Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1994

Att vara 21 år och spela i Premier League är ju smått otroligt. Att man dessutom kan plocka ut en så här pass stark elva där nästan alla spelare regelbundet får speltid i bra lag, det är inget annat än imponerande. Bortsett från den svaga målvaktsposten där det saknas backup och har tvingats hämta in en talang från Arsenals akademi, så känns samtliga lagdelar övertygande starka. Att det inte är någon trängsel bland bubblarna är heller inte speciellt konstigt då antalet platser för lovande ungdomar i Premier League-lagens trupper är begränsade.

Backlinjen består av ligans, enligt mitt tycke, två mest lovande mittbackar. Oddsen på att firma Zouma/Stones bildar Chelseas mittlås från och med nästa säsong och en lång tid framöver är väl inte direkt skyhöga. Ytterbackarna var inte lika självklara, då Eric Dier ser ut att ha skolats om till defensiv innermittfältare och Jordan Amavi får konkurrens av Baba Rahman. Gällande Dier vill jag dock hävda att han inte är tillräckligt bra för att vara innermittfältare utan borde hålla sig på sin högerkant, och i den jämna kampen mellan Amavi vs Rahman väljer jag den underskattade Amavi före den överskattade Rahman. Bland bubblarna finns, förutom Rahman, också Chancel Mbemba som nog hade haft stor chans att ta en plats i startelvan om han hade varit född ett annat år.

Mittfälltet är intressant av flera anledningar. Främst för att det finns fem spelare att välja på, där alla skulle kunna ta en startplats. Både Nathan Redmond och James Ward-Prowse hade mycket väl kunnat figurera i startelvan men valet föll ändå på tre spelare som jag håller ett snäpp högre. Emre Can visar mer och mer att han har i Liverpools startelva att göra och den unge tysken har potential att blomma ut till den mittfältsgigant som The Reds så väl behöver. En ny Mascherano mån tro? Nabil Bentaleb har fått betydligt mindre speltid denna säsong då Mauricio Pochettino istället valt att satsa på Eric Dier, Ryan Mason och Delle Alli på det centrala mittfältet. Betyder detta att Bentaleb har blivit en mycket sämre fotbollsspelare sen förra säsongen? Jag tror inte det. Min gissning är att han, om inte i januari så till sommaren, söker sig till en annan klubb. Min gissning är West Ham eller Swansea. Gerard Deulofeu visade redan under sin lånesejour i Everton glimtar av den höga högstanivå han besitter. När han numera också tillhör Everton ”på riktigt” håller han på att blomma ut till en av ligans mest intressant offensiva mittfältare.

Anfallet består av den serbiska vilden Aleksandar Mitrovic och han flankeras av Memphis Depay och Raheem Sterling. Denna trio känns sylvass, speciellt om man betänker att grabbarna under 2016 fyller 22 år. Bland bubblarna finns Sunderlands jättetalang Duncan Watmore som om han fortsätter att utvecklas garanterat kommer att värvas av en större klubb än Black Cats.

Hur ser din 1994-elva ut?

1994-elvan:

Macey (GK) – Dier (RB), Stones (CB), Zouma (CB), Amavi (LB) – Can (CM), Bentaleb (DM), Deulofeu (CM) – Sterling (FW), Mitrovic (ST), Depay (FW)

Bubblare:

Målvakter: –

Backar: Tyias Browning, Everton; Baba Rahman, Chelsea; Chancel Mbemba, Newcastle; Lewis Kinsella, Aston Villa; Tommie Hoban, Watford; Liam Shephard, Swansea; Raheem Hanley, Swansea; Matthew Pennington, Everton.

Mittfältare: James Ward-Prowse, Southampton; Nathan Redmond, Norwich.

Anfallare: Jack Dunn, Liverpool; Duncan Watmore, Sunderland.

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2016-02-08 kl 10:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons