Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vilka tre spelare petas ur Englands EM-trupp?

EM-förberedelserna rullar vidare. England har hittills matchspelat mot Turkiet och Australien, två insatser som var ungefär vad man kan förvänta sig av den här typen av träningslandskamper vid säsongens slut – inte alltför illa men heller inte några överdrivet imponerande insatser.

Om något får man kanske säga att båda matcherna har belyst vad vi nog kan säga oss redan ha anat angående Englands kommande EM-trupp, ett förhållandevis bra anfallsspel men på samma gång ett osäkert och bristfälligt försvarsspel.

Det är den 31 maj. Vid midnatt går UEFA:s deadline ut för landslagen att registrera sina slutliga EM-trupper, bestående av 23 spelare. Under dagen kommer Roy Hodgson alltså att presentera Englands slutliga EM-trupp, och meddela vilka tre spelare av nuvarande 26 uttagna som inte kommer med.

ANNONS

Den större frågan är kanske i slutänden hur Englands startelva egentligen kommer vara utformad, det mesta inför dagens beslut är redan känt. Men startelvan dröjer till EM-premiären innan vi får någon direkt vetskap om. Dock finns ändå några öppna frågor som idag får sina svar.

Vi vet att tre spelare måste lämna EM-truppen under dagen. Fabian Delph har redan placerats på standby-listan på grund av skada. Ytterligare två spelare kommer alltså under dagen upptäcka att det inte längre finns några stolar kvar för dem att sätta sig på.

Danny Drinkwater?

Det är något utav en märklig situation Drinkwater befinner sig i. Rimligtvis borde han vara självskriven bland de 23 spelare som åker till EM. Övriga centrala alternativ bredvid Eric Dier är inte drypsäkra. Och vid sidan av Dier existerar inga defensiva mittfältsalternativ alls för Hodgson.

ANNONS

Ändå känns det som om det finns en hög risk att Drinkwater tvingas lämna EM-truppen idag. Ser vi enbart till mittfältet måste Roy Hodgson annars plocka bort någon av Jack Wilshere, Jordan Henderson eller Ross Barkley – vilket inte känns som något Roy Hodgson kommer få för sig att göra.

Några mer oortodoxa alternativ finns måhända. Roy Hodgson kan exempelvis besluta sig för att bara ta med tre ytterbackar, varav Nathaniel Clyne kan fungera som både höger- och vänsterback, och på så vis ge plats åt Danny Drinkwater.

Också yttermittfältspositionerna ger vissa öppningar. Andros Townsend är förvisso en av Roy Hodgsons favoritspelare, och England har inte ett överflöd av sådana spelare. Men vid sidan av Raheem Sterling kanske Hodgson ser Adam Lallana, James Milner, Ross Barkley och Jordan Henderson, kanske även Wayne Rooney, som möjliga alternativ där.

ANNONS

Roy Hodgson gör hur som helst ett stort, kanske till och med ödesdigert, misstag om inte Danny Drinkwater följer med till Frankrike i sommar.

Marcus Rashford – Daniel Sturridge?

Den stora följetongen den senaste veckan. De flesta trodde nog att Rashford endast var med som utfyllnad men en skadevarning på Sturridge samtidigt som Rashford succédebuterade mot Australien har vänt upp och ned på begreppen och förväntningarna.

De båda spelarnas tänkta truppfunktioner kanske påverkar valet. Ingen av dem kommer vara sig första eller andra alternativet för att få speltid, och då är frågan vem som gör sig bäst på och från bänken. Sturridge har inte gett några indikationer på att kunna uppskatta en sådan roll så ett sådant synsätt talar mer för Rashford.

Naturligtvis spelar också Daniel Sturridges skadebekymmer in i beslutet. På samma gång är Marcus Rashford en spelare i rejäl medgång, därtill kanske något för ung och dum för att förstå hur svårt ett EM är. Men självklart är Sturridge den mer etablerade spelaren.

ANNONS

Omöjligt är det kanske inte att Roy Hodgson hittar plats för dem båda. Man kan så klart ifrågasätta behovet av fem anfallare, jämfört med exempelvis tre mittbackar, men det kan vara så att Hodgson ser dem båda som möjliga alternativ från högerkanten – vilket i så fall förmodligen betyder att Andros Townsend inte kommer med.

Vilka petas?

Min gissning, sammanvägandes alla faktorer jag har sett som relevanta, är att Fabian Delph, Andros Townsend och Daniel Sturridge får packa sina väskor och lämna EM-truppen under dagen. Men jag medger att det också kan vara ett utfall av önsketänkande.

Publicerad 2016-05-31 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto