Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #9: Game, set och match till Newcastle och Giorginio Wijnaldum

IMG_0277

Bubblare:
Hugo Lloris, Tottenham
Jose Fonte, Southampton
Marcos Rojo, Man Utd
Mark Noble, West Ham
James Milner, Liverpool
Alexis Sanchez, Arsenal
Diego Costa, Chelsea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man Utd. Kanske var det viktigt med ett landslagsuppehåll för Man Utd att komma tillrätta med allt som gick fel för två veckor sedan på Emirates. Att möta Everton på Goodison Park har aldrig varit någon lätt uppgift för Man Utd och Evertons favoritstatus inför matchen var knappast obefogad. Både försvar och anfall stämde dock bättre den här matchen, inte minst med ytterbackar i sina riktiga positioner, och även om Everton gjorde en dålig match så var det till sist en imponerande 3-0-seger.

ANNONS

Newcastle. Den ende Newcastlespelare som gjort fyra mål i en och samma match i Premier League tidigare är Alan Shearer. Den förre spelaren i Newcastle som gjorde tre assists i en och samma match var Andy Cole, våren 1994. Idag passade Giorgino Wijnaldum och Moussa Sissoko på att tangera båda dessa prestationer när Newcastle tömde den berömda ketchupflaskan och vann med 6-2 mot Norwich. En otroligt betydelsefull seger för dem och viktig moralboost inför nästa helgs derby mot Sunderland.

Man City. Det finns olika sätt att försöka hantera en svår match som Man City på bortaplan. Bournemouth valde att gå på anfall vilket onekligen gjorde matchen mer underhållande. Problemet med en sådan gunfight-taktik är att där Bournemouth skjuter knallpulver så kan Man City elda på med bazooka. Att det stod 4-1 i paus var ingen tillfällighet. Man City kan framför allt glädja sig åt att målskyttet lossnade för både Raheem Sterling och Wilfried Bony.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Aston Villa. Det är i och för sig ingen skam att förlora på bortaplan mot Chelsea, bättre lag än Aston Villa har förlorat med 0-2 på Stamford Bridge den här säsongen. Men vad som är genuint oroväckande med Aston Villas prestation är håglösheten och bristen på en tydlig matchplan. Chelsea var knappast särskilt bra mot Aston Villa, men problemet för Aston Villa är att motståndarna just nu inte ens behöver spela särskilt bra för att besegra dem.

:::

TRE PUNKTER

Klopp Ball. Tottenham har under samtliga åtta matcher innan helgen varit det lag som sprungit mest och tagit flest rusher. Liverpool såg dock till att den sviten sprack för första gången den här säsongen. Det råder ingen större tvekan om vad Jürgen Klopp har hamrat in hos sina spelare, som mot Tottenham totalt sett sprang tio kilometer mer än under någon annan match den här säsongen. Varje resa börjar med ett första steg.

ANNONS

Out Foxed. ”You’ve been Leicestered” börjar bli ett välbekant fenomen den här säsongen. Southampton tog ledningen med 2-0 mot Leicester och såg ut att gå mot en säker seger. Men för oklar gång i ordningen så hämtade Leicester upp underläget och fick med sig en poäng från St Marys. Det är naturligtvis både spektakulärt och imponerande, men på något sätt vore det mer imponerande och framför allt mer hållbart om Leicester kunde börja spela fotboll innan de befinner sig i tvåmålsunderläge.

Asunderland. Det var på förhand en av fotbollshistoriens mest uppenbara 0-0-matcher; West Brom mot Sunderland. Tony Pulis-boll mot ett Sunderland där Sam Allardyce gör sin första match som manager. Men så svaga är Sunderland den här säsongen att till och med Pulis kände sig trygg med att bli lite mer framåt i sin taktiska uppställning. Och så svaga är Sunderland den här säsongen att när inte West Brom själva kunde få in bollen i deras mål så såg de till att mer eller mindre schabbla in bollen i eget mål. Det blev 0-1.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

”Moyes go home!” skanderade publiken på Anoeta i Sociedad idag. På engelska så att han skulle förstå. Aston Villa skulle vara en intressant klubb, verkar Moyes ha framfört, och det är ju allt annat än goda nyheter för Tim Sherwood som borde ligga ganska pyrt till.

Ola Toivonen inte ens på bänken i Sam Allardyces första match. Stor risk att så fortsätter vara fallet. Inte någon naturlig kugge i ett Allardyce-lag.

I och med 6-2 mot Norwich så vann Steve McClaren precis sin första Premier League-match sedan april 2006.

Publicerad 2015-10-18 kl 19:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto