvlek.

Omgångens pärla – Matt Ritchies 2-0 mot Sunderland, herregud!

Visst måste man låta sig imponeras av Leicesters beundransvärda moral att återigen hämta upp ett 0-2-underläge. Någon gång kanske man dock bör vända tankarna i riktningen att det inte kommer hålla i längden att hela tiden försätta sig själva i underläge.

Kane Un-Able.

Publicerad 2015-09-20 20:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto