Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #33: Arsenal ut ur titelstriden, Aston Villa ut ur Premier League

Veckans lag

Bubblare:
Vito Mannone, Sunderland
Jamaal Lascelles, Newcastle
Ryan Bertrand, Southampton
Ben Watson, Watford
Stephane Sessegnon, West Brom
Fabio Borini, Sunderland
Daniel Sturridge, Liverpool

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Sunderland. När man väljer att spela Lee Cattermole och Yann M’Vila som centrala mittfältare framför den förmodat defensive mittfältaren Jan Kirchhoff så förstår man vad budordet var inför matchen: släpp för helvete inte in några mål! Det gjorde Sunderland inte heller men man hade å andra sidan svårt att skapa några vettiga chanser, innan en något turlig straff gav dem en väldigt värdefull ledning. Till slut blev det 3-0 och inte bara poängen utan även målskillnaden kan visa sig väldigt värdefull.

ANNONS

Newcastle. Sedan Sunderland vunnit i den tidiga matchen gick bollen över i Newcastles hörna. De var helt enkelt tvingade att ta vara på möjligheten och vinna på hemmaplan, känslan var att om de hade misslyckats med det så hade det varit helt kört. Men det gick vägen. Jamaal Lascelles tvingade in bollen i mål och efter mycket ångest under resten av matchen lyckades till sist Aleksandr Mitrovic och Andros Townsend avgöra matchen åt Newcastle.

(Tottenham?) Går det att vara en vinnare utan att ännu ha spelat i just den här omgången? Tja, det går väl att diskutera, men i brist på andra klara vinnare den här omgången så får vi nog ändå säga att Tottenham i alla fall är preliminära vinnare. De har ju väntat några omgångar på att få chansen att knappa in på Leicester, och nu kom den. Det betyder naturligtvis att Tottenham fortfarande måste göra sitt jobb, borta mot Stoke imorgon kväll, men nu finns i alla fall möjligheten.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Norwich. Tanken med den här kategorin är ju att så att säga inte bara bedöma att man förlorat under omgången utan också det sätt på vilket man har förlorat. Det går väl egentligen inte att kritisera Norwich alltför mycket för hur de förlorade den här gången, men rent resultatmässigt blev det en fullständig katastrofomgång för dem.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Manuel Pellegrini. Bortamatchen mot Chelsea var onekligen en sådan där slamkrypare längs vägen där Man City mycket väl kunnat tappa värdefulla poäng i tabellen, allra helst som den kommer bara några dagar efter veckans Champions League-triumf. Men Pellegrini höll huvudet kallt, spelarna taggade och lämnade Stamford Bridge med tre tunga poäng.

OMGÅNGENS MÅL

Aaron Cresswell, West Ham 1-2, Leicester (b). Jag blev väldigt förtjust i det här målet som visade prov både på teknik och bedömningsförmåga. Många hade dundrat på för fulla muggar (och missat grovt), men Cresswell tar emot bollen, tittar upp, ser och bedömer hela läget, och avväger kraften i skottet perfekt för att den ska bli helt otagbar för Kasper Schmeichel. Ett klassmål.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Villa, jag mår Villa. Alla klubbar som åker ur Premier League har naturligtvis som målsättning att ta sig omedelbart tillbaka igen. Något som kan vara svårare än man tror. Gemensamt för de klubbar som brukar lyckas med det är kontinuitet, det vill säga möjligheten att köra vidare med samma manager, i grund och botten samma spelarmaterial, samt klubb och supportrar i synk. Aston Villa har i nuläget i princip inget av detta. När Southampton åkte ur Premier League 2005 tog det dem sju år att ta sig tillbaka, med en runda i League One längs vägen. Aston Villa kan behöva vandra samma väg.

Carroll for England? Hattrick mot Arsenal för någon vecka sedan och frågorna började omedelbart hagla om Carroll minsann borde vara en man för den engelska EM-truppen. Nu är det förvisso ingen som menar att han borde vara ordinarie utan mer som ett extra vapen att slänga in från avbytarbänken, en anfallare som erbjuder ”något annat” än övriga. Lite hysteriskt påkommet kan tyckas, efter en enda match, och hur som helst kan jag tycka det känns lite gammelengelskt att inbilla sig att det är ett vapen som är så särskilt värdefullt att ha på bänken, när inte spelet i övrigt är anpassat därefter.

ANNONS

Dom och domare. Jonathan Moss hade ingen bra match på King Power Stadium mellan Leicester och West Ham, det kan man stillsamt konstatera. Ett antal straffbeslut i slutet av matchen kritiserades rättmätigt. Redan innan det hade han dock gjort sig till fiende till allt gott och anständigt genom att ge Jamie Vardy ett andra gult kort, och därmed rött, för filmning. Beslutet krockade så klart med den allmänna önskan att se Leicester som ligamästare, så det fick våldsam kritik. Själv kan jag inte låta bli att tänka att vi brukar normalt sett hata filmningar och förebrå domarna för att ta tag i det med hårdhandskarna. Nu var det precis vad Moss faktiskt gjorde, men då får han skit ändå. Vi vill gärna ha våra uppfattningar, men vill mer sällan ta konsekvenserna av dem.

:::

FÖR ÖVRIGT

Callum Connolly, Tom Davies och en förbannad Evertonsupporter – alla tre har haft mer tid på Goodison Parks gräsmatta än Roberto Martinez £13m-värvning Oumar Niasse den här säsongen.

ANNONS

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Heurelho Gomes räddar en tredjedel av alla straffar mot honom – med det är han bäst genom Premier League-historien.

Tusan vet om det var rätt läge för Joleon Lescott att nästan direkt efter slutsignalen slänga ur sig att det var skönt att nedflyttningen blev klar och att man nu kunde försöka ge fansen ”vad de förtjänar”.

Lite svårt för Leicester att upprätthålla sin underdog-status när ägaren tar helikopter från mittcirkeln till och från matchen.

Nästan lite elakt av The Football League att mer eller mindre omedelbart efter slutsignalen på Old Trafford låta sitt twitterkonto ”Sky Bet Championship” börja följa Aston Villa.

Publicerad 2016-04-17 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto