Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

League One 2016-17: Säsongspreview

Nio klubbar i League One går in i den här säsongen med nya managers vid sina respektive roder. Det är en sak som bidrar till att göra ligan mer svårbedömd än vanligt. En division som består av en märklig blandning av mindre och medelstora klubbar på väg uppåt i seriesystemet, större klubbar stadda i förfall samt ett antal mer eller mindre bofasta klubbar.

ANNONS

Northampton är utan tvekan en klubb på väg uppåt. Förra säsongen slutade man som överlägsna vinnare av League Two. Chris Wilder lämnade dock klubben för Sheffield United, och istället är det Rob Page som fått ansvaret att leda Northampton i League One. Page kommer från Port Vale som i sin tur har tagits över av Bruno Ribeiro.

Bolton och Charlton är två klubbar som just nu är på väg i motsatt riktning som Northampton, båda två efter en tid av stor intern oreda. Phil Parkinson, tidigare i Bradford, har fått i uppdrag att försöka vända på Boltons lycka samtidigt som Charlton har vänt sig till den i League One ytterst rutinerade Russell Slade.

TABELLTOPPEN

Sheffield United. Om man hade en krona för varje gång Sheffield United tippades ta sig upp i The Championship. Så många säsonger har laget misslyckats att det inte längre är en klubb med vinnarkultur. Chris Wilder, tidigare i Sheffield United, har hämtats hem från Northampton för att ändra på detta. Sheffield United har ett av ligans absolut bästa anfall med Billy Sharp, Che Adams och Marc McNulty. Wilder har dessutom ägnat en stor del av sommaren åt att förstärka Sheffield Uniteds försvar.

ANNONS

Millwall. Millwall såg riktigt starka ut redan förra säsongen, och då i synnerhet under våren. Det förde dem till playoff-final på Wembley där dock ett hormonstint Barnsley visade sig alltför svåra. Neil Harris har dock samlat ihop sina styrkor på ett bra sätt, behållit flera av lagets viktiga spelare, och framför allt förstärkt längs kanterna. Tillräckligt stabila och tillräckligt hungriga för att kunna ta en av de automatiska uppflyttningsplatserna.

Charlton. Har varit en klubb i mer eller mindre fritt fall under Roland Duchâtelets ägarskap och en procession av utländska tränare som inte visat sig hålla måttet. Nu verkar man dock ha stämt i bäcken med tillsättningen av Russell Slade. Slade har redan svarat för några imponerande värvningar, Declan Rudd som målvakt och inte minst Nicky Ajose till anfallet. Tillsammans med Lee Novak kan Ajose mycket väl komma att bilda League Ones kanske allra bästa anfallspar.

ANNONS

PLAYOFF

Bradford. Phil Parkinson må ha lämnat Bradford men samtidigt har Stuart McCall gjort en efterlängtad återkomst till klubben. Bradford avslutade förra säsongen starkt, där man kom femma och tog sig till playoff, och har lyckats behålla merparten av detta lag. McCall har samtidigt förstärkt med erfarna spelare i Colin Doyle och Nathaniel Knight-Percival, samt Nicky Law från Ranges och Romain Vincelot från Coventry. Det borde åtminstone kunna ge Bradford ännu en chans i playoff.

Bolton. En av Bradfords konkurrenter i det avseendet kommer vara Bolton och deras före detta manager, Phil Parkinson. Bolton ramlade ur The Championship i en härva av ekonomiska svårigheter. Sedan klubben har fått nya ägare har dessa svårigheter nu retts ut och med den erfarne Parkinson vid rodret finns mycket goda chanser för Bolton att göra ett snabbt avtryck i League One. Det är dock många spelare som både kommit och framför allt lämnat Bolton under sommaren, så det är ett rejält nybygge som Parkinson har att jobba med.

ANNONS

MK Dons. Något för dåliga för The Championship, men kanske något för bra för League One? Det kunde vara den enkla sammanfattningen av de senaste åren för MK Dons, som alltså åkte ur The Championship efter bara en säsong. Många av de spelare som fick MK Dons uppflyttade från League One för två år sedan är dock kvar i klubben, och med samma spelarstomme har MK Dons väldigt goda chanser att utmana om uppflyttning också den här säsongen. Karl Robinson är en rutinerad manager på den här nivån och har gjort ett bra jobb i MK Dons.

OUTSIDERS

Bristol Rovers. Tala om helomvändning sedan Bristol Rovers åkte ur Football League för två år sedan. Två raka och omedelbara uppflyttningar därefter, med en ny ägare i ryggen, har fört dem ända upp till League One och det behöver faktiskt inte ta slut där. Många pusselbitar har fallit på plats för Bristol Rovers. Darrell Clarke anses som en av Football Leagues mest spännande tränare, som tackade nej till Leeds för att stanna i klubben. Matty Taylor spottade in mål i massor i League Two och kan fortsätta göra det också i League One.

ANNONS

NEDFLYTTNING

Oldham. Ligger riktigt illa till inför den här säsongen. Mängder av spelare har lämnat Oldham under sommaren, bland dem lagkaptenen Liam Kelly. Oldhams spelartrupp består för närvarande av många mycket orutinerade spelare, och det är lika orutinerad vid sidlinjen där Stephen Robinson gör sin första säsong som manager på seniornivå.

AFC Wimbledon. Det är självklart aldrig populärt att antyda att det kan komma att gå dåligt för AFC Wimbledon. Klubben har länge slagit ur underläge och det tvingas de till också den här säsongen där man har en av seriens absolut minsta lönebudgetar. En stor del av säsongen kommer handla om de båda mötena med MK Dons, men AFC Wimbledons enda rimliga målsättning måste bli att försöka klamra sig kvar i League One.

Fleetwood Town. Var en hårsmån från att åka ur League One redan förra säsongen men lyckades i sista omgången hålla sig före Blackpool. Det ser inte ut att bli lättare den här säsongen. Antoni Sarcevic och Stefan Scougall är två bra och viktiga spelare som lämnat klubben. Flertalet spelare som värvats under sommaren är tämligen nya på League One-nivå så Fleetwoods framgång under säsongen beror på om dessa spelare lyckas ta klivet upp i tillräcklig utsträckning.

ANNONS
Publicerad 2016-08-03 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto