POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

This is not the greatest game ever played. This is just a tribute.

Mer eller mindre på dagen för 20 år sedan spelades den fotbollsmatch som av många anses vara den kanske bästa fotbollsmatch som någonsin spelats i Premier League.

Det må vara hur det vill med den saken, fantastisk var den hur som helst. Och det är ju mäktigt intressant att göra resan tillbaka i tiden och titta på den här matchen, och uppleva skillnaderna i spel, fart, taktik, energi, attityd och atmosfär.

Man ser naturligtvis sådant som under dessa 20 år har blivit bättre med engelsk fotboll. Men man får också en konkret påminnelse om vad som kanske också har gått förlorat under samma tid.

Som en sorts homage kommer Monday Night Football ikväll göra “sin grej” med just den här matchen. I studion finns Jamie Carragher och Jamie Redknapp, den sistnämnde en av spelarna i matchen.

Matchens förutsättningar var brutalt enkla och helt enkelt brutala. Både Liverpool och Newcastle jagade en seger för att försöka hämta in Man Utds försprång i tabelltoppen.

Newcastle befann sig ändå i förarsätet. De hade förvisso vid den här tiden tappat sitt 12-poängsförsprång från januari, men i början av april låg man trots allt bara tre poäng efter Man Utd, men med två matcher mindre spelade. En vinst på Anfield och momentum skulle skifta tillbaka till dem.

Matchen blev en klassiker och skulle få en avgörande betydelse för säsongen 1995-96, och därmed i förlängningen kanske också det kommande årtiondet i Premier League.

Återupplev den under eftermiddagen eller kvällen, och kolla sedan in Monday Night Football.

Publicerad 2016-04-04 kl 14:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå