Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Gästblogg: Min drömelva - Man City

I min drömelva har jag valt att köra med formationen 3-5-2, med en blandning av gamla och aktuella spelare. Många spelare från 1960-talet fram till slutet av 70-talet som var väldigt viktiga då, blandat med lite från dagens City – tillsammans med en joker.

(X/Y)
X = hur många matcher för klubblaget
Y = hur många matcher för landslaget

Tränare: Joe Mercer

Målvakt:

Joe Hart 2006- (325/57) Kom till Manchester City 2006 från Shrewsbury Town. Blev därefter utlånad fyra säsonger i rad innan han kom tillbaka för att göra stort intryck. Har sedan sin återkomst varit en viktig spelare för Manchester City och varit nr 1 i laget sedan dess. Med bra positionering, reflexer och räckvidd är han en av lagets bärande spelare.

Försvarare:

Tony Book 1966-1973 (315/0) Kom inte till Manchester förrän han var 32 år gammal. Blev kapten i laget efter en säsong och njöt av triumfer med City på slutet av 1960-talet och början av 70-talet. Stabil back som gillade att komma fram i banan. Stannade i City i åtta år – ett exempel på att man ska inte döma hunden efter håren.

Vincent Kompany 2008-  (290/70) Köptes från Hamburg år 2008 för 8.5 miljoner euro. Spelade mest som defensiv mittfältare innan han helt och hållet skolades om till mittback. Har haft en utveckling som gått spikrakt uppåt sedan ankomsten till klubben och ord för att beskriva hans närvaro på planen är svåra att finna. Dessvärre är det en spelare som är väldigt skadedrabbad, särskilt de senaste säsongerna, och skadorna har i sin tur resulterat i att han kanske inte nått den allra högsta toppen – även om han i mitt tycke är en av världens bästa.

Mike Doyle 1965-1978 (570/5) Doyle föddes i Manchester och blev värvad från ett annat lokallag vid 16 års ålder. Spelade till en början en rad olika positioner innan han tilldelad mittbacks-rollen. En riktig ledare och lojal mot laget och klubben. Rivaliteten mellan City och United var viktig för honom. Var i klubben i hela 13 år innan han blev såld till Stoke.

Mittfältare:

Patrick Vieira 2010-2011 (28/107) Även om Viera inte spenderade mer än 1,5 år i klubben hade jag oavsett vad velat ha med honom i denna elva. En kompromisslös och hårdjobbande mittfältare som inte ger vika för någon. Lagets så kallade ”städgumma” men som även har väldigt bra spelförståelse och passningsfot. En viktig position i alla lag och i mitt tycke hade Viera varit den bäst lämpade för den uppgiften.

Yaya Touré 2010- (255/100) Fick aldrig det stora genombrott som han hade hoppats på i Barcelona, och därför gick tåget vidare till Manchester City. ”The powerhouse” som han kallas är en viktig beståndsdel i dagens City. Kanske inte lika bra idag som han var för någon säsong sedan då han stänkte in 20 mål på 35 matcher i Premier League men jag får väl anta att det är åldern som talar, och delvis att motivationen inte riktigt är densamma. Bolltrygg, utomordentligt bra passningsfot och ett tungt skott är några egenskaper som denna man har i sin repertoar. Inte direkt känd för att göra jobbet hemåt, och därför viktigt att ha en spelare som Viera bredvid sig.

Colin Bell 1966-1979 (501/48) Plockades in från Bury 1966 och redan första säsongen hjälpte han laget att avancera från ”Second Division” till ”First”. Var med och vann många troféer bland annat FA-cupen, ligacupen och den europeiska Cup Winners Cup. Spelade sin första landskamp för England mot Sverige. Teknisk, snabb och med bra blick för spelet förtjänar han sin plats här i denna elva. En av de största profilerna inom Manchester City och har även fått en sektion på Etihad Stadium döpt efter honom.

David Silva 2010- (249/94) Den lille magikern från Spanien är mer eller mindre självskriven på denna lista. Finns få spelare som är så underhållande att se på som Silva. När han har bollen så ser det ut som han nästan svävar fram innan han lägger in den avgörande passen. Kreativt spelgeni som dagens Manchester City är i allra högsta grad beroende av. Försvinner emellanåt iväg under matchens gång och blir anonym. Hans närvaro på planen ger City ytterligare en dimension.

Mike Summerbee 1965-1975 (452/8) Plockades in 1965 av dåvarande tränaren Joe Mercer från Swindon Town för 35 000 £. Under hans första säsong i klubben blev han den enda att ha spelat samtliga matcher från start, vilket i sig är en stor bedrift. Huserade ute på högerkanten och måttade giftiga inlägg. Han var också en spelare som gillade att komma in i banan och gå på avslut, gjorde 68 mål under sin tid i City. Var också en av de spelarna som vann många troféer i slutet av 1960-talet tillsammans med Bell.

Anfallare:

Sergio Agüero 2011- (190/69) Skrev in sig i historieböckerna när han gjorde 3-2-målet hemma på Etihad i den 93:e övertidsminuten mot QPR som gjorde att City vann Premier League. Liten och med låg tyngdpunkt är detta trots allt en kraftfull anfallare. När han väl är i form så tillhör han tveklöst kategorin som världens bästa anfallare. Har sina     problem med skador som hemsöker honom. Snabb, bollkontrollen och extremt vassa avslut gör honom till en av Europas bästa anfallare, och hans betydelse för City är väldigt påtaglig.

Francis Lee 1967-1974 (330/27) Var en av de mest framträdande spelarna i laget då man vann Premier Leauge året 1967-68, samma år som han kom till klubben. Gjorde 16 mål på 31 matcher under sin debutsäsong och som bäst gjorde han 35 mål på 46 matcher säsongen 1971-72. Lyckades totalt att göra 148 mål på sina 330 matcher för City. En liten och kvick spelare som hade en näsa för mål. Snabbheten och skickligheten i avsluten var Lees kännetecken.

Detta är så klart bara hur jag hade formerat min elva. Finns många bubblare så som Joe Corrigan, Shaun Goater och Kevin De Bruyne för att nämna några. Hör gärna vad ni hade ställt upp med istället, och om ni har några övriga synpunkter.

Av: Adam Nordkvist

Publicerad 2016-02-29 kl 08:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons