Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

13 rätt är respekt!

Peter Hyllman

Jag fick frågan om en frågesport för några veckor sedan. Sådant kan ju låta rätt enkelt men är i själva verket svårare än vad man tror. I alla fall så gör vi väl ett försök, baserat på 13 frågor om engelsk fotboll i största allmänhet. Svara under dagen så kommer svaren till kvällen.

Tillsammans med svaren sammanställer jag även poängställningen för de fem bästa deltagarna. Reglerna är att man får en poäng per rätt svar där varje fråga som synes kan innehålla flera svar och således också kan ge flera poäng. Totalt går det att få 36 poäng.

Vem som helst inser så klart att det går att fuska på sådant här. Men här kör vi pingismoral. Vilket betyder inget ooglande på andras kommentarer och inget googlande. Upp till var och en att följa efter egen heder och samvete.

Vi får se om det går att skrapa ihop något pris till vinnaren. Priset till den som mot all förmodan drar hem 36 poäng är emellertid helpension tills vidare på Beckomberga.

Annons

Lycka till!

:::

(1) Vilken engelsk klubb har vunnit Europacupen eller Champions League fler gånger än de blivit engelska ligamästare?

Nottingham Forest har vunnit Europacupen två gånger, 1979 och 1980, men bara vunnit ligatiteln en gång, 1978.

(2) En spelare har gjort hat-trick för de regerande ligamästarna i Community Shield för att senare samma säsong vinna ligatiteln med motståndarlaget. Vem, för vilka och vilken säsong?

Eric Cantona, för Leeds, 1992-93. Frågan felställd men sådant får ni ju parera och det är lika för alla.

(3) 116 x 77 yards är måttet på Premier Leagues största fotbollsplan. Vilken klubb är det som mer än någon annan menar att storleken spelar roll?

Man City, även om det är möjligt att detta har förändrats sedan uppgiften publicerades.

(4) En enda spelare har gjort ett hattrick för sitt klubblag i alla fyra professionella engelska divisioner, i Ligacupen, i FA-cupen och för sitt landslag. Vem?

Annons

Robert Earnshaw, man har även fått rätt för Earnshow.

(5) Vilken är den ende spelare som har gjort mål i Merseysidederbyt, Manchesterderbyt och i Old Firm?

Andrei Kanchelskis för Man Utd, Everton och Rangers.

(6) Vilka sju klubbar har vunnit The Double i England?

I kronologisk ordning har Preston, Aston Villa, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Man Utd och Chelsea vunnit The Double. Bara Arsenal och Man Utd, tre gånger vardera, har vunnit The Double mer än en gång.

(7) Vilken är den ende spelare som har gjort minst ett mål i en Champions League-final, en UEFA-cupfinal, en FA-cupfinal och en Ligacupfinal?

Steven Gerrard har gjort mål för Liverpool i Champions League-finalen 2005, i UEFA-cupfinalen 2001, i FA-cupfinalen 2006 och i Ligacupfinalen 2003.

(8) Vilken spelare gjorde Premier Leagues allra första mål som sändes live i TV?

Annons

Brian Deane gjorde det första målet i Premier League, men det var Teddy Sheringham som gjorde det första målet i Premier League som sändes live i TV.

(9) Vilka fem klassiska engelska klubbar spelade tidigare sina fotbollsmatcher på följande gamla arenor: a) Vetch Field, b) Filbert Street, c) Highfield Road, d) Victoria Ground, och e) The Dell?

Swansea, Leicester, Coventry, Stoke och Southampton.

(10) Vilka engelska proffsklubbar ligger längst ut i respektive väderstreck – nord, syd, öst och väst?

Engelska klubbar var det alltså fråga om. Newcastle i nord, Plymouth i syd, Norwich i öst, och – slamkryparen – Plymouth igen i väst.

(11) Flera engelska klubbar har latinska uttryck på sina klubbemblem eller som motto. Vilka klubbar tillhör följande fyra; a) Nil satis nisi optimum, b) Superbia in proelia, c) Audere est facere, samt d) Arte et labore?

Annons

De som prickade in Everton, Man City, Tottenham och Blackburn är primus inter pares.

(12) Vilka är de tre senaste holländska spelare att göra ett hattrick i Premier League?

Giorginio Wijnaldum, Robin van Persie och Dirk Kuyt var de tre senaste holländarna att hattricka. Den ende holländare i Premier League som gjort hattrick i självmål är dock Louis van Gaal.

(13) Vilka tre svenska spelare har varit med och vunnit Premier League, och hur många gånger guldmedaljer har dessa tre spelare tillsammans vunnit?

Fredrik Ljungberg, två medaljer, Jesper Blomqvist, en medalj, samt Henrik Larsson, efter dispens en medalj – vilket ger fyra totalt.

:::

RESULTAT:

(1) 36 poäng – Oscar Widegren – förstapriset alltså en tripp till Beckomberga.
(2) 28 poäng – Pleo och Businessman
(4) 25 poäng – SimJiv och Jesper

Annons
(6) 23 poäng – Vatreni och Villegas1882
(8) 22 poäng – Steffe
(9) 20 poäng – Maidenmartin
(10) 19 poäng – Up the Arse
Publicerad 2015-10-23 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto