Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #28: Jaktsäsongen har börjat i Premier League

Peter Hyllman

Veckans lag

Bubblare:
Ben Foster, West Brom
Kolo Touré, Liverpool
Kenedy, Chelsea
Ben Watson, Watford
Dimitri Payet, West Ham
Xherdan Shaqiri, Stoke
Romelu Lukaku, Everton

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Swansea. Det var en match som Arsenal absolut behövde vinna, som de bara skulle vinna. Det pratades till och med om att Swansea skulle mer eller mindre halvstrunta i matchen för att istället satsa på helgens match mot Norwich. Och det såg ut att bli programenligt på Emirates, men vändningen skulle komma och Swansea tog några fenomenalt viktiga tre poäng i nedflyttningsstriden, samtidigt som konkurrenterna förlorade.

Man Utd. Mer eller mindre utspelade på Old Trafford av Watford, så spelmässigt var det onekligen ett fall tillbaka från vad vi sett de senaste veckorna. Men nu befinner sig Man Utd i en svit där de på något sätt får med sig det de aldrig fick med sig förut. Med sitt sena frisparksmål, samtidigt som resultaten i andra matcher gick åt rätt håll, så har Man Utd helt plötsligt hugg på Champions League igen.

Annons

Bournemouth. Vi befinner oss i det stadiet av säsongen då varje trepoängare är guld värd, i synnerhet om man befinner sig i tabellens nedre regioner. Det var självklart mycket prestige inblandat för Bournemouth att vinna hemma mot sydkustrivalerna Southampton, men i och med vinsten såg man också till att ge sig själva ett rejält säkerhetsavstånd ned till strecket. Bournemouth ser allt mer ut att kunna hålla sig kvar i Premier League.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Arsenal. Arsenal behövde verkligen vinna den här matchen som de troligen aldrig behövt vinna någon match förut. Sett till de båda resultaten inför matchen, sett till att helgens match är ett tufft bortaderby, att de själva av topplagen hade den på pappret lättaste matchen den här omgången, och inte minst sett till att övriga topplag samtliga tappade poäng. Då får man inte prestera som Arsenal gjorde här. Norwich, Newcastle och Watford tog upp kampen om förlorarmanteln den här omgången.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Alan Curtis. När Francesco Guidolin av hälsoskäl fick bege sig till sjukhus så tog Curtis än en gång över det tillfälliga rodret. Det såg ut att gå riktigt illa när Swansea tidigt hamnade under tryck och i underläge, efter att ha börjat med en smal diamantformation på mittfältet som gav Arsenal fritt spelrum på kanterna. Curtis justerade dock snabbt till ett femmannamittfält och Swansea åt sig tillbaka in i matchen. Som matchcoachning var det en vacker kontrast med hans kollega vid sidlinjen.

OMGÅNGENS MÅL

Connor Wickham, Crystal Palace 1-1, Sunderland (a). Andra omgången i rad som man får anledning att skriva något positivt om Wickhams målskytte. Det är framför allt hans första mål mot Sunderland som förtjänar att nämnas, där han i samma moment ger sig själv bra skottutrymme samt avslutar distinkt från avstånd.

Annons

:::

TRE PUNKTER

Foxy. Vi är alla upprymda över Leicesters säsong så här långt, att de ligger där de ligger är en av Premier League-erans absolut största sannsagor, oavsett om den slutar lyckligt eller bara något mindre lyckligt. Men det är ju lätt att låta entusiasmen ta ett chokehold på omdömet. Ett exempel kom igår när det står 2-2 och Leicester jagar vinst i slutet av matchen. ”Inget lag försöker vinna lika mycket och lika gärna” kunde det då heta. Men varför skulle de inte försöka vinna? Vore det inte betydligt mer uppseendeväckande i samma situation om Leicester inte gick all-in för seger? Självklart ser vi Arsenal, Tottenham, Man City med flera gå lika helhjärtat för seger de när så erfordras. Leicester är härliga, fantastiska och underbara, men allt de gör är inte något unikt och speciellt för dem.

Annons

Arsenal. Arsenal är verkligen ett enastående fotbollslag. Man kan lära sig allt man behöver veta om dem på en dag och ändå kan de fortfarande förvåna en efter 100 år. Det är egentligen svårt att veta var man ska börja, det här skulle ju vara Arsenals säsong, i förhand och om möjligt än mer sett till hur säsongen fortlöpt. Två frågor framstår som ofrånkomliga med Arsenal. Hur är det möjligt att så fullständigt tappa koncepterna som Arsenal nu verkar ha gjort? Och hur kan det vara möjligt att Arsenal ändå alltjämt har mer än en snöflingas chans i helvetet på ligatiteln?

Anfield. Jaktsäsongen har börjat, menade Vincent Kompany efter söndagens Ligacuptriumf för Man City och då hans ögon återigen hade börjat gå tillbaka till ligajakten. Och det är sant, det verkar den ha gjort, men på Anfield var det Liverpool som fullständigt jagade livet ur Man City, i vad som bara kan beskrivas som en total scenförändring från i söndags. En förhoppning med Ligacupen för Man City var att den skulle ge energi och fokus till ligastriden, istället verkar det ha blivit baksmälla. Det var inte omöjligt att ana att så skulle kunna bli fallet. Man Citys utmaning i titelstriden är inte att lagen ovanför dem inte kan tappa tillräckligt med poäng, det är att de själva framstår som helt oförmögna att prestera så bra och så konsekvent att de ska kunna dra nytta av detta – och det har varit samma visa hela säsongen.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

The Sun tar några fotografier på fem klubbledare som kommer ut från ett hotell tillsammans och kokar sedan ihop en historia som ska förklara dessa fotografier.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Väldigt bra omgång för West Ham också. Var i stora perioder av matchen helt dominanta mot Tottenham.

Publicerad 2016-03-02 23:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto