Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier League 2016-17: Så slutar platserna 6-10

Efter att ha tittat på nedflyttningsstriden och tabellens nedre halva så rör vi oss upp mot den övre halvan och då i första hand vad vi kan kalla för slaget om de europeiska cupplatserna. Det här är naturligtvis ett rent getingbo med mängder av lag med möjlighet att konkurrera häruppe alternativt storklubbar som faller ur ramen och hamnar härnere.

ANNONS

Här finns en mängd olika intressanta delfrågor. Hur bra är egentligen West Ham och hur kommer flytten till ny arena påverka dem? Kommer Stoke få en riktig utväxling på sitt stora reformationsprojekt? Vad vill egentligen Everton och gjorde Ronald Koeman ett misstag som lämnade Southampton? Varför har vi inte sett mer av Chelsea under försäsongen?

Det är alltid oklart på förhand hur många ligaplatser som faktiskt medför Europa League-spel. För att platserna 6-7 ska innebära Europa League så måste några av de högre placerade lagen i ligan också vinna FA-cupen och, eller Ligacupen. Det är naturligtvis också så att flera av lagen på de här platserna också kommer snegla på de högre placeringarna.

(6) WEST HAM

Var förra säsongens positiva utfall mer ett utslag av ett medelmåttigt West Ham som hade maximal utdelning i form av poäng, eller ett tecken på genuina framsteg? Det är en fråga man har att brottas med inför den här säsongen liksom det är en öppen fråga i vilken utsträckning West Ham kommer påverkas av sitt arenabyte.

ANNONS

Däremot råder det ingen som helst tvekan om att West Ham har blivit ett starkare lag under sommaren. Håvard Nordtveit förstärker mittfältet och framåt ger Andre Ayew och Sofiane Feghouli West Ham helt nya offensiva möjligheter. Offensivt ser West Ham mycket intressanta ut. Defensivt finns det frågetecken. (5-8)

(7) CHELSEA

Det är omöjligt att bli riktigt klok på Chelsea. Ligamästare för två säsonger sedan. Ett praktfiasko förra säsongen. Gav intryck av en rejäl nysatsning i och med anställningen av Antonio Conte. Men har förhållit sig märkligt passiva under sommaren och laget ger inte riktigt intryck av att ha skakat av sig förra säsongens misslyckande.

Chelsea är i grunden inte något dåligt fotbollslag. De borde rimligtvis också ha en mycket stor fördel av att kunna koncentrera sig helt och hållet på ligaspel och få tid att träna ihop sig i sin nya spelidé. I nuläget känns det dock som att saker helt enkelt inte klickar i spelartruppen eller på transfermarknaden, och som att Contes idéer riskerar bli ”lost in translation”. (3-7)

ANNONS

(8) STOKE

Mark Hughes fortsätter med sitt stora reformationsprojekt i Stoke som mer och mer lämnar sina rötter av ett extremfunktionellt brittiskt fotbollslag. Stoke hade ett väldigt intressant lag redan förra säsongen och har förstärkt det ytterligare genom att plocka in Joe Allen från Liverpool. På agendan står också en anfallare, eventuellt Saido Berahino.

Huruvida det var missnöje med en manager som inte trodde på honom är oklart men Marc Wilson var emellertid twitterkritisk mot att Stoke inte längre tränade defensiv fotboll i tillräcklig utsträckning. Kanske är det en naturlig reaktion på förändring. Men kanske är det också en svaghet som kan förhindra Stokes nya lagbygge att riktigt få nästa utväxling. (6-9)

(9) EVERTON

Ännu en klubb som kan sägas ha agerat mycket märkligt under sommaren. Det pratades om stora ambitioner under den nya ägaren Farhad Moshiri men hittills har vi inte sett mycket alls av det. De ljud som Everton nu börjar ge ifrån sig på transfermarknaden antyder att Everton mest verkar ha intresse att betala guld för Premier Leagues halvfabrikat.

ANNONS

Spelare för spelare är Everton självklart ett bättre lag än att behöva rumla omkring på tabellens nedre halva, som blev förra säsongens facit. Ronald Koeman är en omvittnat defensivt mer genomtänkt manager än Roberto Martinez, och det kommer säkert lyfta Everton. Men det finns inga tydliga skäl att tro att det ska bli något större lyft första säsongen. (8-11)

(10) SOUTHAMPTON

Flera säsonger i rad har Southamptons förfall varit något för givet taget inför ligapremiären. Även inför den här säsongen har Southampton tappat viktig personal, såväl spelare som manager. De har dock överraskat förut och kan mycket väl överraska igen. Claude Puel är känd för effektiv fotboll och att ge unga spelare chansen, och det kan komma Southampton väl till nytta.

Victor Wanyama och Graziano Pellè har båda lämnat Southampton under sommaren. Pierre-Emile Höjbjerg är dock en spelare som kan blomma ut på allvar i Southampton, som heller inte saknar anfallaralternativ i form av Shane Long och Charlie Austin. Jag tror inte några underverk av Southampton den här säsongen, men jag tror inte på något större fall heller. (9-12)

ANNONS
Publicerad 2016-08-10 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto