Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #16: Avvaktande i tabelltoppen men hela havet stormar i botten

IMG_0344

ANNONS

Bubblare:
Rob Elliott, Newcastle
Elliott Martin, Norwich
Joel Ward, Crystal Palace
Gareth Barry, Everton
Moussa Sissoko, Newcastle
Jason Puncheon, Crystal Palace
Joshua King, Bournemouth

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Bournemouth. Eddie Howe pratade efter förra helgens seger mot Chelsea om klubbens största resultat någonsin. Frågan är om han blev tvungen att revidera den uppfattningen bara en vecka senare. Hemmaplan är så klart alltid en fördel men samtidigt måste det också vara en extra speciell känsla att vinna just på hemmaplan mot en klubb som Man Utd.

Newcastle. Andra vinsten i rad för Newcastle och Steve McClaren och det är heller inte vilka vinster som helst, först mot Liverpool och nu mot Tottenham. Sex otroligt viktiga poäng för dem i tabellen där de tar ett rejält kliv uppåt, över nedflyttningsstrecket och sjukt nog även över Chelsea. Framför allt är det två segrar som bör ha gett ett rejält självförtroende.

ANNONS

Man City. Det brukar ibland talas om särskilda segrar som de lag som ska vinna ligan måste bärga under en säsong, och det här känns som en typisk sådan vinst. Man City var allt annat än bra under matchen och när Swansea kvitterade i slutminuterna så såg det ut att bli två tappade poäng. Men Man City hann hitta ett vinstmål, och de visar upp en märklig förmåga den här säsongen att vinna matcher i slutet.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Tottenham. Det är väl lite hugget som stucket mellan Tottenham och Man Utd den här gången, men att tappa en ledning på hemmaplan mot Newcastle kan inte betraktas som okej. Tottenham har haft flera chanser att minska avståndet upp de fyra lagen i toppen av tabellen, och de har inte råd att fortsätta slänga bort dessa chanser.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Eddie Howe. Hård kamp med Steve McClaren den här omgången men priset får gå till Howe. Två raka vinster mot först Chelsea och sedan Man Utd är imponerande. Det har babblats mycket om Man Utds skadelägen både för och efter matchen. Många glömmer eller tänker inte på att Bournemouth samtidigt saknar sin bästa anfallare, sin bästa offensiva mittfältare samt sin bästa mittback, och klarar fortfarande av att vinna fotbollsmatcher.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Bafetimbi Gomis, Swansea 1-1, Man City (b). Inget att snacka om med det här målet. Bra djupledspassning, bra löpning av Gomis och framför allt ett distinkt och bestämt hårt avslut vid främre stolpen, där det samtidigt är som svårast att träffa med ett sådant skott. Ett klassavslut som borde ha fått räcka till en poäng för Swansea.

:::

TRE PUNKTER

Pulis Pulis Potatisgris. Precis som var fallet med Stoke en gång i tiden så är det svårt att inte låta sig bli fascinerat imponerad av den rena funktionalismen i West Broms fotboll. Allt överskott är bortrensat utan det handlar verkligen om fotbollens mest grundläggande skelett, defensiv organisation och fasta organisationer. Lagens råmärken tangeras förvisso ständigt men det kan vara effektivt i Premier League där domarna ofta tillåter sådant från mindre lag, inte minst på bortaplan.

ANNONS

Black Swan. Oturen grinar Swansea rätt i ansiktet. Kvitteringen borta mot Man City såg ut att vinna dem en på förhand oväntad poäng innan Man Citys ytterst turliga vinstmål. Inte nog med det så vinner dessutom både Bournemouth mot Man City och Newcastle borta mot Tottenham, och helt plötsligt är det bara målskillnad som skiljer Swansea från nedflyttningsstrecket. Jag såg dem som nedflyttningskandidater förra säsongen, det verkar ha blivit ett år försenat.

Killer instinct. Mer eller mindre samtliga lags oförmåga att knyta ihop säcken, slå sista spiken i kistan, eller verkligen avgöra sina matcher, gör tabellen synnerligen öppen den här säsongen. Liverpool, Tottenham, Everton … alla tre hade kunnat göra tabelltoppen till ett getingbo om de inte tappat så många onödiga poäng. Nu har man istället gett Man Utd ett antal ”get out of jail free”-kort samtidigt som man heller inte stänger dörren helt och hållet för ett lag som Chelsea.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Ryan Shawcross har spelat 497 ligaminuter hittills den här säsongen. Stoke har under dessa minuter inte släppt in ett enda mål.

Hoppas det går bra för Dejan Lovren.

Tunga styrningar i slutsekunderna. Både Liverpool och Man City tog viktiga poäng i slutsekunderna den här omgången med hjälp av grova och turliga bolldeflektioner.

Att fira med spelarna framför fansen efter att ha klarat oavgjort på hemmaplan mot West Brom – vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.

Känns som en elektriskt spännande måndagsmatch mellan Leicester och Chelsea, ser verkligen fram mot den matchen.

Publicerad 2015-12-13 kl 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto