Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #22: Louis van Gaals vinstsvit mot Liverpool fortsätter

Veckans lag

ANNONS

Bubblare:
Petr Cech, Arsenal
Jose Fonte, Southampton
Charlie Daniels, Bournemouth
Victor Wanyama, Southampton
Fabian Delph, Man City
Giorginio Wijnaldum, Newcastle
Diego Costa, Chelsea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man Utd. Med bara en enda vinst på de åtta senaste ligamatcherna, sug på den resultatsviten liksom, så var det knappast med någon större optimism man betraktade Man Utds chanser på Anfield. Men det blev en 1-0-seger som satt som balsam på själen för Louis van Gaal, i sig rätt imponerande att Man Utd hade ganska exakt ett enda skott på mål under hela matchen, om än lite fler chanser än så. Det är en seger som vare sig kan betraktas som någon taktisk triumf eller ett daylight robbery, utan en match mellan två ganska svaga lag där ett lag har ett ännu svagare försvar. Men vinsten var onekligen otroligt viktig för Man Utd som hakade av ett par andra lag i tabellen samtidigt som de hakade på de fyra lagen ovanför dem.

ANNONS

Newcastle. Viktig seger för Newcastle som i och med tre poäng mot West Ham tar sig upp ovanför nedflyttningsstrecket igen. Mer än resultatet i sig så är det dock spelet som ser ut att ha börjat stämma för Newcastle, och att döma av dennes debut i Newcastletröjan så är köpet av Jonjo Shelvey en strålande affär, kanske till och med en säsongsräddare, för Newcastle. Hemmafansen blev lovade nya vinterjackor om Newcastle vann matchen, så nu borde inte fansen frysa i vinter.

Bournemouth. Benik Afobe var en annan spelare jag trodde gjorde en strålande debut i helgen, men så visade det sig att han ju faktiskt redan spelat en match under veckan. Bournemouth var flera klasser bättre än Norwich den här helgen och det var en viktig match för Bournemouth att vinna, man håller sig fem poäng ovanför nedflyttningsstrecket samtidigt som man också passerar just Norwich i tabellen.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Everton. Att klara oavgjort på Stamford Bridge är ingen dålig sak i sig så på sätt och vis bär det emot att klandra Everton för hårt. Men att för andra gången den här säsongen göra ett sent avgörande mål för att därefter släppa in en ännu senare kvittering, efter att först ha haft en tvåmålsledning, är unikt i all sin tafflighet. Irritationen över offsiden på Chelseas kvitteringsmål bör inte maskera Evertons återkommande yrsigheter i försvarsspelet.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Eddie Howe. Viktig trepoängare för Bournemouth och naturligtvis också lite av en prestigeseger mot en annan av säsongens nykomlingar. Det var inte bara en seger utan en övertygande seger. Där Bournemouths vinster förut kanske kändes lite som en blixt från klar himmel så har nu Howe hittat nivån så att vinsterna känns helt naturliga.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Giorginio Wijnaldum, Newcastle 2-0, West Ham (h). Ibland är det lätt att hamna på sådana här listor. Själva avslutningen på det här målet var kanske inte så mycket att skriva hem från kolonien om, men förspelet var desto mer strålande. En lysande hollywoodpassning från Shelvey ut på kanten till Janmaat som gör ett bestämt inspel. Målet därefter en ren formalitet.

:::

TRE PUNKTER

Blue Herring. Chelsea kan lämna matchen med Everton med någon slags eufori i bakhuvudet och Guus Hiddink kan hävda att han förblir obesegrad med Chelsea. Men frågan är om inte det döljer mer än det belyser, och vad det döljer är att Chelsea över huvud taget inte är i närheten av att ha löst de problem som plågade laget under José Mourinho. För att lösa ett problem måste man dock medge att ett problem existerar, risken är med andra ord att ett räddat oavgjort resultat sopar problemen under mattan.

ANNONS

Red Sucks. Mot Arsenal spelade Liverpool på ett sätt som borde ha garanterat dem en vinst och tre poäng. Mot Man Utd spelade Liverpool på ett sätt minst borde garanterat dem en poäng. Om det inte i båda fallen hade snubblat på ett undermåligt försvarsspel, inte minst då på fasta situationer. Det håller helt enkelt inte i längden. Normalt sett är fasta situationer någon som är förhållandevis lätt även för en ny manager att organisera, så här mer än i något annat avseende måste Jürgen Klopp ta sitt ansvar.

Candy Land. Något säger det trots allt om ljgans utveckling. En bortamatch mot Stoke, exempelvis, var för några år sedan en match som absolut kunde sluta oavgjort, men då var ändå känslan att det var två tappade poäng och ett ganska svagt resultat. Nu åker man till Stoke, exempelvis, och spelar oavgjort och betraktar det som ett acceptabelt resultat och en vunnen poäng, utan att för den sakens skull ha fel eller ha sänkt sina ambitioner. Men framför allt bortamatcherna i Premier League har blivit så oerhört mycket tuffare.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Cirkusen i Swansea fortsätter. Nu meddelas det hastigt och lustigt att Swansea kommer tillsätta Francesco Guidolin som ny head coach för återstoden av säsongen.

Adam Johnson > Mesut Özil!

QPR tackade under sommaren nej till bud på Charlie Austin om både £12m och £15m. Ett halvår eller tolv ligamatcher senare accepterar de ett bud från Southampton på £4m. Bra business…

Bra resultat för de båda managerna på Anfield. Man Utd spelar skit men vinner. Liverpool spelar bra men förlorar oturligt. Både van Gaal och Klopp kan lämna med sina huvuden höga.

Aston Villas benägenhet att ta någon poäng här och där gör dem snarast till den här säsongens party poopers än ger dem någon rejäl chans.

Julius – förväntar mig en reseberättelse i gästbloggsform från din resa till Anfield under helgen.

Vad pysslar egentligen Phil Jagielka och Tim Howard med i samband med Diego Costas reduceringsmål? Parodi på försvarsspel.

ANNONS
Publicerad 2016-01-17 kl 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto