Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier League 2016-17: Så slutar platserna 11-15

Nedflyttningsstriden är med andra ord avklarad. Vidare uppåt i den tänkta ligatabellen för säsongen hittar vi lagen i vad som kanske bäst kan beskrivas som ligans ingenmansland – inte indragna i nedflyttningsstriden men heller inte inblandade på allvar i någon strid om titlar eller europeiska cupplatser. För bra för att åka ur, inte tillräckligt bra för att slåss med de stora.

ANNONS

Sanning med viss modifikation naturligtvis, eftersom det exempelvis inte måste vara någon större poängmässig skillnad mellan ett lag på elfte eller tolfte plats och ett lag på exempelvis nionde plats. En del klubbar kommer säkert vara förhållandevis nöjda med att hålla sig på dessa platser, samtidigt som det är ett slags misslyckande för andra klubbar.

Här ligger också svårigheten med Premier League. Lagen är så förhållandevis jämna att de här lagen på samma gång skulle kunna komma att bli indragna i nedflyttningsstriden om det vill sig riktigt illa. Liksom de mycket väl skulle kunna hugga på platserna på tabellens övre halva. Klassgränser och glastak i Premier League är inte lika självklara som förut.

(11) LEICESTER

De regerande ligamästarna besitter naturligtvis både kvaliteten och potentialen att kunna sluta högre än så här. Men något säger mig att verkligheten delvis kommer hinna ikapp Leicester under säsongen. Det blir svårt för dem att kombinera spel i både ligan och i Champions League, något de är ovana vid både som spelare och som klubb.

ANNONS

Dessutom tror jag de kommer få det besvärligt att hantera just att gå in till varje match som regerande mästare, och den press detta medför både utifrån hur motståndarna tar sig an matchen och hur det påverkar deras eget spel. Vi kommer med all säkerhet få se en hel del ojämna insatser från Leicester under året. Den jämnheten placerar dem runt mitten av tabellen. (8-11)

(12) MIDDLESBROUGH

Det har värvats tämligen spektakulärt till Middlesbrough under sommaren med Alvaro Negredo, Viktor Fischer, Victor Valdes och Marten de Roon som några tydliga exempel. Detta tillsammans med ett redan starkt lag och inte minst ett mycket stabilt försvarsspel har fått mig att betrakta Middlesbrough som kanske den starkaste nykomligen i Premier League på många år.

Kritiken mot Middlesbrough har generellt sett varit att även om de har varit defensivt skickliga så har de varit alldeles för uddlösa offensivt. Men med spelare i truppen som Jordan Rhodes, Alvaro Negredo, Gaston Ramirez, Stewart Downing med flera så är det något som Middlesbrough åtminstone har adresserat. Håller sig förmodligen kvar. (11-13)

ANNONS

(13) CRYSTAL PALACE

Kommer från en väldigt svårbedömd säsong. Inledde förra säsongen väldigt starkt och låg i toppen av tabellen under stora delar av hösten. Därefter en helt katastrofal vårsäsong som nästan drog ned dem i nedflyttningsstriden. Detta samtidigt som Crystal Palace tog sig hela vägen till Wembley och till FA-cupfinal. Upp och ned som en berg- och dalbana med andra ord.

Elaka tungor skulle säga att detta är vad som brukar karaktärisera Alan Pardews olika lag. Crystal Palace har samtidigt ännu inte riktigt lyckats förstärka sitt riktiga problemområde, det vill säga anfallet, utan tvärtom tappat en viktig spelare i Dwight Gayle. Försvaret har dock förstärkts med James Tomkins och Steve Mandanda. Pardew måste rycka upp laget. (13-16)

(14) BOURNEMOUTH

Bournemouth gjorde en riktigt strålande insats förra säsongen då man lyckades hålla sig kvar i Premier League samtidigt som man höll fast både vid sin tränare och vid sin allmänna spelidé. I ett läge där det hade varit otroligt lätt att bli cynisk valde Eddie Howe att hålla fast vid sina principer. Det ska fascinerande att se hur han lyckades bygga vidare på detta i år.

ANNONS

Eddie Howe håller på med ett minst sagt spännande projekt i Bournemouth och han har lyckats samla till sig en stor mängd ung, brittisk talang. Lewis Cook och Jordon Ibe är två mycket intressanta värvningar som kan komma att blomma ut i Bournemouth. Försvarsspelet kan dock komma att bli Howes och Bournemouths akilleshäl. (13-17)

(15) WEST BROM

Den stora nyheten under sommaren med West Brom är att klubben numer har kinesiska ägare. Den nyheten kom dock så sent att det inte innebar någon praktiskt förändring på managerposten. Så värst mycket annat har inte heller hänt under sommaren, några spelare har släppts och ingen spelare av större kaliber har värvats.

Det kan alltjämt hända saker i West Brom under augusti men annars ser det ut som om vi får precis vad vi har kommit att förvänta oss av West Brom och av Tony Pulis. Ett stabilt försvarsspel och ett ospektakulärt anfallsspel. West Brom förblir svårslagna men det är svårt att se dem uträtta något av större värde i Premier League den här säsongen. (14-18)

ANNONS
Publicerad 2016-08-09 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto