Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Middlesbrough, Burnley och Brighton - Oh my!

Spännande så det kryper i kroppen! Sena mål, upphämtningar och ett ständigt skiftande i inbördes tabellpositioner. Detta har varit ett ständigt återkommande mönster i The Championship under säsongen i allmänhet, och under vårsäsongen i synnerhet.

Med 43 omgångar avklarade och således med tre omgångar kvar att spela av den ordinarie ligasäsongen har flera saker utkristalliserats eller rent av blivit avgjorda.

Som till exempel vilka som åker ur The Championship. Bolton och Charlton är redan matematiskt nedflyttade, två tidigare Premier League-klubbar i total kris vilket borde få Aston Villa att dra täcket över näskanten och oroligt viska att de kan se döda människor. Och det kommer bli allas favoritklubb MK Dons som gör Charlton och Bolton sällskap ned i League One.

ANNONS

Man vågar också påstå att tre fjärdedelar av vilka klubbar som kommer att spela playoff är klara. Cardiff, Ipswich och Birmingham hade alla tre kunnat haft något att säga om saken men de lyckades tappa formen i precis helt fel tillfälle på säsongen. Hull City, Derby County och Sheffield Wednesday kommer alla tre, om inget fantastiskt inträffar, spela playoff i maj.

Tre klubbar brottas däremot alltjämt om två automatiska uppflyttningsplatser och, tröstpriset, den fjärde playoffplatsen. Middlesbrough, Burnley och Brighton håller sig samtliga inom två poäng från varandra och de sista tre omgångarna ser ut att kunna bli riktigt rysligt spännande. Tabellen ser mer specifikt ut som följer:

EFTER 43 OMGÅNGAR:
Middlesbrough, 86pts (+32)
Burnley, 84pts (+32)
Brighton, 84pts (+28)

MIDDLESBROUGH
Hade en rejäl svacka fram tills för någon månad sedan och drabbade av interna stridigheter mellan Aitor Karanka och spelarna. Men Middlesbrough har arbetat sig upp ur gropen de höll på att gräva åt sig själva. Ett flertal sena vinster visar att formen och moralen är god.

ANNONS

LÖR 23/4: Ipswich (h)
Lurig match mot ett lag som under säsongen kämpat om en playoff-plats men har uppvisat dålig form på slutet utan en vinst på sina sex senaste. Ipswich har i praktiken inget kvar att spela för och hemma på Riverside bör Middlesbrough kunna ta tre poäng.

FRE 29/4: Birmingham (b)
Betydligt tuffare match i den näst sista omgången. Birmingham har förvisso även de precis missat playoff i praktiken och är även de formsvaga, men hemma på St Andrews är de aldrig något enkelt motstånd. Uppenbar risk för poängtapp här.

LÖR 7/5: Brighton (h)
En positiv vetskap för Middlesbrough är dock, i och med att de har två poängs försprång i tabellen, att även om de förlorar någon eller båda av de två första matcherna så kommer de i slutänden alltid ha möjligheten att reparera skadan hemma på Riverside mot en av de direkta konkurrenterna.

ANNONS

Prognos: Best bet.

BURNLEY
Sean Dyche har byggt vidare på den stomme som spelade i Premier League förra säsongen och föryngrat vissa delar av den. Spelare som Andre Gray, Joey Barton och Michael Keane hör till de bästa i The Championship. Såg ut att springa iväg i toppen men har tappat lite på slutet, dock med livsviktig sen kvittering mot Middlesbrough i tisdags.

FRE 22/4: Preston (b)
Kvällens match är en riktig slamkrypare för Burnley. Preston har flirtat med playoff-strecket under säsongen och är inte något dåligt lag. Dessutom är det ett derby på bortaplan. Lancashirederbyn är av hävd hetlevrade historier och kommer Burnley härifrån med alla tre poäng har de tagit ett jättekliv mot uppflyttning.

MÅN 2/5: QPR (h)
För sedan blir vägen lite lättare för Burnley. Näst sista omgången spelar man hemma på Turf Moor mot för säsongen tämligen medelmåttiga QPR, som befinner sig precis mitt i tabellens ingenting. Endast rena nedflyttningsnerver borde kunna förhindra tre poäng här.

ANNONS

LÖR 7/5: Charlton (b)
Match mot ett krisbetonat, demoraliserat och redan nedflyttat lag, det går att ha sämre förutsättningar att gå in i en potentiellt helt avgörande sista omgång, allra helst som de båda konkurrenterna försöker ta livet av varandra. Faran är så klart att koncentrationen ligger mer på den andra matchen än på den egna matchen.

Prognos: Favorit

BRIGHTON
Chris Hughton har gjort ett stort jobb med Brighton den här säsongen. Ett lag som förra säsongen låg farligt nära nedflyttning inledde säsongen otroligt starkt. Många trodde att verkligheten kommit ikapp dem när poängen började sina runt årsskiftet, men Brighton har kommit tillbaka med en rejäl push mot slutet av säsongen. Ligans comeback kids.

LÖR 23/4: Charlton (b)
En på pappret fullt överkomlig match för Brighton mot ett Charlton som alltså redan är nedflyttade. Det är dock en match Brighton verkligen behöver vinna för att ha en vettig chans att uppnå vad som måste vara målet med deras sista matcher, att inte låta avståndet till Middlesbrough öka till mer än två poäng.

ANNONS

MÅN 2/5: Derby (h)
Viktigt att inte snubbla mot Charlton eftersom det blir betydligt tuffare mot Derby i näst sista omgången. Derby förbereder sig för playoff-spel där Brighton mycket väl kan vara motståndare i en eventuell final, så de kommer inte vilja förlora den här matchen. Brighton har dock fördel av hemmaplan.

LÖR 7/5: Middlesbrough (b)
Den positiva vetskapen för Brighton är att om de lyckas hålla avståndet till Middlesbrough till endast två poäng, så har de automatisk uppflyttning i sina egna händer. Det är ingen lätt uppgift, Middlesbrough har hemmaplan, men i den här matchen vore det Middlesbrough som hade mest att förlora, och som visat prov på nerver tidigare.

Prognos: Outsider

Publicerad 2016-04-22 kl 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto