Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #19: Arsenal avslutar 2015 i Premier League-ledning

Veckans lag

ANNONS

Bubblare:
Thibaut Courtois, Chelsea
John Terry, Chelsea
Kyle Naughton, Swansea
Alexander Tettey, Norwich
Yohan Cabaye, Crystal Palace
Raheem Sterling, Man City
Anthony Martial, Man Utd

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Stoke. Löjlig form och löjligt självförtroende. Det är nog bara så man kan karaktärisera Stoke för närvarande och väldigt mycket går genom vad som nog måste betraktas som Premier Leagues just nu bästa anfallstrio i form av Bojan Krkic, Xherdan Shaqiri och Marko Arnautovic. I en galet svängig match på Goodison Park var det Stoke som drog det längsta strået med några otroligt snygga mål i bagaget.

Tottenham. Under stora delar av sin historia så är det här matcher som Tottenham har förlorat på ungefär det här viset, men för närvarande vinner man dem istället. Med en Watfordspelare utvisad i slutet av matchen var det snarare Watford som låg närmare segern, Tottenham skapade egentligen inte mycket alls, men till sist lyckades ändå Heung-Min Son klackskarva in vinstmålet i slutminuterna. Tottenham avslutar året fyra poäng från tabelltoppen.

ANNONS

Arsenal. Svårt att säga att man är någon större vinnare i en omgång när man egentligen bara lyckas besegra Bournemouth på hemmaplan. Men samtidigt tappade både Leicester och Man City poäng, vilket innebär att Arsenal avslutar kalenderåret inte bara som det lag som plockat mest poäng under 2015, utan därtill som ligaledare i Premier League. Och det finns väl sämre sätt än så att fira nyår på.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Everton. Det är egentligen ofattbart att Everton mäktar med att förlora matchen mot Stoke, men laget har närmast satt i system att tappa onödiga poäng den här säsongen. Anfallet är det sannerligen inget fel på med fartfyllt, kreativt spel och många mål, men laget läcker bakåt. Normalt sett när Everton tar ledningen med 3-2, och tar ledningen för första gången i matchen, så ska det vara game over. Men inte för Everton.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Man kan kanske inte annat än uppskatta en manager som lagom innan match väljer att referera till Britney Spears. Det ger ett lite spexigare intryck av en managers vars främsta bidrag hittills annars verkar vara att ha gett ett ständigt svajigt Tottenham disciplin, organisation och jämnhet. En bra vinst mot Watford för upp Tottenham i titelstriden.

OMGÅNGENS MÅL

Xherdan Shaqiri, Stoke 2-1, Everton (b). Vissa fick ju för sig att Shaqiris drömmål mot Everton, den svävande lättningen upp i bortre krysset, mest var tur och tillfällighet, att det var en misslyckad passning. Det betraktar jag som fantasilöst nonsens. Det var meningen, det var fantasifullt, och det var sjukt snyggt.

:::

TRE PUNKTER

BMX. Är det Premier Leagues farligaste anfallstrio Stoke har i sin besittning i form av Bojan Krkic, Marko Arnautovic och Xherdan Shaqiri? Definitivt den formstarkaste. Och i bakgrunden snurrar andra offensivt skickliga spelare som Joselu och Ibrahim Affelay. Imponerande bredd framför ett välorganiserat försvar. Stoke har häng på europeisk fotboll, spelar semifinal i Ligacupen samt har FA-cupen kvar. Hur långt kan det egentligen bära? Tidigare såg jag Stoke som det svagaste semifinallaget i Ligacupen, det gör jag inte längre.

ANNONS

Eagles Bare. Det finns mycket att gilla med Crystal Palace men det är samtidigt ett lag i akut brist av en etablerad anfallare, en regelbunden målskytt. Connor Wickham och Dwight Gayle får sina chanser men håller uppenbart inte nivån som behövs. Patrick Bamford avbryter samtidigt sitt lån i klubben och beskriver sin tid där som hemsk. Crystal Palace ligger femma i tabellen och det är fascinerande att föreställa sig var de hade kunnat vara om de haft en riktigt bra anfallare. Två 0-0 matcher i rad nu och ett flertal matcher under säsongen där de hade kunnat få med sig fler poäng med ett effektivare målskytte.

Mad Utd. Det räckte alltså med 0-0 på hemmaplan för att få folk att tänka att kanske är Louis van Gaal rätt man på rätt plats ändå. Det har hunnit gå ganska långt när 0-0 på hemmaplan ses som ett steg framåt. Det var en bra första halvlek, framför allt, av Man Utd och det cirkulerade en hel del teorier huruvida den taktiska justeringen var van Gaals, Giggs eller möjligen till och med spelarnas egen. Det väcker dock ingen annan känsla än att det kanske hade varit bättre om Louis van Gaal spelat varenda match som om det var hans sista. En halvlek förändrar dock sannerligen inte helhetsbilden, särskilt inte som gamla synder återkom i andra halvlek.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Först är det julfotbollen. Nu är det tydligen vädret och vinden i England som ställer till problem. Jürgen Klopp gör sitt bästa för att motsäga bilden av hårda tyskar.

Saido Berahino håller på att begå karriärharakiri. Gör sig omöjlig i West Brom men finns det verkligen någon annan klubb som är villig att satsa på honom i nuläget?

Frisyrerna i Premier League… Som vanligt är Paul Scholes ett föredöme på alla sätt och vis.

Arsene Wenger utlovar ett fartfyllt transferfönster i januari, vilket återigen försätter varenda Arsenalsupporter på high alert. Om det sedan blir andra värvningar än typ Mohamed Elmeny återstår kanske att se.

Saido Berahino till Crystal Palace måhända.

Svenska rubrikmakare skulle kunna göra en massa roliga saker med Jürgen Klopps efternamn.

Publicerad 2015-12-30 kl 22:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto