Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #26: Två sena mål förde ligatiteln närmare norra London

Veckans lag

Bubblare:
Kasper Schmeichel, Leicester
Kevin Wimmer, Tottenham
Robbie Brady, Norwich
Giannelli Imbula, Stoke
Christian Eriksen, Tottenham
Philippe Coutinho, Liverpool
Diego Costa, Chelsea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Arsenal. Det var en match Arsenal verkligen behövde vinna och man gjorde det både efter att ha vänt ett underläge och efter att ha avgjort i matchens absolut sista sekunder. Arsenal var behjälpta av utvisningen på Danny Simpson men det finns ingen anledning att be om ursäkt för det, det här är den här typen av vinster som måste komma i ligavinnande säsonger.

Tottenham. Det absolut bästa man kan säga om detta Tottenhamlag är kanske att det egentligen inte alls är någon större överraskning att de lyckades vinna borta mot Man City. Det låg helt enkelt lite i luften. Man City var förvisso bättre idag än senast mot Leicester, men det räckte ändå inte. Enorm seger för Tottenham som tills vidare hakar av Man City i titelstriden.

Sunderland. Sunderland behövde en vinst för att haka på i första hand Newcastle och Norwich i nedflyttningsstriden, och i matchen mot Man Utd hade man övertaget mest hela matchen. Det är samtidigt inte en match där Sunderland hade kunnat vänta sig tre poäng så det var självklart en väldigt viktig seger för dem.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Aston Villa. Med några skapliga resultat på slutet hade Aston Villa faktiskt chansen att ta chansen att ge sig själva en liten chans i nedflyttningsstriden den här säsongen med en vinst hemma mot Liverpool. Det blev en uppvisning i direkt pinsamt försvarsspel och en fullständig kross. Rent symboliskt var det här dagen Aston Villa åkte ur Premier League. Blir intressant att se om Remi Garde blir kvar så länge.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Vilket lag han har lyckats bygga, Pochettino. Normalt sett när de åker på en kvittering i ändalykten i slutet av matchen borta mot Man City förväntar man sig att Tottenham ska försöka hålla ut med ett oavgjort resultat. Istället fortsatte man kallt med samma plan som man inlett matchen med och belöningen kom i form av ett vinstmål och två bonuspoäng. Det tyder på trygghet.

OMGÅNGENS MÅL

Mark Noble, West Ham 2-2, Norwich (a). Jag gillar skott från distans så det här var ju en rolig match på så vis. Robbie Bradys screamer går inte av för hackor heller men jag fastnar ändå för Nobles kvittering. Den perfekt avvägda passningen fram till målet och så det distinkta avslutet med yttersidan i egentligen den enda lucka som fanns. Klass på den.

:::

TRE PUNKTER

Chelsea. Spelet har genomgående sett bättre ut för Chelsea under Guus Hiddink och man är alltjämt, om än på håret, obesegrade under lagets nya ledarskap. Men det var först igår kväll som det verkligen lossnade för Chelsea och spelet omsattes också på målbrädet. Det är svårt att komma ifrån känslan att det är något väldigt positivt för Chelsea inför veckans bortamatch mot PSG, och att Chelsea verkligen kan lägga all energi och koncentration just på Champions League resten av den här säsongen, och för all del också på FA-cupen.

All Saints. Southampton har fått rejält drag under galoscherna. Fraser Forster fortsätter att hålla nollan och vinsten mot Swansea gör att Southampton är obesegrade i ligan på över en månad och kan stoltsera med fem vinster på sina sex senaste matcher. Ronald Koeman har återigen lyckats skapa ett defensivt väldigt säkert Southampton, där utöver Forster också Virgil van Dijk och Jordie Clasie har hittat helt rätt i sina positioner. Med den formkurva Southampton visar upp är de förmodligen favoriterna just nu till femteplatsen och den givna Europa League-platsen.

Ranieri. Att Leicester skulle få det jobbigt när Danny Simpson fick se sitt andra gula kort var självklart, men kanske var det också ett tillfälle som avslöjade att Claudio Ranieri inte riktigt lyckades hålla huvudet kallt. Besluten som följde på utvisningen kändes märkliga och icke-sammanhängande, där Marcin Wasilewski på högerbacken inte kändes som något naturligt val alls samtidigt som Jamie Vardy totalisolerades när både Riyad Mahrez och Shinji Okazaki plockades av planen. Liksom när Arsene Wenger bytte ut Olivier Giroud mot Chelsea kändes inte Ranieris beslut och agerande här helt genomtänkt, och det bidrog helt säkert till Leicesters förlust.

:::

FÖR ÖVRIGT

Emmanuel Adebayors mål för Crystal Palace var det första målet i öppet spel av en Crystal Palace-anfallare den här säsongen.

En veckas semester – det var vad Leicesterspelarna omedelbart fick efter matchen mot Arsenal, med FA-cupen, utan Leicester, nästa helg.

Steve Ladgrove, vilken hjälte!

Förvisso är det fortfarande bara sex poäng upp till tabelltoppen för Man City, precis som inför omgången, men nu är det fyra poäng upp till både Arsenal och Tottenham, och att ha tre lag ovanför sig leker man inte bort.

Omgångens Sue Ellen: Man Utd.

:::

Imorgon kommer sista delen i gästbloggserien Premier Leagues starkaste årgångar. Framöver söker jag nya gästbloggar på måndagar, och jag tänker mig att ni helt enkelt får göra era respektive drömelvor för era respektive klubbar – en per klubb, så först till kvarn!

Sugna personer mailar mig och inväntar bekräftelse på att de får uppdraget.

Publicerad 2016-02-14 kl 20:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons