Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Chelsea och José Mourinho ställda mot väggen när Liverpool gästar Stamford Bridge

Den mer eller mindre realistiska krisen fortsätter för Chelsea och för José Mourinho, som följde upp förra helgens förlust mot West Ham med att förlora mot Stoke i Ligacupen. Ett återkommande tema är att en förlust mot Liverpool kommer att leda till att Mourinho faktiskt får sparken.

Så stor sak har det gjorts av att det är just Liverpool och Jürgen Klopp som ska åka till Stamford Bridge och genom att vinna mot Chelsea se till att Mourinho tvingas säga sayonara till Premier League för en andra gång, att jag är mer eller mindre helt övertygad om att Chelsea kommer göra fläskfärs av Liverpool i den här matchen.

ANNONS

Två saker glöms rätt lätt bort i den allmänna euforiska skadeglädjen. För det första att hur djup Chelseas kris än är så åker man inte bara till Stamford Bridge och hämtar hem poängen, vilket Arsenal bittert fick erfara. För det andra att Liverpool, vare sig vi tittar före eller efter Jürgen Klopps ankomst, knappast har sett särskilt skräckinjagande ut de heller.

Ju värre läget ser ut att bli för Chelsea desto mer kommer spelarnas egna egon och stolthet att bli en betydelsefull faktor. Kanske särskilt när de dessutom möter en annan förmodad toppklubb så lär detta aktualiseras, så Klopp gör naturligtvis helt rätt som varnar för att Chelsea fortfarande är en farlig motståndare liggandes på lur i vassen.

Liverpool själva kommer uppiggade av att ha vunnit sin första match under Klopp i veckan. Hemmasegern mot Bournemouth i Ligacupen var kanske allt annat än särskilt imponerande, men det är sällan som första segrar på det viset är det. Rent taktiskt borde en hårt jobbande offensiv linje kunna ställa till besvär för Chelseas ansatta backlinje.

ANNONS

Det är naturligtvis en intressant sidobatalj som pågår vid sidlinjen där det är svårt att inte dra vissa paralleller mellan José Mourinho och Jürgen Klopp, för även om de är olika som personligheter så finns där ändå vissa likheter. För tio år sedan var det Mourinho som var ligans stora nyhet som ung och karismatisk utländsk manager. Kanske är han nu på väg att bli undanknuffad av en mer modern version av sig själv.

Om Liverpools resultat hittills den här säsongen knappast har varit någon större källa till entusiasm så skulle en seger på bortaplan mot Chelsea vara ett rejält lyft och ett tydligt och tidigt styrkebesked från Jürgen Klopps lagbygge. Mycket av framgångsrikt management handlar också om mytbildning, och om Klopp skulle vara den som slog in sista spiken i Mourinhos kista, med rivaliteten vad den är mellan Liverpool och Chelsea, så vore det sådant som myter är gjorda av.

ANNONS

Då det är lördag spelas det hela sju matcher, och samtliga engelska Champions League-lag spelar under dagen. Av orsaker bortom min förståelse så spelas emellertid ingen sen kvällsmatch. Av topplagen har Man City det lättast med en hemmamatch mot Norwich; både Arsenal och Man Utd har luriga bortamatcher mot Swansea respektive Crystal Palace.

Newcastle vs Stoke, Watford vs West Ham och West Brom vs Leicester är dagens övriga matcher. Intressant möte mellan West Brom och Leicester, som lär få bekänna färg om de vill vinna borta mot ett defensivt organiserat West Brom. Även West Ham sätts på ett intressant test, vad Quique Sanchez Flores framför allt har lyckats med på kort tid är att organisera Watfords defensiv.

Publicerad 2015-10-31 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto