Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

GÄSTBLOGG: Liverpool måste kunna ge den nye Suarez chansen på riktigt!

Danny Ings, 23-årige engelsmannen som inför denna säsong kom till anrika Liverpool, efter att ha gjort en klart godkänd insats i Burnley året innan är för mig en otroligt underskattad spelare. En spelare med funktionell teknik, stark på huvudet och en riktig näsa för var målet står. Tyvärr fick han inte alltför många chanser under Brendan Rodgers tid, och man kände nästan att om han inte får lite startmatcher nu så är det en ny Rickie Lambert-värvning.

ANNONS

Men Rodgers öppnade upp mer och mer för Ings under slutet här, och han har fått chansen i Europa League och fick ju även starta mot Everton där han tackade för förtroendet (även om det var så att han förmodligen suttit på bänken om en viss Benteke hade varit helt 100% för match) genom att göra mål och se  till att Liverpool fick med sig en viktig poäng i ”det vänskapliga derbyt”.

Nu har vi fått se han spela en del här och jag tycker personligen att det är en kille som inte skall hållas utanför en startelva. I alla fall inte i en klubb som Liverpool, som faktiskt inte är med uppe bland de stora giganterna längre, vare sig dem tror det eller ej.

Men vi har ju både Benteke och Sturridge som ska gå före skriker de flesta. Det är där jag tycker det finns läge för en diskussion, för visst vi kan börja med att dessa två herrar är väldigt bra fotbollsspelare. MEN en kille som Sturridge måste man ha i åtanke att han lirar kanske 20 matcher på en säsong, sedan är det den ena skadan efter den andra som avlöser varandra ständigt.

ANNONS

Tar vi en titt på nya superköpet Benteke så hade han ett otroligt fint facit i tidigare klubben Aston Villa där han snittade ungefär mål i varannan match. Men även där så dyker skadeproblemen upp alltför ofta.

Om vi då skulle titta på dem när alla är friska så är det en viss skillnad i spelsättet. Inget snack om att en frisk Sturridge är en otroligt duktig spelare. Kommer ofta till avslut med sin vänster och kan utmana och hålla en backlinje sysselsätt till och från. Dock har han en tendens att försvinna i matchen och kanske främst när lagen inte heter Norwich och Sunderland, utan mot de större klubbarna som United och City där han verkligen behöver kliva fram.

Där ser jag Ings som en mer nyttig anfallare som kan ta jobbet hem när det behövs (lite Rooney light) men som för den skull inte tappar i offensiven där han  främst skall vara. Som jag skrev tidigare har Ings en riktigt bra näsa för målet, och bara han får förtroende att spela några matcher från start så kommer  fler och fler inse vilken duktig anfallare Liverpool ändå har fått in.

ANNONS

Benteke är även han väldigt duktig när han är frisk, och som vi var inne på innan så låg han på mål i varannan match ungefär i Aston Villa. Mycket god fysik och fungerar utmärkt som en targetspelare att lyfta upp bollar på, och stark i luftrummet. Men trots att Ings är nästan 20 cm kortare (Danny Ings 178cm, Benteke 190 cm) så har Ings en otrolig spänst i luftrummet och vinner de flesta nickdueller i hans matcher.

Om nu ryktena stämmer och en viss Jürgen Klopp tar över skutan i den vingliga båten Liverpool så både hoppas och tror jag att han har detta fotbollsöga att kunna se vilken otroligt bra spelare Danny Ings är. Och att han vågar ge chansen direkt.

Om han inte gör det vill jag se att han roterar runt de tre anfallarna flitigt så att Ings får en ärlig chans att visa att det är han de ska satsa på, att det är han som kommer bli den nye Owen,Torres, eller Suarez, att det är han som ska ta tillbaka Liverpool till toppen.

ANNONS

Av: Timmy Haag

Publicerad 2015-10-08 kl 04:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto