POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #12: Aston Villa spelade Remi med Man City

IMG_0308

Bubblare:
Jack Butland, Stoke
Toby Alderweireld, Tottenham
Wes Morgan, Leicester
Francis Coquelin, Arsenal
Dusan Tadic, Southampton
Adam Lallana, Liverpool
Jamie Vardy, Leicester

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Crystal Palace. Det har börjat bli mer eller mindre tradition för Crystal Palace att besegra Liverpool i tid och otid. Ikväll var det dags igen med en på många sätt imponerande vinst på bortaplan, en vinst som faktiskt bestod av betydligt mer än att bara ta ledningen och därefter försvara sig heroiskt. Crystal Palace förmådde att ta spelet till Liverpool.

Stoke. Halvtrög säsongsinledning för Stoke och även om det mest pratades om Chelsea inför matchen så var det egentligen två lag som sökte ett formbesked på Britannia igår kväll. Stoke var satta under tryck av ett positivt spelande Chelsea men stod upp bra i defensiven och när väl chansen kom så var det Stoke snarare än Chelsea som visade kyla framför motståndarmålet.

Norwich. Väldigt viktig seger för Norwich som har haft svårt att övertyga under inledningen av säsongen och som flirtar med nedflyttningsstriden. Mot Swansea hade man inte mycket av bollen men var effektiva i att hålla Swansea borta från farliga målchanser, samtidigt som man skapade bra chanser när man väl själva hade bollen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Bournemouth. Matchstatistiken i efterhand liknade mest ett argument för fotbollens orättvisa. Bournemouth var överlägsna i precis allt; bollinnehav, passningar, avslut och hörnor, men Newcastle vann ändå matchen med 1-0. I själva verket har inte orättvisa så mycket med det att göra, Bournemouth föll på sin egen oförmåga att ta tillvara de chanser de skapade. Newcastle visade å sin sida rutin från att ha spelat i en högre division i många år.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Remi Garde. Jamenförtusan. Det finns ju lättare premiäruppgifter att ta på sig som ny manager i Premier League än att försöka betvinga Man City, särskilt om man tar över tabelljumbon. Det var inte alla gånger vackert och ibland kanske också något turligt, men det var en oväntat vunnen poäng för Aston Villa, som gjorde sin bästa match för säsongen.

OMGÅNGENS MÅL

Manuel Lanzini, West Ham 1-0, Everton (h). Lugn bollmottagning uppföljt med en smekande nästan svävande avslutning i bortre krysset. Svårigheten att få precis rätt vikt i det där avslutet, inte för löst och framför allt inte för hårt, i ett så trängt läge ska inte underskattas.

:::

TRE PUNKTER

Falling Down. Chelsea har haft många klagomål på orättvisor den här säsongen, såväl verkliga som inbillade. Mot Stoke fanns fog för klagomålen när Loic Remy inte fick straff med sig till synes mest för att han faktiskt lyckades hålla sig på fötterna. I det ligger naturligtvis en domarkritik som förklarar varför spelare faktiskt filmar, om de bara kan få beslut med sig genom att ramla. Det är en korrekt kritik men som inte friställer spelarna från ansvar. Om spelare slutade filma skulle domarna inte behöva lägga fokus på om spelarna egentligen ramlade eller ej, och därmed bättre bara kunna bedöma situationerna för vad de faktiskt är.

Poppy Cock. Det har varit Remembrance Day i England under helgen, därav de tysta minuterna och trumpetreveljerna, och de röda poppyblommorna på tröjor och kavajslag. Det är en minnesstund för de brittiska soldater som fallit i militärtjänst. Det där har blivit lite kontroversiellt inte minst för James McClean, irländare i West Brom, som inte vill bära symbolen. Det här med brittiska militära insatser betyder naturligtvis olika saker för olika personer. Det borde inte vara kontroversiellt kan tyckas men blir det ändå. Själv tycker jag det ger ett märkligare intryck när spelare från Irland, Argentina, Serbien, Tyskland, Spanien och så vidare bär symbolen. Jag tvivlar på att det betyder något speciellt för dem, men som vanligt så tillmäts ofta tomma gester större betydelse än substans.

Hot Spurs. Hade Tottenham haft ett något större inslag av killer instinct så hade de vunnit kvällens Londonderby mot Arsenal, en matchbild som de i grova drag kontrollerade på ett imponerande sätt på bortaplan. Men försprånget höll sig vid ett mål vilket gav Arsenal möjlighet att hitta en kvittering. Taktiskt dock en väldigt väl genomförd match av Tottenham, ett väldigt stabilt defensivt spel kombinerat med ett intelligent anfallsspel. Taktiskt slår inget lag i ligan Tottenham på fingrarna just nu.

:::

FÖR ÖVRIGT

”Call me Snake!” – Fabian Delph med lätt typisk comeback från skada på Villa Park av alla ställen.

David Moyes får sparken från Real Sociedad ikväll säger pratet.

Första torsken för Jürgen Klopp. Stundtals dock riktigt bra spel av Liverpool och visst har stämningen återvänt till Anfield.

FA-cupens första ordinarie omgång har spelats under helgen – största överraskningen att Salford besegrade ligalaget Notts County.

Jürgen Klopp: ”When Palace scored I saw many people leave. I felt very alone in this moment.” YNWA. Mer än bara ord?

Publicerad 2015-11-08 kl 19:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto