Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Halvtidspaus i de europeiska kvartsfinalerna

Jaha, man kan i alla fall inte klaga på spänningen inför nästa veckas returmöten, vare sig i Champions League eller i Europa League. Med något undantag är faktiskt varenda möte öppet inför returen, det är väl möjligen Shakhtar och Sevilla som båda har matchboll samt smashläge på lagom avstånd från nätkanten.

Bayern München såg ut att inleda en överkörning mot Benfica när de gjorde 1-0 efter bara några få minuter, men där tog målen slut för kvällen. Nu är förvisso det en helt okej seger att ta med sig till Lissabon, allra helst som Benfica alltså inte gjorde några bortamål. Helt säkra kan de dock inte vara och får Benfica medvind på ett kokande Stadio Da Luz så lever Bayern farligt.

ANNONS

Sparta Prag fortsätter att så smått överraska. De slog ut Lazio i förra omgången genom att avgöra på bortaplan, och nu tar de med sig 1-2 mot Villareal hem till Prag. Det är inte någon trygg marginal för Villareal och Sparta Prag kommer helt säkert sikta på att den här gången ta en spansk skalp.

Det vore väl fel att säga att det någonsin är ett bra läge att börja med ett ettmålshandikapp mot Barcelona, det är svårt nog när det står lika. Men det hade kunnat vara värre. Atlético har dock chansen mot Barcelona, och de fick med sig ett värdefullt bortamål. Gör de 1-0 så har de definitivt de defensiva verktygen att kunna hantera Barcelona.

Wolfsburg fortsätter ge storklubbar på käften i Champions League. Deras 2-0 mot Real Madrid var imponerande och det faktum att de höll nollan gör att de nu måste betraktas som favoriter att ta sig till semifinal. Visst kan Real Madrid explodera som ett lag av den kalibern alltid har potential att göra men man undrar om de samtidigt har balansen och organisationen att hålla tätt bakåt.

ANNONS

Både PSG och Man City demonstrerade båda sina respektive svagheter i det första mötet. 2-2 ger Man City en viss fördel inför returen i Manchester men det är fortfarande en öppen match. Kan Leicester, Tottenham och Man Utd vinna på Etihad så visst kan PSG vinna.

Man City hittade dock en bra balans i det första mötet med Fernando och Fernandinho på centralt mittfält och det var uppenbart att Man Citys anfall var deras bästa försvar. David Silva, Kevin De Bruyne, Jesus Navas och Sergio Agüero ställde PSG-försvaret inför frågor de hittills inte har behövt besvara under hela säsongen, och de blev svaret skyldiga.

Samtidigt kan Man City naturligtvis inte hoppas på att PSG och Zlatan Ibrahimovic ska vara så slösaktiga i en match till. De saknade sannerligen inte chanser. Men det är samtidigt naturligt, och hör till sådana här matchers psykologi, att ett lag som PSG skapar fler sådana chanser just på hemmaplan, de får den lilla extra tiden och det lilla extra utrymmet.

ANNONS

Tid och utrymme blev det å andra sidan inte mycket av för Dortmund mot Liverpool. Det blev det å andra sidan inte för Liverpool heller. Båda lagen pressade bra och låg rätt i sina positioner. Dortmund har förmodligen Europas just nu kanske bästa anfall efter Barcelona men Liverpool höll dem förvånansvärt väl stången, även om det några gånger var lite med hjärtat i halsgropen.

Vad Dortmund, liksom tyska lag tämligen generellt, gör bra defensivt är att de pressar upp sin backlinje och sätter press på motståndet att de aldrig hinner etablera sitt mittfältsspel. Så agerar sällan engelska lag och man kunde se hur det här konfunderade Liverpool. Samtidigt finns det en risk i det beteendet vilken avslöjades ett par gånger under matchen, och Dortmund får nog vara glada att det bara kostade dem ett mål i baken.

ANNONS

Mats Hummels och Mamadou Sakho – två giganter på planen! Men Hummels passningsfot var bland det bästa jag sett hos en mittback.

1-1 var till sist ändå ett resultat som var bra för Liverpool och som de verkligen inte behöver be om ursäkt för, lika lite som Man City behöver göra. Och det krattar ju onekligen manegen för en fantastisk retur på Anfield där Liverpool, återigen precis som Man City, utöver resultatet bör kunna ta med sig det första mötet att de definitivt har de offensiva verktygen att kunna skada sina motståndare.

Det gäller bara att hålla sina huvuden kalla och inte gå bort sig defensivt i hettan på hemmaplan. För både PSG och Dortmund har de offensiva verktygen att själva kunna göra skada.

MINA SEMIFINALLAG I CHAMPIONS LEAGUE:
Bayern München – 70%
Wolfsburg – 60%
Barcelona – 65%
Man City – 55%

ANNONS

MINA SEMIFINALLAG I EUROPA LEAGUE:
Sevilla – 85%
Shakhtar – 90%
Villareal – 60%
Liverpool – 50%

Publicerad 2016-04-08 kl 04:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto