Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #17: Leicester avslutar som höstmästare i Premier League

IMG_0354

Bubblare:
Rob Elliott, Newcastle
Branislav Ivanovic, Chelsea
Nathan Ake, Watford
Dan Gosling, Bournemouth
Nathan Redmond, Norwich
Jordan Ayew, Aston Villa
Harry Kane, Tottenham

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Leicester. Resultaten fortsätter rulla in för Leicester, och det börjar alltmer se oundvikligt ut att Leicester faktiskt kan plocka en av de fyra topplaceringarna den här säsongen, även om det är mycket vatten kvar som ska rinna under bron. Det är inte bara att Leicester lyckas vinna borta mot Everton, det är att de faktiskt skapar betydligt mer än Leicester. Går resultaten Leicesters väg kan de leda ligan med fyra poäng under julafton.

Watford. Watford ligger en poäng från Champions League-platserna basade speakern på Vicarage Road ut strax innan andra halvlek skulle börja mot Liverpool, med Watford i 2-0-ledning. Om inte Leicester hade dragit på sig all uppmärksamhet den här säsongen så hade allt snack handlat om Watford som verkligen gör en succésäsong så här långt.

Bournemouth. Watford tar sin fjärde raka ligaseger den här säsongen och Bournemouth tar sin tredje raka. Det är onekligen upp- och nedvända världen hittills den här säsongen. Vinsterna mot Chelsea och Man Utd var så klart stora på sitt sätt för Bournemouth, men på sätt och vis gav vinsten mot West Brom ett mer substantiellt intryck. Det var dessutom ett resultat som speglade matchbilden.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Det värsta är kanske egentligen inte att Man Utd förlorar hemma mot Norwich, det värsta är troligtvis att det inte på något sätt kommer som någon överraskning. Man Utd var i början av säsongen ett lag som inte kunde anfalla men som i alla fall kunde försvara sig hjälpligt. Nu är man ett lag som fortfarande inte kan anfalla men inte längre ens kan försvara sig hjälpligt. Det är uppenbart att spelarna saknar all spelglädje, och inte ens Louis van Gaal borde längre kunna inbilla sig att han har fansen med sig.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Quique Sanchez Flores. Gör succé med sitt Watford, har vunnit fyra raka ligamatcher under adventshelgerna, och 3-0-segern hemma mot Liverpool är onekligen den perfekta uppstarten på julfotbollen. En poäng från Champions League-platserna, på sjunde plats, fyra poäng före Liverpool.

OMGÅNGENS MÅL

Jordan Ayew, Aston Villa 1-1, Newcastle (b). Googla uttrycket screamer och man skulle kunna hitta en direkt länk till det här målet. Inte bara snyggt utan dessutom poänggivande.

:::

TRE PUNKTER

Rat Race. Det buades på gränsen till publikuppror på Stamford Bridge när Chelsea besegrade Sunderland samtidigt som supportrarna visade sitt stöd till José Mourinho. Måltavlorna för buropen var framför allt tre spelare. I två fall ganska uppenbart varför med Diego Costa och Eden Hazard. Mindre uppenbart i det tredje fallet, Cesc Fabregas. Missnöjet med spelarna är inte obefogat, även om det så klart inte går att friskriva Mourinho från allt ansvar för hur den här säsongen har utvecklat sig för Chelsea.

Swans at Sea. Det har gått tio dagar sedan Swansea meddelade att man beslutat sig för att sparka Garry Monk. När man gjorde det med motiveringen att man sökte efter någon med mer erfarenhe så kunde man ju lätt få uppfattningen att det faktiskt fanns någon i åtanke som var mer eller mindre redo att ta över. Tio dagar senare är Alan Curtis alltjämt tillförordnad head coach och med blott rykten om andra namn, såsom Marcelo Bielsa, i omlopp utan något mer konkret än så. Saknade Swansea en handlingsplan, hade de en plan som däremot har gått i baklås, eller funderar man på att göra en Garry Monk med Alan Curtis, det vill säga låta den tillförordnade köra vidare?

Koe Man. Om lag som Leicester, Watford och Bournemouth överraskar positivt så finns det å andra sidan flera lag som sett till tidigare säsongers insatser överraskar tämligen negativt. Swansea är ett av de lagen, men även Southampton slutade förra säsongen högt upp i tabellen utan att riktigt kunna följa upp det den här säsongen. Ronald Koeman verkar ha tappat stinget en aning, kritiseras för sina laguttagningar samtidigt som han själv beklagar sig över att Southampton sålt spelare utan att riktigt ersätta dem, och börjar nu producera oklokheter som att han förväntade sig att Southampton skulle gå dåligt den här säsongen. Där finns inte ens längre den dåliga ursäkten att man måste kombinera ligaspel med Europa League.

:::

FÖR ÖVRIGT

Det måste vara hela den samlade journalistiska yrkeskårens våta dröm att José Mourinho tar över Man Utd lagom i tid till mötet med Chelsea den 28 december. Christmas spirit.

Jag kan se en enda bra användning för Donald Trump. Det vore om han vaggade in på Louis van Gaals kontor och med dryg uppsyn meddelade: ”You’re fired!”

Välkommen till Premier League, Mr Klopp.

En garanterad bloggtitel någon gång under julfotbollen kommer garanterat vara ”Om Leicester och den moderna fotbollens död”.

För första gången i West Hams historia så spelar de 0-0 i tre raka matcher. ”The Force is strong in this one…” tänker både Tony Pulis och Louis van Gaal om Slaven Bilic.

Undrar hur många Premier League-lag som med en eller två spelare utvisade skulle fortsätta ligga högt upp i planen med tre-fyra spelare åt gången på bortaplan mot exempelvis Man City.

Tre vinster och obesegrade på de fyra senaste matcherna. Leeds rör sig uppåt i The Championship. Det kan väl ändå inte vara möjligt?

Publicerad 2015-12-20 kl 18:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons