Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hög risk för Jürgen Klopps första riktiga motgång med Liverpool

Man City besegrade Hull. Everton besegrade Middlesbrough. Och Stoke besegrade Sheffield Wednesday. Inget snack om saken i någon av matcherna och dessa tre klubbar har alltså tagit sig till semifinal i Ligacupen där de inväntar sällskap av antingen Southampton eller Liverpool som drabbar samman på St Marys ikväll.

ANNONS

Både Southampton och Liverpool är klubbar som rimligtvis borde ha som ambition att vinna en cup som Ligacupen. Det är med andra ord en riktigt tuff kvartsfinalbatalj som väntar ikväll, mellan två klubbar som rimligtvis kommer att gå all-in för vinst. Till skillnad kan tyckas från både Hull och Middlesbrough, de båda Championship-lagen, som båda ställde upp med reservbetonade lag mot betydligt starkare motstånd.

Jürgen Klopp har haft en närmast sensationell start med Liverpool. Eller har han det? Det kan ju lätt glömmas bort i euforin efter meriterande vinster mot Chelsea och Man City att han faktiskt också inledde ganska knackigt med ett antal oavgjorda matcher och någon förlust. Däremot har han ännu inte drabbats av någon allvarligare motgång.

Poängtappen i ligan har kanske inte varit lysande. Men det är inget som inte går att reparera och Liverpool på sjätte plats i tabellen, sex poäng till tabelltoppen och fyra poäng till Champions League-platserna, är en placering som alla hade accepterat i det läge som rådde när Brendan Rodgers lämnade klubben. Dessutom har Liverpool under Klopps ledning avancerat till slutspel i Europa League och befinner sig alltså i kvartsfinal i Ligacupen.

ANNONS

Kvällens match riskerar alltså bli den första riktiga motgången för Jürgen Klopp i Liverpool. Förlust mot Southampton och Liverpool är oåterkalleligt utslagna ur Ligacupen. Det vore kanske fel att tillmäta det någon avgörande betydelse för Liverpool, men det vore onekligen att passera en hittills obeträdd gräns. Det mesta är lätt i medgång, men hur Liverpool med Jürgen Klopp hanterar motgång avgör hur framgångsrikt laget kan bli.

Alldeles för ofta lyfts problemet med för många matcher fram. Ibland ges man intrycket att vissa lag och vissa supportergrupper nästan föredrar att bli utslagna från vissa cuper, både engelska och europeiska. Middlesbrough och Hull gav båda detta intryck den här gången, båda lagen prioriterar självfallet toppstriden i The Championship. För Liverpool vore det naturligtvis enkelt att prioritera jakten på Champions League-platserna.

ANNONS

Jag tror dock inte det vore till Liverpools nackdel att avancera i Ligacupen, trots att det innebär ytterligare två intensiva cupmatcher mitt i ett hektiskt vinterschema. Tvärtom tror jag just den moroten, att slåss om silver och få spela cupsemifinaler, är något som ger energi och föder entusiasmen och optimismen runt klubben hela vägen fram till dessa matcher, och slutar det lyckligt med en cupfinal i bagaget så är det en stor psykologisk boost.

Jag tror det skulle kosta Liverpool mer att åka ur Ligacupen redan ikväll. Den positiva energin med avanemang är helt enkelt större än det fysiska energiläckage några fler matcher innebär.

Dessutom är det ju några väldigt spännande dubbelmöten som vore möjliga i en eventuell semifinal. Samtliga fyra återstående klubbar tillhör Premier League, och för Liverpool vore det så klart en sportslig och publikmässig dröm oavsett om de lottas mot Everton eller Man City. Två cupmöten de självklart har alla möjligheter att vinna.

ANNONS

För Southampton vore det också en behövlig framgång. De ligger tia i tabellen vilket är ungefär vad som var att förvänta inför säsongen, men spelet har inte annat än stundtals sett lika stabilt ut som förra säsongen. Defensiven börjar dock komma i ordning och med Sadio Mané, Graziano Pellè och Dusan Tadic har man en mycket intressant anfallstrio. En semifinal i Ligacupen för dem skulle vara ett positivt besked för lagets framsteg.

Lottningen av semifinalerna sker omedelbart efter kvällens match.

Publicerad 2015-12-02 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto