Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Premier Leagues fem bästa målvakter

Förra veckan var det de bästa spelarna i Premier League. Den här och kommande fredagar kommer jag gå igenom respektive lagdel, och börjar alltså idag, eller egentligen redan ikväll, med Premier Leagues fem bästa målvakter, en minsts sagt intressant och udda lagdel.

Precis som för förra listan ligger alltså dess huvudfokus på den här säsongen, men inte uteslutande. Listan är tänkt att ranka de bästa målvakterna, inte den här säsongens bästa målvakter. Nutid spöar både dåtid och framtid så klart, men det vore samtidigt fel att stirra sig blind på vad som kanske är föga mer än dagsform eller en väldigt bra period.

En intressant observation vad gäller Premier Leagues målvakter är att vad som traditionellt har varit en riktig huvudvärk för det engelska landslaget nu snarast har blivit något av ett lyxproblem. Helt plötsligt konkurrerar tre målvakter på världsnivå om förstatröjan i den engelska EM-truppen till sommaren.

Och som vanligt, när jag gör sådana här listor, så är det att betrakta som objektiv sanning.

(5) Fraser Forster, Southampton

Forster kom tillbaka till Southamptons mål efter en riktigt otäck långtidsskada och har sedan dess hållt fler nollor i rad bakåt än Louis van Gaal har lyckats med framåt. Samtidigt med detta började Southampton en klättring uppåt i tabellen som gör dem till favoriter till femteplatsen. Orsak och verkan kan vara skakigt i fotbollen, men just här är det minst sagt övertygande.

(4) Hugo Lloris, Tottenham

Varje bra lag måste ha en bra målvakt brukar det sägas. Inte är det någon tillfällighet att Tottenham gör sin bästa säsong på väldigt länge, eller att laget är ligans defensivt mest solida, med Lloris i målet. Det hade helt säkert inte sett lika lugnt och tryggt ut med Heurelho Gomes fortfarande i målet. Har en viss benägenhet att göra sig lite liten på linjen i samband med inlägg.

(3) Joe Hart, Man City

Har fått kritik under senare säsonger men kritiken bortser ofta från att Hart försätts i smått omöjliga situationer. Visar från och till prov på att han är en rasande skicklig målvakt kapabel både till fantomräddningar och att skapa ett lugn med sin stabilitet i straffområdet. Bör fortsatt vara Roy Hodgsons förstaval och det är ingen favorisering med det.

(2) Petr Cech, Arsenal

Det vore kanske lite magstarkt att kalla det för säsongens värvning, men det borde i alla fall kvalificera sig som säsongens kupp när Arsene Wenger nyper Cech från Chelsea. Drypsäker närvaro i Arsenals försvar som redan flera viktiga poäng under säsongen. Måste ses som en av två-tre absoluta nyckelspelare när Arsenals säsong ska summeras framåt maj.

(1) David De Gea, Man Utd

En av världens absolut bästa målvakter och en säsong som ändå ser ganska illa ut för Man Utd hade sett ordentligt mycket sämre ut om det inte hade varit just för De Gea. Vilket inte sker för första säsongen. Vems felet var att De Geas flytt till Real Madrid aldrig blev av är kanske oviktigt, att Man Utd vann på det stå bortom allt tvivel.

:::

Bubblare:
Thibaut Courtois, Chelsea
Kasper Schmeichel, Leicester
Jack Butland, Stoke

Publicerad 2016-02-18 kl 22:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons