POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1986

Många fotbollsspelare peakar i sin karriär runt 29 års ålder. Då har man hunnit skaffa sig den rutin som krävs, bevisat sina fotbollskunskaper under en längre tid, men har ändå ett antal år kvar på toppen. Cristiano Ronaldo fyllde 29 förra året och Lionel Messi fyller 29 nästa år. Kort och gott, 1986-laget har alla möjligheter att vara urstarkt. Ändå är det med en lätt besvikelse jag ser på laget jag tagit ut. Visst finns här stjärnor i form av Silva, Kompany och Lloris, men helhetsbedömningen lämnar ändå mer att önska. Tittar vi på laget lite mer i detalj ser vi att detta lag ändå präglas av en jämnhet i form av konkurrens. I varje lagdel finns bubblare som mycket väl skulle kunna ha knipit en av startplatserna. Detta bäddar för avvikande åsikter om vem eller vilka som borde ha en plats i 1986 års PL-elva.

På målvaktssidan finns en av elvans största stjärnor i form av den franske landslagsmålvakten Hugo Lloris. Bakom honom finns både Schmeichel och Elliot. Backlinjen leds av Kompany och han får Monreal på sin högra sida. Vänstersidan tas om hand av en doldis i form av Fuchs, österrikaren som jobbat till sig en startplats i Leicester efter att ha missat matcherna i inledningen av säsongen. Innanför honom har jag valt Russell Martin, som precis som hela Norwich knappast haft en felfri säsong, men i brist på bättre alternativ tar platsen. Tremannamittfältet ser starkt ut. Milner, Cabaye och Silva är inga rookies direkt och de har alla tre stora kvaliteter. Dessa tre herrar ser också till att förpassa bl a Affelay, Morrison och Tioté till bubblarbänken.

Anfallet känns dock svagt och avsaknaden av en världsspelare är påtaglig. Här finns en Giroud som inte riktigt får till det i Arsenal, tillsammans med en Naismith som visserligen både kan springa och göra mål men ändå känns som en medelmåtta. De kompletteras av en riktig bad boy i form av Jason Puncheon, som också han är duktig men knappast håller världsklass.

Målvaktsposten och mittfältet består av duktiga spelare, men ser man till hela laget tycker jag det är minst sagt märkligt att 1986 års starkaste lag inte är starkare än så här. Av lagen födda på den senare delen av 80-talet är detta det klart svagaste.

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2015-11-23 kl 10:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto