Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #32: Tottenham är Leicesters enda kvarvarande hot

Veckans lag

Bubblare:
Vito Mannone, Sunderland
Toby Alderweireld, Tottenham
Aaron Cresswell, West Ham
Ben Watson, Watford
Jason Puncheon, Crystal Palace
Alex Iwobi, Arsenal
Divock Origi, Liverpool

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Crystal Palace. Det dröjde ända till april innan årets första seger kom för Crystal Palace och det var verkligen vid helt rätt tillfälle. Nedflyttningsstrecket började hota underifrån men med seger mot just det närmast hotande motståndet så säkrade Crystal Palace förmodligen nytt kontrakt i ett svep. Så lättad var Alan Pardew att han tydligen var tvungen att få bekräftat av sin assistent att det verkligen var slutsignalen som gick.

ANNONS

Leicester. Femte raka vinsten för Leicester, femte raka matchen de håller nollan. Den här gången passade de iskallt på att göra två mål istället för ett bara för skojs skull. Segertåget fortsätter med andra ord för Leicester och det ser ut att vägra vilja stanna på några stationer längs vägen. Det återstår bara fem omgångar. Antalet återstående omgångar blir bara färre, men försprånget i poäng blir bara större.

Man City. Det vore väl kanske en idé att betrakta Tottenham som en av den här omgångens vinnare, om inte för den lite jobbiga detaljen att man faktiskt inte knappade in på Leicester. Man City ryckte däremot ifrån både West Ham och Man Utd, detta trots att man faktiskt hade en liten slamkrypare till ligamatch mot ett defensivt starkt West Brom inklämt mellan två väldigt viktiga matcher i Champions League.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Newcastle. Good lord. Det är så klart inte matematiskt över för Newcastle men det är svårt att inte uppfatta det hela som moraliskt över. Rafa Benitez har haft märkligt svårt att få någon som helst positiv effekt på Newcastle, som tydligen har varit bortom all räddning. Kapitulationen i första halvlek mot Southampton, med en sekvens av rent juniorbetonade försvarsmisstag, var obegriplig och begriplig på en och samma gång.

Man Utd. Sweet Jesus.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Claudio Ranieri. Balanserar för närvarande mästerligt på den hårfina gränsen mellan optimism och fokus på uppgiften. Det hade varit så lätt för Leicester att låta pressen störa deras spel men de ser mer eller mindre helt oberörda ut och radar upp vinst efter vinst. Att åka till ett nedflyttningsjagande Sunderland och försöka ta tre poäng på bortaplan är ingen lätt uppgift, och hade kunnat gå fel för vilket lag som helst.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Andros Townsend, Newcastle 1-3, Southampton (b). Jag valde i huvudsak mellan detta mål och Shane Longs soloraid i fjärde minuten från samma match, ett mål som däremot reduceras något av att försvaret ger Long en så obesvärad väg fram mot mål. Svårt att klaga på Townsends mål dock, vänder in från högerkanten och curlar in den i bortre krysset.

:::

TRE PUNKTER

Avgjort? Jag kan absolut hålla med om att sannolikheten talar för att det blir Leicester som till sist står där som ligamästare. Men att som vissa tyckare gör beskriva det som färdigt är för mig förhastat. Leicesters försprång är sju poäng vilket innebär att om tre av fem återstående omgångar inte slutar med vinst för dem, varav en av dessa tre är en förlust, så kan detta försprång vara inhämtat och uppkäkat. Tre matcher alltså. Och ingen kan övertyga mig om att Leicester absolut inte skulle kunna tappa poäng mot till exempel West Ham, Man Utd och Chelsea. En förlust, ett poängtapp, och magin kan få sig en knäck.

ANNONS

Sons of Sam. Det är inte alla gånger lätt att vara Sam Allardyce. Han har understundom tämligen svårt att lära sig dölja sitt uppenbara missnöje med sina egna spelares prestationer. Och det är klart, vad ska han egentligen göra när spelarna missar de mest öppna lägen. Det är väl inte helt självklart att Allardyces kroppsmimik, allt från missnöjda huvudruskningar till full-tilt, ”jag kan inte tro detta händer!”, händerna-på-huvudet, faktiskt hjälper. Men givet de chanser som missas kan man förstå hans frustration.

Leva i Europa. Det är kanske inte något som specifikt har med just Premier League att göra, men det var ändå en rätt intressant känsla av kulturkrock som uppstår när man tvingas lägga märke till att Dortmund snarare verkar prioritera Europa League före ligaspel. Ruhrderby mot Schalke idag, trots allt bara fem poäng från Bayern München, och Dortmund ställer inte upp med starkast möjliga manskap med sikte på torsdagens retur på Anfield. Bevisligen raka motsatsen till hur ett engelskt lag i motsvarande situation hade agerat. Det sätter vissa saker i sitt rätta perspektiv.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

På gränsen till nedflyttning från League Two förra säsongen. Igår säkrade Northampton uppflyttning till League One.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Martinez Out. Igår dök de första öppna demonstrationerna ut mot Roberto Martinez bland Evertonfansen.

Swansea är på väg att få nya amerikanska ägare. Återstår att se vad supportertrusten har att säga om det, och vad de kan säga om det.

Samir Nasri: ”When Kevin De Bruyne has been on the sidelines with me and Silva has been playing with pain, our game has been predictable with Navas and Sterling” – Meeoow!

Craig Pawson hade verkligen en förskräcklig match på Boleyn Ground i lördags.

Publicerad 2016-04-10 kl 20:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto