Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #13: Tätare än någonsin i Premier League-tabellen

Peter Hyllman

IMG_0323

Bubblare:
John Ruddy, Norwich
Toby Alderweireld, Tottenham
Christian Fuchs, Leicester
Dan Gosling, Bournemouth
Marko Arnautovic, Stoke
Roberto Firmino, Liverpool
Harry Kane, Tottenham

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Makalös triumf för Liverpool och Jürgen Klopp som tillfogar Man City deras tyngsta förlust sedan flytten från Maine Road. Det högoktaniga stress- och presspelet skördade framgångar på Stamford Bridge och nya offer mot Man City som aldrig över huvud taget kom in i matchen. Mest påtaglig var dock den spelglädje som kunde ses i Liverpoolspelarnas ögon, något som varit frånvarande under en längre tid.

Annons

Everton. Motståndet var näppeligen det bästa för Everton men det var ändå en imponerande 4-0-seger med bud på närmare det dubbla. Everton har under Roberto Martinez kritiserats för att vara för omständliga men verkar nu ha återfunnit den rätta balansen och är ett lag som förmår skapa ett mäktigt tryck mot motståndarmålet. Ross Barkley och Romelu Lukaku kan vara ligans just nu farligaste frontduo.

Tottenham. Det finns kanske inte så värst mycket att säga om en vinst hemma mot West Ham, även om andra storklubbars tillkortakommanden antyder något annat. Men sättet man vann matchen på, det faktum att man nu käkat upp avståndet upp till tabelltoppen med tre poäng, samt att Tottenham är det kanske enda av storklubbarna som verkligen verkar ha satt sitt lag och sin grundtaktik, gör Tottenham till en av veckans vinnare.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man City. Utspelade, avklädda och förnedrade. Ett tag när det stod 0-3 i första halvlek och det var bud på både 0-4 och 0-5 så fanns det skäl att undra vad som egentligen höll på att hända. Manuel Pellegrini kritiserade med rätta samtliga elva spelare efter matchen men borde nog också rikta en och annan kritisk tanke mot sig själv. Laguttagningen, inte minst i backlinjen, och den taktiska uppställningen visade sig katastrofal. Så dåliga var Man City att deras fans inte ens behövde en UEFA-hymn för att börja bua.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Jürgen Klopp. Får konkurrera med Claudio Ranieri och Roberto Martinez den här veckan, men en bortakross av Man City får ändå rankas högre än en bortakross av ett minst lika odugligt Newcastle. Klopp har hittat en spelidé, han har hittat en uppställning, och han har återfunnit glädjen hos spelarna. Mot Man City gav det maximal utdelning.

Annons

OMGÅNGENS MÅL

Roberto Firmino, Liverpool 3-0, Man City (a). Saknade kanske de episkt svepande dragen för att klassas som ett genuint mästerverk. Men ett typexempel på ett mål som görs när ett lag spelar med maximal glädje och självförtroende. Emre Cans klack, Coutinhos helt stressbefriade bollbehandling och Firminos tap-in. Så kan också förnedring se ut.

:::

TRE PUNKTER

Strike Force. Det börjar bli alltmer uppenbart att Jürgen Klopp har hittat sin föredragna anfallstrio – det vill säga den som startade igår och de senaste matcherna; Roberto Firmino, Philippe Coutinho och Adam Lallana. Det kanske mest uppseendeväckande det är att det är en anfallstrio utan någon egentligen renodlad anfallare. Även om det av naturliga skäl pratas mest om Coutinho och Firmino så ska inte Lallanas arbetsinsats bredvid dem glömmas bort, mer eller mindre en floppvarning under Rodgers som fått nytt liv med Klopp. Vilken roll Daniel Sturridge har att spela i detta system återstår att se, men det verkar alltmer som om £32m-mannen Christian Benteke kommer få finna sig i en roll som impact player.

Annons

En Garde. Välkommen till Premier League! Lite så var väl kanske känslan för Remi Garde efter dundertorsken mot Everton. Euforin och optimismen efter första matchens poäng mot Man City försvann blixtsnabbt när Everton totalt blottlade Aston Villas brister som inte på något sätt försvann bara för att det byttes manager. Aston Villas överhängande problem är att de inte förmår flytta spelet från defensiv till offensiv, bollen och spelet har därför ingenstans att ta vägen annat än tillbaka mot det egna straffområdet. Jättejobb för Garde att hitta en lösning på det.

Bourne Bad. Det måste vara sjukt jobbigt att vara Bournemouth, nykomling och kämpandes i tabellens nedre regioner. Till och med när saker och ting ser ut att gå bra så grinar oturen laget i ansiktet. 2-0-ledning på bortaplan mot Swansea såg ut att kunna ge laget tre väldigt värdefulla poäng. En Andre Ayew i mycket tveksamt offsideläge, och en extremt billigt dömd straff senare, normalt sett brukar man ju i alla fall behöva bli fälld eller på annat sätt förhindrad för att få straff, så var ställningen istället 2-2 vilket också blev slutresultatet. En bra poäng förvisso som ändå måste kännas som två tappade för Bournemouth. Viktigt för dem att hålla laganda och kampmoral uppe.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Bara Tom Cruise kan vinna ligan med Chelsea menar José Mourinho. Detta samtidigt som Claudio Ranieri leder ligan med Leicester.

Sju lag har släppt in mer än 20 mål i ligan hittills den här säsongen. Dessa sju lag ligger för närvarande på platserna 20, 19, 18, 17, 16, 15 och 1.

Omgångens John Terry: Santi Cazorla!

Bastian Schweinsteiger spelar fotboll med vantar på sig. I november! Han behöver ta ett samtal med Roy Keane.

Publicerad 2015-11-22 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto