Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

West Ham får inte en andra chans att göra ett bra första intryck på London Stadium

Det vore fel att påstå att något engelskt lag egentligen har sett särskilt imponerande ut så här under försäsongen, annat än möjligen högst punktiv. I de flesta fall är det svårt att avgöra om det beror på ren rostighet, på att spelarna är fysiskt nedtränade, alternativt att intressenivån helt enkelt är för låg när det inte är på allvar.

ANNONS

Det är ju inte nödvändigtvis ett problem för de allra flesta lag. Men för West Ham är det faktiskt ett konkret dilemma. Eftersom vad som i själva verket i praktiken är för dem en träningsmatch, eller kanske är försäsongsmatch ett bättre uttryck, på samma gång faktiskt är skarpt läge – det vill säga en riktig tävlingsmatch.

West Ham befinner sig alltjämt i sommarsäsongen. Domzale har å andra sidan redan påbörjat sin ligasäsong. Matchtempo, lagets samspelthet och spelarnas fysiska värden skiljer sig med andra ord åt i allra högsta grad. Det märktes mycket väl i den första matchen, där Domzale på hemmaplan lyckades besegra West Ham med 2-1.

Besvärligt läge därmed för West Ham inför sin debutmatch hemma på nya arenan London Stadium. West Ham har att vända ett 1-2-underläge om de inte vill inviga den nya arenan inför närmare 60,000 hemmafans med att åka ur Europa League och få pisk mot ett slovenskt fotbollslag. Det skulle knappast vara en bra början på säsongen.

ANNONS

West Ham har inte bara att själva matchen att koncentrera sig på, hela händelsen runt den nya arenan måste också hanteras. Det är en ny arena inte bara för fansen utan också för spelarna. Omgivningen och rutinerna inför och under matchen blir lite annorlunda. Slaven Bilic har själv påpekat hur West Hams nya arena kan kännas som att spela på bortaplan i början.

Nu bör naturligtvis West Ham klara av uppgiften ändå. Angelo Ogbonna är tillbaka i laget vilket betyder att West Ham åtminstone inte behöver spela en mittfältare i backlinjen. Men framför allt måste West Ham hoppas att den senaste veckan verkligen har gett ett utfall i spelarnas matchtempo och spelintensitet.

Det är alltid svårt att bedöma exakt i vilken utsträckning engelska klubblag verkligen är intresserade av Europa League. Både Slaven Bilic och spelarna säger dock att de vill kvalificera sig för Europa League. Ikväll måste de visa att detta är mer än bara prat. Ikväll måste West Ham ta chansen och göra ett positivt första avtryck hemma på London Stadium.

ANNONS

Det kan visa sig viktigt också under den kommande säsongen. Det är inte alltid lätt att spela in sig på en ny arena. När Arsenal exempelvis flyttade till Emirates sjönk andelen inspelade ligapoäng på hemmaplan från 78,9% till 73,7% – och det totala antalet vinster på hemmaplan sjönk från 21 vinster på 27 matcher till blott 16 vinster på 27 matcher.

Arsenals första match på Emirates? Den slutade med ett överraskande poängtapp i ligapremiären mot Aston Villa. Det går sedan alltid att diskutera i vilken utsträckning detta möjligen satte några griller i huvudet på Arsenal under resten av den säsongen. Ett fiasko mot Domzale i Europa League kan definitivt sätta griller i West Hams huvuden.

Alternativet är att vända matchen, och ta med sig den positiva energin från 54,000 hemmafans på den nya arenan in i den säsong som ska påbörjas. Några poängs skillnad kan det säkert komma att göra. Framför allt betyder det att West Ham får spela vidare i Europa League.

ANNONS

:::

TRANSFERKOLLEN

Bartosz Kapustka, Leicester (+++). Lovande polsk yttermittfältare som visade framfötterna under EM. Köpet fick nätfansen att gå bananas då de fick för sig att det var ersättaren till Riyad Mahrez som värvades, men Kapustka är nog tänkt främst som en ung backup till Marc Albrighton. Höll på att missa EM på grund av krogbråk så han passar bra in i Leicesters wild bunch.

Gabriel Jesus, Man City (+++). Har Man City värvat sin ängel och frälsare? Det vore kanske att överdriva saken, åtminstone om vi håller oss till den här säsongen och den närmaste tiden. Men anses allmänt som en av Sydamerikas mest lovande spelare. Anländer dock först i januari, så hans betydelse är begränsad i tid den här säsongen, men kan bli ett energitillskott under våren.

Publicerad 2016-08-04 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto