Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1989

År 1989 bjuder oss på ett högintressant lag. Avsaknaden av de stora och häftiga namnen är påtaglig, men samtidigt finns här en jämnhet som man måste imponeras av. Jag tror att många tränare i Premier League gärna skulle regera över denna trupp, där min startelva innehåller både spelare som bevisat sin kvalitet över flera säsonger samt nya stjärnor som omedelbart gjort avtryck i världens bästa liga. Det enda riktigt negativa som är värt att notera är att det i Premier League inte finns en bättre målvakt än Alex Mccarthy som är född detta år. Den enda, som jag har hittat, utöver den reslige engelsmannen är vår svenske Kristoffer Nordfeldt.

I backlinjen däremot finns mängder av alternativ. Jag vill hävda att de fyra som jag har plockat ut i min startelva utgör den bästa backlinjen av alla i denna bloggserie. Kort och gott, 1989 är ett försvararnas födelseår. Azpilicueta har precis som den klubb han representerar haft en tung höst, men att spanjoren håller och har hållit en hög nivå borde det dock inte råda några tvivel om. Jag anser att han är så pass bra att jag väljer att sätta honom på fel kant, allt för att få med en personlig favorit i Aaron Cresswell. West Hams vänsterback går från klarhet till klarhet och jag är övertygad om att hans tid i West Ham snart byts ut mot en större utmaning och ett fetare lönekuvert. Mittbacksparet består av de två mittbackarna som (jämte Vincent Kompany) imponerat mest i PL denna säsong. Men det är inga one-hit-wonders vi pratar om här, Smalling och Alderweireld tillhör kort och gott de allra bästa mittbackarna i världen. Av den enkla anledningen är de givna i denna elva. Intressant att notera är vilka som hamnar på bubblarbänken, där namn som Gibbs, Lovren, Darmian, Janmaat och Bertrand sticker ut. Som sagt, ett försvararnas år.

På tremannamittfältet har jag för en gångs skull lyckats få en bra balans mellan offensiva och defensiva kvaliteter. Också här finns stora kvaliteter som hamnar utanför startelvan då spelare som Chadli, Arnautovic, Delph och inte minst Bolasie även de kom till jorden under 1989.

Anfallet (om det är skadefritt) känns snabbt och tekniskt. Tyvärr för deras del har ju både Walcott och Sturridge klippkort i sjukstugan, men när de väl är friska är det banne mig inga dåliga lirare. Ackompanjerade av Swanseas bästa spelare denna säsong, guldfyndet från Marseille, den franskfödde ghananen André Ayew, bildar de en sylvass anfallstrio. Dessa herrar ser även till att hålla ett av denna säsongs stora utropstecken utanför startelvan, nämligen Watfords Odion Ighalo. Bland anfallarna på bubblarbänken hittar vi också inte mindre än tre anfallare från West Ham.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att 1989 bjuder oss på en stark trupp vilket ger en övertygande startelva. Det mesta är redan sagt, men en sista sak jag noterar är hur många Swansea-spelare som är födda detta år. Sammanlagt räknar jag till sex stycken, varav två tar plats i min startelva.

Hur ser din 1989-elva ut?

IMG_0349

Bubblare:

Målvakter: Kristoffer Nordfeldt, Swansea.

Backar: Kieran Gibbs, Arsenal; Dejan Lovren, Liverpool; Matteo Darmian, Man United; Ryan Bertrand, Southampton; Neil Taylor, Swansea; James Tomkins, West Ham; Daryl Janmaat, Newcastle; James Chester, WBA; Joel Ward, Crystal Palace.

Mittfältare: Tom Cleverley, Everton; Nacer Chadli, Tottenham; Sung-Yeung Ki, Swansea; Marko Arnautovic, Stoke; Yannick Bolasie, Crystal Palace; Moussa Sissoko, Newcastle; Jack Colback, Newcastle; Fabian Delph, Man City; Jefferson Montero, Swansea; Matt Ritchie, Bournemouth.

Anfallare: Jay Rodriguez, Southampton; Andy Carroll, West Ham; Diafra Sakho, West Ham; Enner Valencia, West Ham; Odion Ighalo, Watford; Salomon Rondon, WBA.

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2015-12-15 kl 11:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER