Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #30: Plotten tätnar ytterligare i Premier League inför uppehållet

Veckans lag

Bubblare:
Lukasz Fabianski, Swansea
Laurent Koscielny, Arsenal
Marcos Rojo, Man Utd
Claudio Yacob, West Brom
Danny Drinkwater, Leicester
Christian Eriksen, Tottenham
Aleksandr Mitrovic, Newcastle

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Leicester. One nill to the Leicester. Börjar bli något av en återkommande refräng den här säsongen. Det är inte bara det att Leicester fortsätter vinna och fortsätter behålla sitt fempoängsförsprång ned till tvåan i tabellen. Men det börjar också ta slut på matcher. Från att ha varit åtta matcher så är det nu bara sju matcher kvar för motståndarna att äta upp försprånget. Mållinjen kommer allt närmare, titelkonkurrenterna gör det inte.

ANNONS

Man Utd. I vad som på förhand var allt annat än ett särskilt hett derby i Manchester så var det Man Utd som drog det längsta strået. Två saker kommer bli konsekvensen av detta. Dels att striden om den så kallade fjärdeplatsen kommer fortsätta under våravslutningen. Dels att Louis van Gaal kommer vara fullständigt outhärdlig i allra minst de två kommande veckorna, med ett helt långt landslagsuppehåll framför oss.

Norwich. En viktig poäng mot Man City senast och nu tre minst lika viktiga poäng i en tuff bortamatch mot West Brom. Robbie Brady gör det så viktiga vinstmålet och ett Norwich som för några veckor sedan inte såg ut att kunna ta några poäng alls har helt plötsligt hittat något slags vinnarspår. Desto mer värdefull blev den här trepoängaren i och med att Newcastle och Sunderland därefter delade på sina poäng.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Liverpool. Det konkurreras främst med Everton och Man City den här omgången men omständigheterna för Cliff Barnes till Anfield. Normalt sett kan en förlust mot Southampton vara fullt förståelig, men inte när man leder med 2-0 i halvtid, med mersmak. Värre är att en vinst här, givet resultatet i det senare Manchesterderbyt, hade gett Liverpool slagläge att gå upp till blott en poängs marginal från Champions League-platserna.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Alex Neil. Norwich såg ut att befinna sig i något som liknade fritt fall för bara några veckor sedan. Att i ett sådant läge, mitt i brinnande nedflyttningsstrid, bege sig till notoriskt svårspelade The Hawthorns och plocka med sig alla tre poäng är beundransvärt. Neil hade två grundläggande problem, defensiven och självförtroendet, och verkar ha adresserat båda.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Sadio Mané, Southampton 1-2, Liverpool (h). Gillar det här målet av Mané starkt, där han tar emot bollen, starkt håller bort motståndaren och ur snäv vinkel stänker in en riktig rökare i bortre hörnet. Ett klassmål av en klasspelare och för mig är det alltjämt svårförståeligt hur Ronald Koeman får för sig att sätta honom på bänken.

:::

TRE PUNKTER

Hybris. Liverpool har flugit farligt nära solen de senaste veckorna, och kanske har det i någon utsträckning gått lite för bra, kanske har man börjat tro lite väl mycket på sig själva. Självsäkerheten gick till någon slags överdrift på St Mary’s, man blev lite för säkra på seger, och sådant kan straffa sig obönhörligt i Premier League. Southampton svarade för en av säsongens mäktigaste vändningar, och för Liverpool och Klopp blir det till att ta nya tag, men kanske framför allt i Europa League.

ANNONS

Lose-lose. Varsin poäng eller två förlorade poäng vardera? Det vore kanske den filosofiska frågan efter dagens Tyneside-derby, där Newcastle sent omsider kvitterade Sunderlands ledningsmål. Inget lag kan dock vara nöjt med bara en poäng, särskilt som Norwich tog tre poäng, och man fick under matchen en känsla av att det var två lag som gärna drog med sig det andra ned i djupet. För Sunderland är det oroväckande att de tappat så många ledningar i slutet av matcher. För Newcastle är det oroväckande hur individuellt och oorganiserat deras anfallsspel genomförs.

Försvarsblues. Martin Demichelis fick en nolla i spelarbetyg av Daily Mirror efter matchen mot Man Utd. Omvänd Hysénklass med andra ord. Han var en olycka som inträffade och därefter väntade på att inträffa igen. Joe Hart hamnade på skadebänken, Vincent Kompany har funnits där länge. Detta i ett försvar som under Manuel Pellegrini är alldeles för individbaserat till att börja med. Man Citys försvarsproblem är något som måste bekymra dem inför säsongsavslutningen, både i det återstående ligaspelet och framför allt i Champions League, där just deras defensiv kommer sättas på svåra prov av PSG.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Var det Mike Ashley som sprang in på planen och firade med Mitrovic efter dennes kvittering? Kroppsformen tydde på det.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Aston Villa sägs fundera på att ge Remi Garde sparken under det kommande landslagsuppehållet. Rimligtvis borde det finnas något sätt för Remi Garde att ge Aston Villa sparken.

Det absolut mest störiga med hela namnbytet till Premier League är att man varje gång någon pratar om ett historiskt rekord så måste man ta reda på om de menar från 1992 eller också räknar med de 111 åren dessförinnan.

Ronald Koeman svarade upp bra på Jürgen Klopp i sitt sidlinjeagerande.

Hyperviktig match i nästa ligaomgång mellan Norwich och Newcastle, där Sunderland förmodligen paradoxalt gör bäst i att hoppas på Newcastle.

Imponerande match av Tottenham, visade inte upp några som helst prov på titelnerver mot Bournemouth.

ANNONS

Viktig seger för Arsenal. Everton på bortaplan var en på förhand, dock ej sett till vad som skedde på planen, en svår match. Genom vinsten gav man sig själva en fortsatt chans i titelstriden.

Louis van Gaal: ”Demichelis looked like the years are catching up with him. He was a very good defender … but that is the life of football.” – Byt ut Demichelis och defender i den där meningen mot van Gaal och manager så…

De tre sämst placerade lagen i Premier League den här säsongen har tillsammans vunnit fler ligatitlar än de tre bäst placerade lagen.

Man Citys facit mot de så kallade topplagen den här säsongen är helt enkelt bedrövligt. Måste kolla sig själva i spegeln ordentligt inför matcherna mot PSG.

Tre lag krigar om ligatiteln. Tre lag krigar om den fjärde Champions League-platsen. Tre lag krigar runt nedflyttningsstrecket. Plotten tätnar ytterligare inför landslagsuppehållet och våravslutningen.

ANNONS
Publicerad 2016-03-20 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto