Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #31: Ett litet steg för Norwich och Manchester, ett gigantiskt kliv för Leicester

Veckans lag

Bubblare:
Hugo Lloris, Tottenham
Dejan Lovren, Liverpool
Martin Olsson, Norwich
Cesc Fabregas, Chelsea
David Silva, Man City
Philippe Coutinho, Liverpool
Jamie Vardy, Leicester

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Norwich. Enastående dramatik på Carrow Road. Ska man vinna en sexpoängare i nedflyttningsstriden så ska man naturligtvis göra det med ett avgörande mål långt in på tilläggstid. Otroligt roligt för Martin Olsson naturligtvis som fick bli kanske inte bara matchhjälte utan hela säsongens hjälte. Blytung vinst för Norwich samtidigt som Sunderland även de tappade poäng, ett jättesteg mot fortsatt Premier League-spel.

ANNONS

Leicester. Fjärde raka 1-0-segern för Leicester, ledningen i tabellen utökad till sju poäng, och nu med bara sex omgångar kvar att spela. Det är väl inte riktigt klart än så klart men visst börjar det alltmer se ut som om den mest osannolika ligavinnaren på minst ett halvt århundrade är på väg att bli till vansinnig verklighet.

Manchester. Det är svårt att den här omgången hitta någon klar vinnare mellan de båda Manchesterlagen, i och med att båda vann sina respektive matcher, men båda lagen är definitivt gemensamma vinnare gentemot de lag som utmanar dem om Champions League-platsen, i och med att samtliga av dessa tappade poäng. West Ham är fortfarande i högsta grad med i leken så klart, men här jobbade de ljusblå och de röda till sig lite marginal i tabellen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Aston Villa. Det finns inte längre ord att beskriva bedrövelsen som utspelar sig på Villa Park. Aston Villa-fansen har alla skäl att vara djupt oroliga för med det spel, den kampmoral och den sammanhållning Aston Villa visar upp den här säsongen så hade man åkt ur The Championship också.

ANNONS

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Alex Neil.

Norwich såg ut att befinna sig i något som liknade fritt fall för bara några veckor sedan. Att i ett sådant läge, mitt i brinnande nedflyttningsstrid, bege sig till notoriskt svårspelade The Hawthorns och plocka med sig alla tre poäng är beundransvärt. Neil hade två grundläggande problem, defensiven och självförtroendet, och verkar ha adresserat båda. Hmm, missade den här från förra omgången, men han kan minst sagt få den igen.

OMGÅNGENS MÅL

Kevin De Bruyne, Man City 0-2, Bournemouth (b). Varje säsong brukar ju innehålla något mål av det här slaget som innefattar ett snabbt, rappt, tekniskt och snyggt samspel mellan åtminstone tre spelare. Normalt sett kommer det mot en underlägsen motståndare och så även den här gången. Det gör det så klart inte mindre snyggt.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Howe Do You Do? Visst har Bournemouth haft en riktigt bra säsong och i praktiken har man säkrat fortsatt spel i Premier League redan, mer än vad någon egentligen hade trott, i alla fall så här tidigt på säsongen. Men det finns ändå skäl för Bournemouth att ta säsongsavslutningen på allvar, och inte ramla tillbaka i rollen som ligans förmodade slagpåsar och gå in i sommaren och till nästa säsong med den känslan kvar i kroppen. Tottenham och Man City är förvisso tufft motstånd, men man får inte intrycket av att Bournemouth riktigt har varit på plats rent mentalt och arbetsmoraliskt.

0-0. Enbart sett till ligaspelet var matchen mot Everton den tionde av 15 möjliga hemmamatcher som Man Utd den här säsongen går in i halvtid med 0-0. Det är så klart först och främst en indikation på ett väldigt försiktigt förhållningssätt rent taktiskt, till och med alltför försiktigt. Det har stått Man Utd dyrt både i ligaspelet och i Champions League den här säsongen. För de flesta motståndare som kommer till Old Trafford är det naturligtvis att föredra att bara behöva oroa sig i 45 minuter istället för 90, vikten med tidiga mål för att bryta ned ett defensivt motstånd är vi det här laget väldokumenterad inom fotbollen.

ANNONS

Oh, Rafa. Det var en match Newcastle verkligen behövde vinna, och som man framför allt inte fick förlora. Och så förlorar man på det kanske grymmaste av sätt. Grymt såg det dock inte ut under första timmen då Norwich mer eller mindre spelade Newcastle av banan. Rafa Benitez hade av outgrundliga skäl valt att sätta Aleksandr Mitrovic på bänken, och när han kom in på planen vände hela matchbilden. Det kom inte out of the blue, Mitrovic såg het ut redan mot Sunderland. Hade han spelat från start hade Newcastle förmodligen inte förlorat matchen, kanske vunnit den. Det misstaget av Rafa Benitez kan stå Newcastle väldigt dyrt.

:::

FÖR ÖVRIGT

Dramatisk cupfinal på Wembley i Football League Trophy under dagen. Barnsley vann till sist en svängig final med 3-2 mot Oxford.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

ANNONS

:::

Sunday Times gick ut med ett dopingavslöjande innehållande bland andra påstådda Premier League-spelare. Så här långt är intrycket att läkaren i fråga verkar vara en minst sagt skum figur och att dennes påståenden har en högst osäker sanningshalt.

Att med utgångspunkt i dessa rubriker och påståenden spekulera om eller peka ut enskilda spelare som av någon anledning misstänkta för dopning, i krönikor eller i kommentarsfält, är djupt kränkande mot dem – och därför något jag hoppas slippa se under den här bloggen.

Sådant väntar man med tills det faktiskt har kommit formella, konkreta och framför allt specifika anklaganden, och även då inväntar man bevis på att spelaren är skyldig innan man betraktar denne som så.

:::

Resultaten och försvarsspelet talar ju knappast till Roberto Martinez fördel om han vill behålla sitt jobb så klart. Men bland fansen tror jag nog det som ligger honom mest i fatet är hans återkommande Bagdad Bob-imitationer.

ANNONS
Publicerad 2016-04-03 kl 20:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto