Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Englandsbloggens Premier League-elva, 2015-16

Igår publicerade jag hörnvarianten av årets elva, det vill säga endast en sammanställning av det antal gånger som olika spelare under säsongen har varit med i någon av mina omgångens elvor. Som jag flaggade för redan igår dock så är det inte nödvändigtvis en elva som tar hänsyn till hur spelare har presterat sett över en hel säsong.

Denna årets elva är tänkt att göra just det, och ska alltså betraktas som just min uppfattning om årets elva i Premier League under säsongen som helhet. Det vill säga hur bra de har varit på sina positioner och i vilken utsträckning de har förmått att bidra till det egna lagets ambitioner och framgångar.

Elvan utgår från samma taktiska uppställning som vanligt (4-2-3-1) och jag kommer så att säga inte att fuska med den. Det är ju ett vanligt fenomen i sådana här årselvor med en närmast vansinnig offensiv balans, naturligtvis för att det är så mycket mer populärt att lyfta fram offensiva spelare. Men den fällan tänkte jag försöka undvika.

Årets lag

AVBYTARE:
Jack Butland, Scott Dann, Danny Rose, Mousa Dembele, Danny Drinkwater, Mesut Özil, och Jamie Vardy

Några motiveringar:

Hårfint för mig mellan Jamie Vardy eller Sergio Aguero på bänken. Vardy får platsen av mig för att han i större utsträckning har lyft sitt lag och svarat för fler avgörande insatser i de för sitt lag riktigt stora matcherna.

Petr Cech bör få ett hedersomnämnande, han kommer trots allt som minst att få dela på den här säsongens golden gloves, men De Gea och Butland har i mina ögon svarat för fler helt avgörande insatser under säsongen.

Toby Alderweireld är den ende mittbacken i Premier League som jag känner verkligen har övertygat och visat världsklass under säsongen. Virgil van Dijk, under sin debutsäsong i ligan, visar dock att han aspirerar på den nivån.

Vänsterbacken är en svår position den här säsongen, men Patrick van Aanholt tycker jag är den som, under väldigt svåra omständigheter dessutom, har visat en konsekvent hög nivå och utveckling.

Vad tycker ni själva?

Publicerad 2016-05-17 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons