Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #10: En fick sparken, två till på gång?

IMG_0287

ANNONS

Bubblare:
Petr Cech, Arsenal
Virgil Van Dijk, Southampton
Nathan Ake, Watford
Mousa Dembele, Tottenham
James McClean, West Brom
Ross Barkley, Everton
Jamie Vardy, Leicester

:::

OMGÅNGENS VINNARE

West Ham. Det börjar nästan bli lite tröttsamt att skriva om West Ham som en av omgångens vinnare, men de envisas med att besegra Premier Leagues storklubbar så det blir oundvikligt. Få lag har haft det så smärtsamt mot Chelsea genom åren som just West Ham, två klubbar vars rivalitet går långt tillbaka i tiden. Det var alltså inte svårt att föreställa sig glädjen den enda och sanna igår när West Ham besegrade ett imploderande Chelsea.

Sunderland. Can we play you every week? Det är det sjätte Tyne-Wear-derbyt I rad som Sunderland vinner mot Newcastle, och för fjärde gången i rad vinner Sunderlands nye manager mot Newcastle i sin andra match. Spelet som sådant var knappast strålande, och startskottet var ett tufft beslut av domaren att blåsa straff och visa ut Fabricio Coloccini, men från den punkten så visade inte Sunderland något av den tvekan som präglat deras tidigare insatser.

ANNONS

Watford. Att vinna med 2-0 borta mot Stoke är ett väldigt bra resultat för Watford som rimligtvis måste försöka utnyttja den dåliga formen hos några av de etablerade lagen och försöka bygga upp ett så stort poängförsprång som möjligt innan vinter- och vårsäsongen brakar loss. Quique Sanchez Flores har så här långt gjort ett bra jobb med att på kort tid spela samman ett mer eller mindre helt nytt lag. Norwich må vara mer rutinerade och Bournemouth vara mer spektakulära, men hittills är det Watford som imponerat mest av de tre nykomlingarna.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Bournemouth. Skadeläget är förvisso rätt besvärligt för Bournemouth just nu men 1-5 på hemmaplan mot Tottenham är ett sådant där resultat som kan komma att definiera en hel säsong. Försvarsspelet var under all kritik, Harry Kane som normalt sett inte verkar kunna göra mål ens i en bordell fick tid och utrymme att göra ett hattrick. Den kalla och bistra verkligheten har kommit och bankat på Bournemouths dörr, vintersäsongen kan bli desto kyligare.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

José. Det rullar runt en teori ute i twitterrymden att José Mourinho i själva verket vill få sparken, en exit där han kan gå ut trotsigt snarare än att medge något slags nederlag. Hans verbala utmaning till sin egen klubbledning inför landslagsuppehållet hade drag av det, och hans agerande under och efter matchen mot West Ham är knappast något som borde få Chelsea själva att känna sig helt bekväma. När det skakar under fötterna så måste en manager vara en stabiliserande kraft, Mourinho har snarare en benägenhet att försöka skaka tillbaka.

Tim. Åtta månader lyckade Tim Sherwood hålla sig kvar som Aston Villas manager, men sist i tabellen och med endast en poäng på de nio senaste matcherna, och nedflyttning en alltmer realistisk proposition, så har Aston Villas klubbledning alltså fått nog. Det var väntat. Kritiken mot brittiska managers har ofta varit överdriven och framför allt stereotyp, men Sherwood bekräftade tyvärr alltför beredvilligt stereotypen om den tidigare spelaren som tar över som manager utan några större taktiska färdigheter och pratar om att kämpa, vilja och våga. Men i slutänden måste man kunna.

ANNONS

Steve. 6-2 mot Norwich följdes upp med en rejäl kraschlandning i derbyt mot Sunderland för Newcastle. Förlusten petade ned Newcastle näst sist i tabellen igen och allt tyder på att Newcastle kommer att få kriga i nedflyttningszonen under säsongen som helhet. Det har redan börjat mullra på Tyneside huruvida Steve McClaren kommer att få fortsatt förtroende, och det finns en gnagande känsla att McClaren kanske helt enkelt bara är för mycket av en nice guy för att kunna hålla fast vid jobbet, än mindre lyckas med det. Han är i det avseendet mer eller mindre raka motsatsen till Sam Allardyce i Sunderland.

:::

FÖR ÖVRIGT

Dwight Yorke meddelar i direktsändning i TV-studio att han är intresserad av Villa-jobbet. Jag är inte säker på att det var taktiskt rätt sätt att meddela klubben sitt intresse.

Erik Lamela har lite i skymundan gjort några riktigt bra insatser för Tottenham, en kvalitetsspelare man nästan gett upp om i den liljevita tröjan.

ANNONS

Brendan Rodgers och David Moyes, två rejects från de stora klassiska giganterna i nordväst, känns rimligtvis som de mest aktuella kandidaterna för Aston Villa – om de vågar?!

Publicerad 2015-10-25 kl 19:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto