Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

NEDRÄKNING: Så slutar Premier Leagues nedflyttningsstrid

30 omgångar har spelats i Premier League hittills den här säsongen. Vill man vara exakt så handlar det kanske mer precist om 30,2 omgångar, men vem håller räkningen på sådant?! Samtidigt som ett landslagsuppehåll skingrar krutröken en aning kan det kanske vara intressant att titta framåt på den säsongsavslutning som kommer.

Tre lag konkurrerar primärt om ligatiteln under återstoden av säsongen. Tre lag konkurrerar huvudsakligen om den fjärde återstående Champions League-platsen. Och tre lag slåss runt nedflyttningsstrecket för att hamna på den enda slutliga platsen ovanför strecket. I var och en av dessa tre minitabeller gäller det alltså att sluta etta.

ANNONS

Vi börjar idag med att titta på nedflyttningsstriden. Där finns som bekant Norwich, Sunderland och Newcastle. Aston Villa kan vi redan betrakta som avhängda och i praktiken nedflyttade, försåvitt inte ett helt osannolikt mirakel inträffar på Villa Park. Crystal Palace löper teoretiskt en risk att dras in i striden, men inte så stor risk att de i nuläget behöver tas med i beräkningen.

Min projicering är som följer:

:::

NORWICH – 28pts (-22), 31pld

Newcastle (h) – 1p
Crystal Palace (b) – 1p
Sunderland (h) – 1p

Arsenal (b) – 0p
Man Utd (h) – 0p
Watford (h) – 3p
Everton (b) – 0p

Här kan man verkligen säga att de tre kommande matcherna kommer visa sig bli mer eller mindre helt avgörande för Norwichs säsong. På dessa tre matcher möter man alltså alla tre lag runt omkring sig i tabellen, och de två nedanför dem dessutom på hemmaplan.

ANNONS

Jag tror de kammar noll mot Arsenal, Man Utd och Everton, även om de har poängchans framför allt mot Man Utd men även Everton. Å andra sidan är inte tre poäng hemma mot ett defensivt starkt Watford någon garanti. Mycket hänger på hur de lyckas i de tre första matcherna.

En vinst i någon av matcherna mot Newcastle eller Sunderland kan bli helt avgörande. Men jag tror det kan bli lurigt. Både Newcastle och Sunderland vet att en förlust vore förödande för dem och kommer att ställa upp utifrån detta, samtidigt som Norwichs försvar får det svårt att hålla helt tätt.

34 poäng

:::

SUNDERLAND – 26pts (-19), 30pld

West Brom (h) – 3p
Leicester (h) – 1p
Norwich (b) – 1p
Arsenal (h) – 0p

Stoke (b) – 0p
Chelsea (h) – 3p
Everton (h) – 1p
Watford (b) – 1p

Även Sunderland har ett viktigt schema de kommande tre matcherna. Först två hemmamatcher innan de beger sig till bortamötet med Norwich. Det kan vara värt att plocka så många poäng som möjligt på dessa möten, då de avslutande fem matcherna alla är svåra på sina olika sätt.

ANNONS

Sunderland har en fördel jämfört med Norwich att de har åtta matcher, inte bara sju. Å andra sidan har man den nackdelen att man har kvar att möta två av lagen inblandade i titelstriden, båda på hemmaplan. Sunderland kan alltså visa sig få en spoilerfunktion för titelstriden.

Även de tre avslutande omgångarna blir viktiga för Sunderland. Framför allt måste man helt enkelt prestera på hemmaplan mot Chelsea och Everton, två matcher där man möter bättre lag men där helt enkelt hunger och motivation måste vara större mot två lag utan något att spela för.

36 poäng

:::

NEWCASTLE – 25pts (-26), 30pld

Norwich (b) – 1p
Southampton (b) – 0p
Swansea (h) – 3p
Man City (h) – 3p

Liverpool (b) – 1p
Crystal Palace (h) – 1p
Aston Villa (b) – 3p
Tottenham (h) – 0p

Det var kanske en liten missräkning för Newcastle och Rafa Benitez att inte vinna hemma mot Sunderland. Vi väntar fortfarande på den så kallade nya manager-effekten, och jag har en aning om att vi får vänta ett tag till på den, med två bortamatcher på horisonten.

ANNONS

Hemma på St James’ Park kan man dock rädda den här säsongen. Både Swansea och Man City ska kunna vara möjliga trepoängare, även om matchen mot Man City fordrar både bra spel och att man utnyttjar motståndets defensiva svagheter och kanske bristande fokus.

Benitez ska kanske inte hoppas på någon större hjälp på Anfield men Liverpool lär ha gett upp ambitionerna i ligan vid det laget. Det riktiga testet kommer i matchen därefter mot Crystal Palace, då Alan Pardew återvänder till St James Park. Matchen mot Aston Villa måste vinnas.

37 poäng

Publicerad 2016-03-22 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto