Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1990

Peter Hyllman

Grabbarna från år 1990 fyller 26 år i år. Det är inte utan att man kan ha roligt åt att jämföra hur gamla de ser ut att vara. Oavsett vad, så är detta ett lag som i bloggseriens valda 4-3-3-system erbjuder en spännande laguppställning. Bortsett från världsmålvakten David De Gea saknar man de allra största stjärnorna, men det känns ändå som ett vasst och välbalanserat lag. Innan säsongen måste jag erkänna att jag föredrog den Man City-fostrade Kieran Trippier före Kyle Walker på högerbacken, men Mauricio Pochettino tänker tydligen annorlunda. Och samtidigt som Walker har presterat tillräckligt för att behålla sin plats kan jag inte låta bli att tycka synd om Trippier som ruttnar bort på Spurs bänk. Det kan ju knappast ha varit hans tanke när han lämnade Burnley.

David De Gea vaktar målet, vilket han förmodligen gjort oavsett vem mer som varit född detta år. Han är helt enkelt Premier Leagues bästa målvakt. Det återstår att se hur länge han blir kvar, jag misstänker att hans nya kontrakt innehåller en mycket tydlig utköpsklausul som Real Madrid avser aktivera till sommaren. Men trots de Geas självklara plats är det ändå intressant att se vilka målvakter som hamnar bland bubblarna. Eller snarare, vilken målvakt som hamnar där. I mitt sökande efter målvakter i Premier League födda år 1990 hittar jag nämligen, förutom De Gea, endast reservmålvakten i Everton Joel Robles. Inget ont om honom, men borde inte målvaktsuppsättningen i denna årskull ha varit större och starkare?

Annons

Backlinjen har jag varit inne på, ytterbackarna kommer båda från Tottenham och mittbacksparet från Liverpool respektive Arsenal. Överlag en stabil och bra backlinje. Dock så känns bubblarbänken aningen svag defensivt. Bortsett från tidigare nämnda Trippier tycker jag mig sakna riktigt bra backar. På mittfältet hittar vi tre spelare av olika karaktär, men som alla besitter stora kvaliteter. Georginio Wijnaldum står för lyxliret medan Aaron Ramsey och Jordan Henderson mer får agera slitvargar och bollvinnare. Samtliga, ska dock sägas, har ändå en enastående förmåga att leverera både assist och mål. Mittfältet är också den position i detta årgångslag där det finns flest alternativ. Spelare som Daley Blind, Joe Allen, Victor Moses och Yann M’Vila hamnar alla utanför min startelva.

Anfallet är högintressant, inte minst för att det är som gjutet för en 4-3-3-uppställning. En stor stark nummer nio i Christian Benteke som flankeras av snabba tekniska ytterforwards i Bojan Krkic och Danny Welbeck. Stjärnglansen lyser som sagt med sin frånvaro, men jag är övertygad om att dessa tre skulle kunna störa de flesta försvarslinjer. Alternativen till det valda tremannaanfallet är dock lätträknade. En avbytarbänk med Dwight Gayle och Joselu ger inte skrämselhicka till speciellt många försvarare.

Annons

Sammanfattningsvis konstaterar jag att laget med spelare födda 1990 överraskar på flera sätt. Avsaknaden av flera storstjärnor är tydlig, samtidigt som laget är otroligt jämt över alla lagdelar. Bristen på alternativ är dock påtaglig, vilket resulterar i att år 1990 i mina ögon bjuder på en stark startelva men en överraskande svag bubblarbänk.

Hur ser din 1990-elva ut?

IMG_0360

Bubblare:

Målvakter: Joel Robles, Everton.

Backar: Sebastian Coates, Sunderland; Kieran Trippier, Tottenham; Martin Kelly, Crystal Palace; Craig Dawson, WBA

Mittfältare: Bryan Oviedo, Everton; Victor Moses, West Ham; Ashley Westwood, Aston Villa; Yann M’Vila, Sunderland; Joe Allen, Liverpool; Daley Blind, Man United.

Anfallare: Dwight Gayle, Crystal Palace; Joselu, Stoke.

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2016-01-04 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto