Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #15: Stormvarning i Premier League under helgen

Peter Hyllman

IMG_0337

Bubblare:
Jack Butland, Stoke
Joleon Lescott, Aston Villa
James Tomkins, West Ham
James Ward-Prowse, Southampton
Georginio Wijnaldum, Newcastle
Jordan Ayew, Aston Villa
Bojan Krkic, Stoke

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Bournemouth. Klubbens största seger någonsin, menade Eddie Howe efter den synnerligen överraskande och sena 1-0-segern borta mot Chelsea. Vilket låter sanslöst over-the-top samtidigt som det säkert i någon slags objektiv mening lär kunna stämma. En poäng från ingenstans senast mot Everton, och nu tre bonuspoäng mot Chelsea, feelgood-faktorn är skyhög runt Bournemouth just nu.

Stoke. Det var inte många år sedan som Stoke var något av en klassisk brittisk stereotyp, i bästa fall älskade att hata eller möjligen uppskattade för att vara något annat än alla andra. Om någon då hade sagt att vi några år senare skulle få se Stoke spela ut Man City med ett snabbt, tekniskt och kreativt passningsspel så hade man förmodligen bara skakat på huvudet.

Annons

Leicester. Säsongens sannsaga fortsätter att leverera och med resultaten i andra matcher har Leicester i och med segern mot Swansea öppnat upp en tvåpoängsledning i tabellen efter 15 omgångar. Förnedringen av Swansea var närmast fullständig och det säger mycket mycket om lagets sammanhållning när en rekordjagande Jamie Vardy i bra läge väljer att passa Riyad Mahrez i ännu bättre läge.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Chelsea. Det hade börjat andas morgonluft igen runt Stamford Bridge med ett par bra resultat och prestationer under de senaste veckorna. Stillsamt hade det börjat pratas om en plats bland de fyra bästa. Men den pånyttfödelsen fick se sig själv aborterad å det grövsta mot Bournemouth. Chelsea var håglösa framåt och de senaste veckornas stabiliserade defensiv var som bortblåst. Tung förlust i nedflyttningsstriden. José Mourinho som vanligt negativ och ironisk i sitt kroppsspråk och därefter gnällig över petitesser som motståndarnas maskande.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Claudio Ranieri. Jag blir alltmer förtjust i den här charmige italienaren som gör underverk med Leicester på gamla dagar. Så hånad han har blivit av José Mourinho genom åren så är det sjukt skönt att Ranieri leder ligan med Leicester samtidigt som Mourinho brottas i botten av tabellen med Chelsea. En bra sak med Ranieri är att han aldrig riktigt krånglar till det, han verkar trivas och han får spelarna att trivas och vara glada. Det räcker långt, för ett lag som Leicester förmodligen betydligt längre än vilka som helst taktiska supergrepp.

OMGÅNGENS MÅL

Marko Arnautovic, Stoke 2-0, Man City (h). Själva avslutningen på det här målet är inte direkt märkvärdigt, så det är egentligen Xherdan Shaqiri som bör ta åt sig äran. Bollmottagningen på mittfältet följs upp av en lysande genomskärare genom hela Man City-försvaret. Arnautovics löpning är även den strålande och sammantaget blir avslutningen till en ren formalitet.

Annons

:::

TRE PUNKTER

Monk Out. En tremålsförlust på hemmaplan är sällan något positivt och för Garry Monk, vars Swansea har haft en mer eller mindre katastrofal säsong från och med september, så kom förlusten mot Leicester särskilt olyckligt. Hans framtid i Swansea har ifrågasatts tidigare och under lördagskvällen rapporterade flera källor att Huw Jenkins, Swanseas ordförande, tröttnat och att David Moyes har tillfrågats att ta över.

Newcastle. Diskussionen inför matchen gällde framför allt om Steve McClaren skulle få sparken eller inte efter vad många förväntade sig bli en om inte stor så åtminstone bekväm Liverpoolseger. Newcastle spelade dock med en helt annan kollektiv kampmoral än vad de gjort på länge. Elaka tungor menar att det är ett känt fenomen att flera Newcastlespelare verkar höja sig när TV-kamerorna fokuserar på just deras matcher.

Annons

Leicester. Mycket fokus på Leicester som alltfler nog måste börja undra om de faktiskt har vad som krävs för att kunna hålla ut hela säsongen, om inte i titelstriden så i alla fall till en Champions League-plats. En risk som många påtalar är att spelare som Jamie Vardy, Riyad Mahrez med flera blir köpta under januarifönstret. Det är så klart inte omöjligt att Leicester låter sig lockas av monsterbud, men de nya TV-avtalen har gjort det betydligt mer möjligt för dem att helt enkelt vägra.

:::

FÖR ÖVRIGT

Den här alltmer populära hårdsnaggade 1930-talsfrisyren som många av spelarna har – jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den.

Det nya Stoke ser ju riktigt bra ut så klart, men man undrar hur de skulle klara sig en kall tisdagskväll i Stoke?!

Imorgon klockan 20:00 svennetid lottas FA-cupens tredje omgång. Blogg om det direkt därefter.

Annons

Harry Kane har precis demonstrerat sin kärlek till Tottenham genom att måla sitt hus i klubbens färger.

Claudio Ranieri mot José Mourinho nästa måndag. Med Leicester i möjlig tabelltopp samt Chelsea på möjlig nedflyttningsplats innan avspark. Den är go!

Jürgen Klopp har bara jobbat i knappt två månader och börjar redan gnälla om att han behöver ett vinteruppehåll?! Vekling.

Publicerad 2015-12-06 19:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto