Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Englandsbloggens EM-elva

En EM-turnering närmar sig sitt slut. En EM-turnering som har delat åsikterna bland dem som följt den under sommaren. Många har kunnat glädja sig åt hur mindre lag har överraskat under turneringen, spänningen och jämnheten i många matcher. Mer eller mindre lika många är besvikna på den ofta försiktiga och enligt dem tråkiga fotboll som mästerskapet har bjudit på.

Vare sig Frankrike eller Portugal var bland de stora favoriterna inför EM. Fler hade i så fall gissat på Tyskland, Spanien eller Belgien som de som skulle spela EM-final i Paris. Men både Spanien och Belgien visade sig vara betydligt mer begränsade än vad ryktet gjort gällande, samtidigt som Tyskland förlorade en öppen semifinal mot värdnationen.

Cristiano Ronaldo gör för Portugal  i detta EM vad Leo Messi gjorde i VM för Argentina. Båda dessa globala superstjärnor saknar den riktigt stora triumfen inom landslagsfotbollen som både Argentina och Portugal längtar efter. Messi släpade Argentina hela vägen till VM-finalen liksom Ronaldo nu har släpat Portugal till EM-final. Dock finns risken att slutet blir detsamma.

Eller kanske vill Renato Sanches annorlunda. Många mästerskap ser en ung stjärna slå igenom på världsscenen. 2004 var det exempelvis Wayne Rooney som fick sitt stora internationella genombrott. I detta EM har Renato Sanches demonstrerat att han kommer vara en storspelare inom världsfotbollen under de kommande 10-15 åren.

Det är EM som avslutas liksom det började – som en folkfest. Det var ett EM som innan det startade var präglat av rädsla och oro. Men med några få undantag har det blivit den somriga festival av förbrödring över gränser och folkslag som varje mästerskap borde vara. Och skönt trots allt att Paris bara ett drygt halvår sedan tragedin får skäl att samlas runt en EM-final.

Min EM-elva:

Veckans lag

Bubblare:
Gianluigi Buffon
Jerome Boateng
Bacary Sagna
Paul Pogba
Andres Iniesta
Mesut Özil
Eden Hazard

Publicerad 2016-07-10 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER