Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Årets sista match för Leicester är årets viktigaste match

2015 har verkligen varit ett fantastiskt år för Leicester, som hämtat ur drömmarnas land. Laget har lyft sig från den djupaste botten av Premier League-tabellen ända upp till den högsta toppen. Lagets poängskörd under kalenderåret 2015 placerar dem trea i Premier League, bakom endast Arsenal och Man City.

ANNONS

Passande då att årets sista match är på hemmaplan mot just Man City, i vad som sjukt nog men samtidigt också fantastiskt nog har blivit till ett toppmöte i ligan. Absolut ingen betydelselös match heller. Man City behöver verkligen vinna matchen; för att inte tappa mark till Arsenal, för att hala in Leicester i tabellen, och inte minst för att kanske för första gången sedan augusti visa sina genuina titelambitioner.

Men matchen är viktig också för Leicester. Förlusten mot Liverpool senast gav vatten på kvarnen till de som bara väntar på att Leicester ska börja ramla ihop och falla nedåt i tabellen. Claudio Ranieri pratade om en nervös insats av laget som kanske börjat fundera på vad de egentligen håller på att ställa till med. En förlust mot Man City på hemmaplan skulle innebära att ett fantastiskt år får en dålig avslutning. En vinst tystar tvivlarna.

ANNONS

Om 2015 var ett fantastiskt år för Leicester så är 2016 året då Leicester måste visa att det inte var någon tillfällighet eller engångsföreteelse. Kanske är det för tidigt att på allvar diskutera en ligatitel för Leicester, det känns heller inte helt sannolikt. För mycket kan gå fel, felmarginalerna alltför små. Men med det spel och det tabelläge Leicester har arbetat till sig, så kan inte Champions League betraktas som en omöjlighet utan som en fullt realistisk möjlighet.

Årets sista match är alltså en match laddad med symbolik för Leicester. Den kan ses som en sammanfattning av och slutpunkt på året som gått. Den kan framför allt ses som ett startskott för det år som kommer, och ge Leicester antingen luft under vingarna som får dem att fortsatt flyga i ligaspelet, eller som en andra raka förlust mot Premier Leagues storklubbar tjäna som en betungande påminnelse om att Leicester flugit högt men alltför nära solen.

ANNONS

Början på 2016 kommer självklart också testa Leicesters ambitioner på ett mer handfast sätt. När transferfönstret öppnar i januari så kommer det säkert finnas många intresserade köpare av Leicesters viktigaste spelare, beredda att slänga många miljoner på någon av Jamie Vardy, Riyad Mahrez eller N’golo Kanté. Om Leicester verkligen har som ambition att hålla sig kvar i tabelltoppen så är det locktoner de måste ignorera.

Under en säsong där spelet på planen har vittnat om en kraftigt utjämnad liga rent sportsligt så är det kanske just i det här avseendet vi verkligen kan se om spelplanen har utjämnats. De stora spelarna kommer i slutänden alltid vilja spela för de stora klubbarna, men det behöver inte längre vara så att de stora klubbarna kan plocka vilka spelare de än vill ha från de mindre klubbarna hur som helst och när som helst, i synnerhet inte mitt under brinnande säsong.

ANNONS

Mycket lite talar egentligen för att Vardy, Mahrez eller Kanté skulle vara intresserade av att lämna Leicester i januari. Är storklubbarna intresserade av dem nu så kommer de garanterat vara intresserade av dem också i sommar, och just nu håller de på att utföra något drömlikt unikt med Leicester som de rimligtvis vill ha möjligheten att slutföra. En dröm som en vinst mot Man City skulle göra väldigt påtaglig.

Allt att vinna, inget att förlora. Kan Leicester behålla den inställningen så kan 2016 bli ett lika bra år som 2015.

Publicerad 2015-12-29 kl 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto