Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #35: Matchbollar för Newcastle, Arsenal och Leicester

Veckans lag

Bubblare:

Karl Darlow, Newcastle
Russell Martin, Norwich
Patrick van Aanholt, Sunderland
Cheickhou Kouyate, West Ham
Ross Barkley, Everton
Nathan Redmond, Norwich
Troy Deeney, Watford

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Newcastle. Tre gigantiska poäng hemma på St James’ Park för Newcastle i en tät och rafflande nedflyttningsstrid. Samtidigt som Sunderland bara fick en poäng borta mot Stoke och Norwich inte fick någon med sig mot Arsenal. En blek första halvlek förbyttes i en väsentligt bättre andra halvlek av Newcastle, där Andros Townsend har varit både väldigt viktig och avgörande för Newcastle de senaste tre-fyra omgångarna.

Arsenal. Bra omgång till sist för Arsenal. Kanske inte spelmässigt men väl resultatmässigt. Med segern mot Norwich, samtidigt som resultaten gick deras väg i övriga matcher så har de nu garanterat att de bara behöver vinna hemma mot ett redan nedflyttningsklart Aston Villa i sista omgången för att kunna vara helt säkra på Champions League nästa säsong. Undviker de förlust mot Man City i näst sista omgången slipper de dessutom playoff.

Leicester. Okej, det blev ingen hollywoodavslutning genom att säkra ligatiteln på Old Trafford. Men det var en bra poäng de ändå tog, en poäng som betyder att Tottenham måste vinna borta mot Chelsea under måndagskvällen för att inte ligatiteln ska bli formellt säkrad för Leicesters räkning. Och skulle Tottenham vinna mot Chelsea så har Leicester nu möjligheten att avgöra ligan på hemmaplan mot Everton.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Aston Villa. Hur sammanfattar man bäst Aston Villas säsong på tre minuter? Jo, man slänger en titt på de sista minuterna mot Watford. Aston Villa i ledning 2-1 och på väg mot i alla fall en hedersam vinst som synes, innan laget fullständigt faller ihop i slutminuterna. Troy Deeney, med förflutet i Birmingham av alla ställen, dubbelmålar och vinsten blev till förlust.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Rafa Benitez. Tveklöst har Benitez lyckats göra Newcastle betydligt bättre än vad de var förut. Frågan är dock om han har tid på sig för att det ska hinna ge önskat resultat. Starkt både att få Newcastle att både lyfta sig i andra halvlek men också hålla emot under Crystal Palaces anstormning mot slutet.

OMGÅNGENS MÅL

Jack Cork, Swansea 2-0, Liverpool (h). Förvisso fick Jack Cork all tid och allt utrymme i hela världen på sig att sikta in sig, men för att vara första målet för säsongen så här i början av maj så var det ju ett minst sagt rasande tjusigt skott från distans.

:::

TRE PUNKTER

Time For Change. Det var minst sagt lite splittrat på Emirates när vissa mindre grupperingar valde att manifestera sin protest mot Arsene Wenger och sin egen klubbledning. Det var hemmaprintade pappersark med lite olika budskap, som bland annat att det var ”time for change”. Ett tag liknade Emirates mest ett amerikanskt partikonvent med change som ett ständigt slagord. Change we can believe in. Yes, we can!

LVG. Det såg riktigt bra ut under första kvarten. Sedan började Man Utds anfallsspel påminna väsentligt mycket mer om vad vi har sett under stora delar av säsongen. När väldigt få bra målchanser faktiskt skapas av ett långsamt och omständligt Man Utd blir det väldigt märkligt att efter matchen höra av Louis van Gaal att Man Utd skapade ”so many chances”. Problemet är inte bara att Man Utd skapar väldigt få målchanser. Problemet är framför allt att van Gaal inte ens verkar se problemet.

Högt spel. Man City kom till Southampton med huvudena redan incheckade på hotellet i Madrid och i matchen mot Real Madrid i veckan. Därmed förlorade man också matchen. Högt spelat igen av Manuel Pellegrini, för om nu Man Utd besegrar Norwich på lördag så måste Man City besegra Arsenal i näst sista omgången om de inte vill lämna över sitt framtida Champions League-öde i andra klubbars händer. “Moral hazard”, ekonomiskt begrepp som signalerar ett tillstånd där den anställde chefen har möjlighet att fatta för organisationen riskfyllda beslut utan att själv behöva stå för eventuella konsekvenser.

:::

FÖR ÖVRIGT

För att vara en person som enligt egen utsaga aldrig ”pratar om domaren” så har Claudio Ranieri haft ovanligt mycket att säga om specifika domslut på senaste tiden.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Hur sugen var egentligen Yohan Cabaye att sätta den där straffen för Crystal Palace mot sin gamla klubb?

Det ansågs mer sannolikt inför säsongen att du skulle hitta Loch Ness-monstret än att Leicester skulle vinna Premier League.

Väldigt billig straff för Sunderland i slutminuterna mot Stoke. Typiskt, bottenlag får alltid de här domsluten med sig.

Publicerad 2016-05-01 kl 20:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons