Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #38: Tottenham svek fansen i sista omgången

Veckans lag

Bubblare:
Shay Given, Stoke
Federico Fernandez, Swansea
Hector Bellerin, Arsenal
Jack Rodwell, Sunderland
Georginio Wijnaldum, Newcastle
Andros Townsend, Newcastle
Salomon Rondon, West Brom

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Arsenal. Bra avslutning på säsongen för Arsenal. De fick avsluta med en övertygande seger i en match de naturligtvis alltid var favoriter att vinna i på förhand. Samtidigt som resultatet i Newcastle innebar att de gick förbi Tottenham upp på andra plats, vilket i alla fall räddade prestigen något, och möjliggjorde för en avslutande positiv stämning på Emirates för första gången på länge. Bra läge att ta sommarlov.

Man City. Om man skulle ta uttrycket ”halta sig över mållinjen” och sätta det i en textbok så skulle det rimligtvis kunna finnas en bild på Man City bredvid uttrycket. Man City behövde naturligtvis bara en poäng mot Swansea och det stod väl hela tiden skrivet att det skulle komma att betyda väldigt mycket. En match där i slutänden inget av lagen var alltför missnöjda med utfallet. Pep Guardiola får Champions League nästa säsong, till och med lite tidigare än vad han är van vid.

Southampton. Avslutade övertygande hemma mot Crystal Palace och i och med att West Ham samtidigt förlorade så innebär detta att Southampton säkrade spel i Europa League kommande säsong. Dessutom, om Man Utd inte tar poäng i den uppskjutna matchen mot Bournemouth så slutar Southampton på en fantastiskt smickrande femte plats. Southamptons ständigt framskjutna tabellplaceringar fortsätter att imponera.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Tottenham. Ända sedan Tony Pulis tog Tottenhams oskuld på det mest cyniska sätt i slutet av april har Tottenham inte varit sig likt. Chelsea smickrade fint men sedan ringde de aldrig tillbaka. Visst, det är tungt att missa en ligatitel på det sätt som Tottenham faktiskt gjorde, men det kan inte ursäkta en sådan insats som de levererade den här dagen mot Newcastle. Det var ett svek mot de egna fansen och något som de kommer tvingas bära med sig också in i nästa säsong.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Ronald Koeman. Fortsätter göra ett väldigt imponerande jobb med Southampton. Det är andra säsongen i rad som Southampton tappar flera väldigt viktiga spelare men det ändå inte i någon större utsträckning påverkar Southamptons spel eller tabellplacering. Någon anledning för Koeman att fundera på Everton finns över huvud taget inte.

OMGÅNGENS MÅL

Jordan Ibe, Liverpool 1-1, West Brom (b). Beskrivs som ett solomål men i mina ögon är det snarare ett väldigt imponerande lagmål. Ibe gör snyggt fri längs högerkanten och skär in i banan. Christian Benteke tar en helt nödvändig löpning och drar isär försvaret, Ibe fortsätter lugnt in i straffområdet och avslutar kallt i bortre hörnet. Ett riktigt klassmål, tillika Ibes allra första mål i Premier League.

:::

TRE PUNKTER

Bomber. I förgrunden till avslutande ligamatcher så var det ju ett otroligt oroväckande scenario som utspelade sig på Old Trafford. Nu visade sig den misstänkta bomben bara vara någon slags attrapp, och det är så klart positivt att säkerhetsrutinerna på engelska arenor ser ut att fungera, men det ställer så klart stora frågor om den engelska matchdagsupplevelsen under kommande säsonger. En påminnelse om att det här med att samlas många människor, som vi gärna vill ta för givet, också för med sig risker.

West Ham. Det blev en slags blandsaft till säsongsavslutning detta. Härlig vinst mot Man Utd men två onödiga förluster mot Swansea och så nu mot Stoke gör att säsongen slutar något i moll på en sjundeplats. Naturligtvis inte illa sett till vad man hoppats på inför säsongen, men för bara några veckor sedan tänkte man Champions League. Nu ställs West Ham inför ett litet dilemma till helgen, ska man hoppas på att Man Utd vinner FA-cupen så att de själva får spela i Europa League, eller ska man hoppas på Crystal Palace så att man slipper spela Europa League?

Rafa? Newcastlefansen gjorde sannerligen sina röster hörda – de vill att Rafa Benitez ska stanna kvar hos dem och ta Newcastle tillbaka till Premier League och det förlovade landet. Just den här dagen verkade det som om även spelarna gjorde sina röster hörda och önskade detsamma. Benitez själv säger att han har ett svårt beslut framför sig, frågan är om säsongsavslutningen gjorde beslutet lättare eller svårare för honom.

:::

FÖR ÖVRIGT

Inte ens den här gången lyckas jag få med alla tio matcher i min hörna – just typiskt.

Kul för Olivier Giroud – där spelade han till sig nytt kontrakt och övertygade Arsene Wenger att någon ny anfallare behövs inte i sommar.

John Terry vill vara kvar i Chelsea – frågan är bara om förlängningen han erbjudits är ett genuint erbjudande eller om Chelsea bara gett honom något de vill att han ska säga nej till.

Matchen på Old Trafford avbröts sedan man hittat ett ”suspekt paket” på ena läktaren. Vilket jag tyckte var lite taskigt mot Marouane Fellaini.

Oklart när den uppskjutna matchen ska spelas – kan tänka mig att Man Utd inte är så sugna på att spela den innan FA-cupfinalen.

Publicerad 2016-05-15 kl 20:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons