Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1985

Peter Hyllman

Nu börjar det bli riktigt intressant. Det är känslan när man ser vilket manskap man har att tillgå när det blivit dags att ta ut den bästa elvan bestående av spelare födda 1985. På nästan alla positioner finns det någon form av konkurrens och här känns det som att diskussioner kan uppstå om flera uttagningar. Vi börjar längst bak där ändå Fabianski känns som det givna valet. Han har höjt sig flera nivåer sedan han lämnade Arsenal och känns som en trygg utpost. I backlinjen kan vi konstatera att nivån är den allra högsta. Varken Zabaleta, Kolarov, Koscielny eller Cahill lär väl behöva något större försvar av platsen, samtliga tillhör de den absoluta toppen. Även bland bubblarna finns en hel del kompetenta backar som bl a Francis och Clichy.

Tremannamittfältet har också det en tydlig City-koppling. Navas och Fernandinho är kanske inte de två som får mest uppmärksamhet, men i skuggan av sina ljusblå stjärnkamrater i Manchester är de fortfarande förbannat duktiga fotbollsspelare. Bredvid dem har jag valt en av de spelare som jag personligen tycker allra sämst om. Inte så konstigt kanske med tanke på att knappt United-supportrar har förstått hur man ska kunna gilla stackars Ashley Young. Men bortser man från grabbens bristande “likeability” får man ändå konstatera att han liksom övriga i denna elva faktiskt är en duktig fotbollsspelare. Det tar emot, men enligt mig bör Young ändå ta en av mittfältsplatserna. Bland bubblarna hittar vi många helt ok presterande PL-spelare, bl a vår egen Seb Larsson, men ingen som i min mening riktigt når upp till grabbarna i startelvan.

Annons

Anfallet är högintressant! Rent formmässigt är det förmodligen kallare än inlandsisen, men om vi bortser från formsvackor så är detta banne mig inga duvungar. Rooney flankeras av Gomis och Pellé, så visst ska detta lag kunna hota framåt. Bland de som inte nådde ända fram till elvan hittar vi bl a Cissé, Jelavic och Mbokani.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi nu börjar nå årgångar där utespelarna är bättre än målvakterna, till skillnad från hur det såg bland de tidiga åttiotalistlagen. Detta lag är väldigt Manchester-influerat, där sex av elva spelare bär den röda eller ljusblå tröjan i staden. Överlag ett starkt lag, men frågan är nu: hur ser ditt 1985-lag ut?

IMG_0322

Bubblare:

Målvakter: Adam Federici, Bournemouth

Backar: Gael Clichy, Man City; Phil Bardsley, Stoke; Simon Francis, Bournemouth; Mathieu Debuchy, Arsenal; Geoff Cameron, Stoke

Annons

Mittfältare: Jordi Gomez, Sunderland; Sebastian Larsson, Sunderland; Antonio Valencia, Man Utd; Steven Davis, Southampton; Wayne Routledge, Swansea; Charlie Adam, Stoke; Emanuele Giacherrini, Sunderland; Ben Watson, Watford

Anfallare: Papiss Cissé, Newcastle; Nikica Jelavic, West Ham; Dieumerci Mbokani, Norwich.

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2015-11-16 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto