Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1981

Jag heter Fredrik Norrström och har fått förmånen att en gång i veckan under femton veckor göra återkommande gästinlägg här på Englandsbloggen. Det hela började med en fundering likt rubriken, vilket årgångslag är egentligen det bästa? Och vilka spelare från respektive årgång är de bästa?

ANNONS

Jag tagit ut de lag som jag tycker är bäst. I vissa fall har jag fått leta fram okända akademispelare och fylla på med bänknötare från Norwich och i andra fall peta ordinarie spelare som tillhör de allra bästa. Till varje lag lämnar jag en liten kommentar samt omnämner några av de som hamnade utanför laget, så kallade bubblare.

I bedömningen har jag gjort en avvägning mellan hur en spelare har presterat över den senaste tiden, både sett till denna och till tidigare säsonger. Tanken med detta är att en ny spelare för säsongen som har gjort det jäkligt bra (lex Andre Ayew) ska kunna tas ut, samtidigt som en spelare som inlett denna säsong knackigt, men som så sent som förra säsongen dominerade i Premier League också han kan komma med (lex Nemanja Matic).

Smaken är ju bekant som baken därför vore det kul med mothugg och medhåll. Först ut är årgången 1981. År 1980 föddes det visserligen en handfull bra lirare men dessvärre för John Terry, Martin Demichelis, Tomas Rosicky och Marcin Wasilewski kunde jag inte få ihop ett fullt lag från detta år. Tanken är att lagen som tas ut formeras i spelsystemet 4-3-3.

ANNONS

IMG_0283

När sammanställningen var färdig måste jag erkänna att jag förvånades över vilket starkt lag 1981-kullen kunde ställa på benen, i alla fall med tanke på att deras karriärer börjar lida på sitt slut och att 1980-kullen som sagt inte ens var i närheten av att få ihop ett fullt lag.

Tittar vi på vilka alternativ som finns ser det dessvärre tunnare ut. Endast på målvaktssidan finns någon form av konkurrens och de finns säkert de som hävdar att Heurelho Gomes borde gå före en i City bänkad Willy Caballero. Om detta tvista de lärde.

Bubblare: Heurelho Gomes och Tony Hibbert.

Publicerad 2015-10-19 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto