POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #37: Sunderland förbrukar ännu ett av sina nio liv

Veckans lag

Bubblare:
Vito Mannone, Sunderland
Younes Kaboul, Sunderland
Ryan Bertrand, Southampton
Fernando, Man City
Dusan Tadic, Southampton
Anthony Martial, Man Utd
Kelechi Iheanacho, Man City

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Sunderland. Enorma glädje- och jubelscener på Stadium of Light när Sunderland med en övertygande 3-0-seger mot Everton såg till att säkra nytt kontrakt i Premier League. Förvisso var man inte så lite behjälpta av helt bedrövligt försvarsspel i Everton, men man ska heller inte ta ifrån dem att de spelar med en helt annan organisation och energi än vad som var fallet under hösten.

West Ham. Om man ska lämna sin arena efter 112 år så vill man självklart avsluta med en match värd att minnas. Och det måste man väl ändå säga att West Ham fick göra. En galet svängig match och mot ett motstånd som i alla fall till namnet gjorde stunden rättvisa. Att det sedan även är en vinst som tar West Ham betydligt närmare Europa League-spel nästa säsong är väl inte så illa det heller.

Man City. Om vi nu ser till den här omgången enbart så får man säga att Man City gick vinnande ur det hela. Det här var formellt omgången då Man City besegrade Stoke på hemmaplan. Mer vinnande för Man City var däremot kanske att Man Utd förlorade mot West Ham, vilket ger Man City egen kontroll över sitt Champions League-spel mot Swansea på söndag.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Redan när Louis van Gaal inför matchen började beklaga sig över att spelarna möjligen var känslomässigt påverkade av turbulensen på vägen till arenan så började man ana vartåt det skulle barka hän. Mycket riktigt. Under en hel halvlek fanns bara ett lag på planen, i en så viktig match för Man Utd, och i andra halvlek såg ett obefintligt försvarsspel på fasta situationer till att omintetgöra lagets alla förhoppningar.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Sam Allardyce. Räddar kvar Sunderland i Premier League, vilket händelsevis var precis det jobb han anställdes för. Han måste känna en viss nöjdhet ändå, inte minst med tanke på att Newcastle samtidigt åker ur. Samma Newcastle som gav honom sparken 2008 efter åtta månader i klubben, när laget befann sig i mitten av tabellen.

OMGÅNGENS MÅL

Eden Hazard, Chelsea 1-0, Liverpool (b). Ett riktigt fint solomål av Hazard som knixar med bollen ute vid sidlinjen, åker slalom mellan Liverpoolspelare in i straffområdet innan han avslutar finfint med ett placerat skott vid bortre stolproten. Tätt följt på drömmålet mot Tottenham börjar man så klart undra var någonstans den här spelaren har varit hela säsongen.

:::

TRE PUNKTER

Sunderland. Har bara förlorat en enda match av sina senaste tio. Imponerande och så klart ett skäl till att Sunderland håller sig kvar. Sam Allardyce har gjort ett imponerande jobb så här långt, men det riktigt tunga jobbet börjar efter detta. Allardyce har chansen att verkligen bli den förste managern i klubben på evigheter som skänker klubben stadga och stabilitet, och kan se till att Sunderland slipper behöva hålla på och rädda sig kvar i slutomgångarna varje säsong.

Too Big. Aston Villa och Newcastle åker ur Premier League. Två jätteklubbar naturligtvis. På många sätt blir Premier League lite tråkigare när inte dessa klubbar längre finns kvar i ligan, eller dess mängder med supportrar. Jobbigare är att båda klubbarna är präglade av väldigt liknande interna strukturproblem som gör att inte särskilt mycket talar för att de kommer att kunna ta sig direkt tillbaka. Rafa Benitez har dock chansen att göra sig till klubbikon genom att stanna kvar och ta Newcastle tillbaka.

Italian Job. Claudio Ranieri i Leicester. Antonio Conte är klar för Chelsea. I Swansea har Francesco Guidolin förlängt med två år. Nu pratas det om Walter Mazzarri till Watford. Det börjar bli mycket italiensk tränarkompetens i klubbarna strax under den absoluta toppen i Premier League, ej inräknat Chelsea. Inte så konstigt kanske, italienska tränare har alltid varit taktiskt välskolade.

:::

FÖR ÖVRIGT

Sunderland har aldrig varit placerade ovanför de fyra sämsta någon gång under säsongen och har bara befunnit sig över nedflyttningsstrecket i 39 av säsongens dagar. Timing.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Newcastle har under Premier League-eran åkt ur Premier League endast vid två tillfällen. Båda dessa gånger har inträffat under de senaste sju åren, under Mike Ashleys ägarskap.

Dead Men Walking? – Roberto Martinez, Louis van Gaal.

Jack Colback gjorde det förbjudna och gick från Sunderland till Newcastle 2014. Vad tror ni han hade att säga då? ”It wasn’t a difficult decision. Sunderland are always battling relegation. Newcastle are a stable club, and we can fight for the top 4 with a couple of decent additions. I have absolutely no intention of playing in the Championship, and that’s why I’m joining Newcastle. I’ll get booed at the Stadium of Light, but if Sunderland carry on the way they are, I won’t have to play there again for a while.” – No Jack, you won’t.

Omgångens Lucy Ewing: Everton.

Rafa Benitez säsong började med Real Madrid med målsättningen att vinna Champions League.

Sunderland värvade precis de spelare de behövde värva i januari. Newcastle värvade också spelare, men var det spelarna de behövde värva?

Publicerad 2016-05-11 kl 23:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto