Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

EM-kvartsfinaler och EM-tips

Då är EM framme vid kvartsfinalerna. Sju matcher återstår med andra ord innan vi vet vilka som till sist står där som europamästare. Det enda vi vet i nuläget är att åtminstone ett av finallagen garanterat kommer vara ett land som aldrig tidigare vunnit någon stort mästerskap.

De två stora sagorna i detta EM är utan tvekan Wales och Island. De går in i sin respektive kvartsfinal mot en på pappret betydligt bättre motståndare. Men fotboll spelas på gräs och vare sig Belgien eller Frankrike kan känna sig helt säkra på avancemang.

Men den största och på förhand mest intressanta matchen i kvartsfinalerna är utan tvekan den mellan Tyskland och Italien. Smått otroligt nog har Italien aldrig förlorat mot Tyskland i ett mästerskap, vilket de måste vara tämligen ensamma om att kunna säga.

Annars får man sammanfatta det med att säga att alla åtta lag i kvartsfinalerna är här på egna meriter. De var samtliga bättre, eller allra minst lika bra, som sina motståndare i åttondelsfinalerna. Av de som åkte ut då är det bara Kroatien som skulle kunna säga att de möjligen förtjänade bättre.

POLEN v PORTUGAL
Två lag som båda prioriterar försiktighet i sitt spel. Portugals match mot Kroatien blev inte precis någon fotbollsfest, och mycket talar för att det här blir en match med en liknande matchbild. I mina ögon kan det här bli en match vars utfall handlar om vilket lag som har flest matchvinnare, och där har Portugal en viss fördel.

WALES v BELGIEN
Tillbaka till en betydligt mer välbekant matchbild för Wales. De hade svårt att övertyga mot Nordirland då de själva tvingades hålla i taktpinnen men mot Belgien kan de räkna med precis en sådan matchbild som de har lagt upp hela sitt spel runt. Belgien är favoriter men deras akilleshäl är hur de sköter defensiven mot ett Wales som kommer hugga på minsta lucka.

TYSKLAND v ITALIEN
EM:s förmodligen bästa offensiv möter EM:s utan tvekan bästa defensiv. Vilket jobb Antonio Conte har gjort med Italien, som onekligen får bekänna färg i detta slutspel. Italien spelade stundtals ut Spanien i åttondelsfinalen men ställs nu mot en betydligt bättre motståndare. Men ska Tyskland vinna måste de bli mer effektiva i sin offensiv.

FRANKRIKE v ISLAND
Det jublades i Frankrike när Island eliminerade England. Det är knappast säkert att det jublas efter den här matchen. Island kan bara upprepa sin matchplan mot Frankrike, vi vet hur det kommer se ut. Frankrike har inte imponerat särskilt mycket mer än England när det gäller att bryta ned motståndarförsvar, och Island har alla möjligheter att frustrera också dem. Känslan är ändå att här blir nog tillfället lite för stort för mästerskapsovana islänningar.

:::

EM-TIPSET:

55p: AnfieldGlory
52p: Peter Hyllman
49p: Fred Edvinsson
48p: Fotbollsexperten (COYS!)
47p: Bustheller, OtbaG, Hampus

46p: Oijennus
45p: Rommelman
43p: Erkie, Djengiz, #WelcomeVardy, Erik Larsen, Nollbollkoll, Chelsea4ever
42p: Jonash, SambaKenneth, Vringhed
41p: BarclaysggmuBpl, Viktor Hällegård Stark, Guy, Linhem, Ddopeasfuck, Juliusramberg, TwistedTurns

40p: Trellehulla, Marcus E, Vatreni, Wengerout, TomBlueMoon
39p: Ohlssonlfc, Jonasarsenalfan, Chelsealimpan
38p: Linus Hejdenberg
37p: FirstDivisionNHLSerieA1955, Pelle
36p: Pontusbn, RickardT, Adam_777, Lehu

35p: Joakim Eriksson, Victor Sundahl
34p: HenkePeh, Erik Ponty Ellborg Hansson, Linusgrunr, SimJiv
33p: Pejlaen
32p: SugarOi
31p: Muz
30p: BishopsBlaize, WHUFC
29p: PROE

Publicerad 2016-06-30 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons