Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #23: Arsenal har bara sig själva att vara förbannade på den här gången

Peter Hyllman

Veckans lag

Bubblare:
Adrian, West Ham
Simon Francis, Bournemouth
Christian Fuchs, Leicester
N’Golo Kanté, Leicester
Dimitri Payet, West Ham
Roberto Firmino, Liverpool
Diego Costa, Chelsea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Chelsea. Vissa matcher är göttare att vinna än andra, och för Chelsea som har hamnat i en för dem otroligt märklig sits den här säsongen var det självklart extra skönt att inte minst visa för sig själva att de kan vinna en sådan här match. Arsene Wenger var med viss rätta orolig inför matchen, tabelläget betyder mycket lite i sådana här matcher.

Liverpool. Försvarsproblemen fortsätter för Liverpool och man kan naturligtvis påpeka att Liverpool fick flera av sina egna mål mer eller mindre till skänks av Norwich. Men vilken fantastisk match att vinna för Liverpool och vilket fantastiskt sätt att vinna den på. En typ av vinst som kan vända en hel säsong och ge laget ett helt nytt självförtroende.

Annons

Tottenham. Tottenham fortsätter jaga på bakom ledartrion och ska verkligen inte räknas bort i titelstriden. Laget visar en styrka att hämta upp underlägen och vara effektivt framåt på ett sätt man verkligen inte är vana vid att se Tottenham. Harry Kane har utvecklats till en stabil målskytt och i Dele Alli har Tottenham onekligen en fantastisk talang.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Inte en enda skapad målchans av ens halvvettig kaliber under drygt 90 minuters spel på Old Trafford. Fler ord är överflödiga. Man Utds styrelse kan inte fortsätta agera handlingsförlamat likt lallande fånar.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Francesco Guidolin. Det finns sämre sätt att debutera i Premier League som Swanseamanager än att ta en meriterande seger och trepoängare borta mot Everton. Det är lite för tidigt att säga något specifikt om Swanseas offensiv men redan idag gick att se ett defensivt väldigt välorganiserat Swansea.

Annons

OMGÅNGENS MÅL

Dele Alli, Tottenham 2-1, Crystal Palace (a). Den engelska pressen gick fullständigt bananas sedan Alli avgjort matchen med sitt konstmål, funktionellt jonglerandes bollen några gånger innan han smäller in den lågt på volley. Givet att det är mästerskapsår så lär det inte bli något lätt halvår för pojken. Men vilket mål, även om originalet förmodligen var ännu bättre.

:::

TRE PUNKTER

Bad Bobby. Everton ligger tolva i tabellen. Detta under en säsong som förväntades bli betydligt bättre än förra säsongens bottennapp, som ändå slutade bättre än denna. Laget har inte vunnit en enda av sina senaste tio matcher, de har bara vunnit tre hemmamatcher under hela säsongen, samt har ligans sämsta defensiva statistik på hemmaplan. Det duger helt enkelt inte och frågetecknen börjar alltmer hopa sig gällande Evertons utveckling under Roberto Martinez.

Annons

Naivt Arsenal. Om Arsenals förhoppning var att göra ett statement att de nu var mogna nog att ta tillvara sin chanser i titelstriden så kom dessa förhoppningar hårt på skam den här matchen. Möter man ett Chelsea på hemmaplan kan man inte vara så naiva i sitt positionsspel som Aaron Ramsey och Mathieu Flamini är, något som lät Chelsea styra matchbilden under hela första halvlek och därtill ledde fram till utvisningen. Arsene Wengers matchcoachning i samband med utvisningen var dunkelt uttänkt och lika dunkelt genomförd vilket ledde fram till Chelseas ledningsmål.

Short Draw. Att kämpa i bottenträsket är aldrig enkelt. Både Aston Villa och Sunderland är i stort behov av poäng och hade den här omgången chansen att vardera plocka tre poäng. I det här fallet blev det oavgjort vilket å ena sidan är ett godkänt resultat men som helt enkelt inte räcker till. Aston Villa var det genomgående bättre laget mot West Brom men var märkligt nog lite för försiktiga för egen del för att verkligen kunna få hål på West Brom. Frågan är vad de anser sig längre ha att förlora.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

På något sätt kändes det typiskt att det var just Christian Benteke som boxade glasögonen av Jürgen Klopp.

Cesc Fabregas gjorde en kanonmatch mot sin gamla klubb. Men man kan inte påstå att han gör sitt bästa för att göra sig kompis med sina gamla fans.

Jag känner mig generellt rätt skeptisk till att utvisade och utbytta spelare duschar och byter om innan matchen är över.

Förvånad och irriterad reaktion på Olivier Giroud när han blir utbytt. Positivt är att han har självförtroendet att bli irriterad på Wenger i det läget.

Det krävs i genomsnitt 21 inlägg för att åstadkomma ett mål och bara en femtedel av inläggen når numer sitt mål i Premier League. – Rory Smith på The Times.

Om Riyad Mahrez hade satt sina två straffar på slutet så hade Leicester förmodligen haft en sjupoängsledning i ligan nu.

Annons

Någonstans kan jag känna att Chelsea skulle behöva vinna två-tre matcher i rad i alla fall innan John Terry börjar prata om att “go on a run”.

Publicerad 2016-01-24 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto